Ja sam gaćice našla u Lisci i u Turbo Limaču
Printable View
Ja sam gaćice našla u Lisci i u Turbo Limaču
na placu. ;)
ima sasvim pristojnih gaćica domaćih proizvođača po desetak kuna. s obzirom da ti sad treba cijela hrpa, ne isplati se kupovati neke fancy.
gamauf u tkalči isto ima jeftin veš a imaju male brojeve.
Ja sam počela pokušavati već ovo ljeto, pa što bude. Javit ću vam. Prva dva dana je bilo super, al kad je vratio pelenu jer je mama išla radit, zbunjoza je nastala. Ali, valjda ćemo to riješiti, imamo čitavo lito, nakupovala sam desetak mudanti od mtč-a. Koje vi koristite?
Jel tko zna di nabavit impregniranu tkaninu koja je vodonepropusna ili manje propusna ili je to ova fora s Hospitalijom???
Good luck svima. A što se tiče kad je dite zrelo i uz to još nezgode- a kako oni što su im dica bez pelena od rođenja. Pa možemo ja i Damir od ovog lita valjda?!Mi ćemo se svojski i s puno :heart: potrudit
Makita, probaj u Hospitaliji. to je to.
Samo da ohrabrim newodlučne mame: Sven NIKADA nije prijavljivao niti kakanje niti pišanje (niti ga je smetalo kad bi se pokakao u pelenu-mogao je tako biti do prekosutra). A eto, skinuli bez pol frke ;)
:D
Mi sad idemo na more na desetak dana a onda kasnije na duže pa ne znam jel bih kretala sada ili kasnije. Probat ću da baš bude gologuza, i bez gaća, ionako ih nisam kupila a sad neću više niti stići.
ja sam kupila gaćice, u nekakvom dučančiću na knežiji; 3 komada za 18 kuna !
dobro, jesu malo ženskaste, al nema veze :mrgreen:
NI moj M. nikada ne prijavljuje kakanje, a kamoli da piški.
Svejedno sam ga pokušavala stavljati na tutu, no on nikad nije imao vremena za sjedenje na njoj.
Evo danas je sjeo... i pokako se! Možda sam slučajno potrefila vrijeme, ali nema veze, ja sretna :).
Kad se ustao, pogleda unutra i pita : šta to? meso? :lol:
nasa prica sa spavanjem je dosta zanimljiva. ja naime uopce nisam planirala odmah izbacit nocnu pelenu, nekako sam mislila da je jos prerano. medjutim treci dan odvikavanja imali smo goste i m. smo oblacili u pidzamu u totalnoj strci i brzini, tako da joj je mm zaboravio stavit pelenu. ujutro kad smo shvatili da je cijelu noc bila bez pelene i da je suha, ostali smo :shock: odmah je odveli na tutu i to je to. da se to nije slucajno dogodilo, tko zna kad bi joj skinuli nocnu pelenu. i evo je sad vec cetvrtu noc suha.Citiraj:
ali zanima me kak ste rješavale dnevno spavanje; barem na početk, jeste stavljale pelenu ?
to ti je odlicna ideja, tocno tako je i nama pocelo. u zadnje vrijeme je nekoliko puta i rekla da nece pelenu, a onda jedno jutro jednostavno nije dala da joj stavimo pelenu. i tako je sve pocelo. mislim da je super iskoristiti takav trenutak.Citiraj:
P. mi ne da uopće mijenjati pelenu u zadnje vrijeme, tj. toliko se vrti i skače da sam savladala lijepljenje čička i kad sjedi ili leži trbuhu...
Zato sam najviše i počela razmišljatu o skidanju pelene, jer pretpostavljam da mu je užasno vruće u njima.
tocno ovako i ja. a da ne kazem koliko sam topica na tu temu otvorila na ovom forumu :D ali brunda nekako mi se cini da taj nas pristup ima nekog smisla. prvo se dobro i temeljito naoruzati informacijama, a onda krenuti u akciju.Citiraj:
Ja sam prije skidanja bila isto u sto čuda, sa milijun pitanja... a kad smo skinuli skužila sam kako to ide lagano i lupala se po glavi zašto uvijek oko svega filozofiram i gubim energiju kad je to tako prirodno i neprimjetno prošlo.
sto se tice gacica inace ne volim TL, ali kupila sam tamo paketic onih prugastih gacica, slatke su i skroz su OK kvalitete. inace gacica stvarno ima svugdje, a neki dan sam u onom trudnickom ducanu "anita" koji drzi nesto djecje robice pronasla male zenske bokserice - preslatke su!
:lol:Citiraj:
makka prvotno napisa
meni su od svih gaćica (a ima sve moguće i nemoguće) one iz H&M-a definitivno broj 1. Od kada sam ih otkrila samo ih tamo kupujem (govorim o slip gaćicama).
Možda ću onda kupiti gaćice u TL, to još imam šanse otići prije mora. Na placu nikad ništa ne znam naći, to ću zadužiti mamu da mi kupi.
Ali zapravo sam trebala kupiti onaj nastavak za WC dasku jer mislim da bi to Leu puno prije privuklo od kahlice.
Na trešnjevačkom imaš pakiranje najmanjih gaćica (br.2), 3 komada 15 kn. Odmah do stepenica, pa desno.
ima u Getrou pakiranje 3 gaćica za 16kn i za 24 kn. Ove od 24 kn su pakirane u malo ljepšu torbicu :?
Uglavnom ja Nini nakupovala gačica preko u Trstu u Oviesse - pakiranje od 3 gačica (lijepe na cvjetiće) za 1,90 Eura.
mi smo danas u gaćama!
ali nijednom nije piškio u zahod. :/
dvaput u kadi dok smo prali nožice... a jednom po podu kad smo prali ruke, i UOPĆE nije reagirao.
:lol:Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
a bojan je danas; kad se trebao pokakati, tražio tutu :shock:
međutim, ja nisam uopće to očekivala, imao je pelenu, nikad još nije tražio, tako da se pokakao u pelenu, dvije sekunde nakon što je tražio tutu :mrgreen:
al baš me razveselio taj napredak :smile:
Samo ga ostavi u gaćicama, sutra će već biti reakcija... ;)Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
Lea uvijek kaže kad će kakati ali neće u kahlicu (hoće da ju držimo dok kaka)
spooky, jasno - nema natrag u pelenu. :)
andrea, čestitke pokakancu! andrej se jutros pokakao u (noćnu) pelenu i još tvrdio da nije niš napravio :roll: , tako da još ne znam kako će ići s kakanjem.
ma ni bojan do sad nije htio nikako, al nije ni govorio da bi; tak da me baš zanima dal bi se sjeo
samo što ju u brzini nisam nikak mogla naći :/
čekaj, a kj je lea bez pelene ili ima pelenu, a stavite ju kakati na WC ?
i bojan redovito negira; nema šanse da kaže da se pokakao, UVIJEK tvrdi da nije :mrgreen:Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
u špajzi, ispod bora? :lol:Citiraj:
andrea prvotno napisa
andrej tutu baš ne ferma a na zahod neće, sutra ćemo kupiti malu dasku (ima je kod bake i sviđa mu se).
Ima pelenu, ne stavljamo je nigdje nego hoće da ju držimo dok kaka (nosimo ili držimo u krilu) - to je otkad je prije nekog vremena tvrdo kakala pa ju je bolilo i sad se malo boji kakanja :/
bioaktiv i žganci za doručak, i da vidiš. ;) pa će i sama skužiti da ide lako.
Ma to je od premalo tekućine, kad premalo pije tvrdo kaka.
onda joj ostavi vodu nadohvat ruke. i svaki dan juha za ručak.
nečeš vjerovat, al bor je još uvijek tamo; okićen, ofkorsCitiraj:
ms. ivy prvotno napisa
je, pa nećeš ga valjda sad raskititi. prošla je polovica godine - božić tek što nije!
ma to nema veze. moja m. je kao beba jako dramaticno dozivljavala to kakanje, a jos i dan danas jeca, place i stenje dok kaka. ali to uopce nema veze sa tvrdom stolicom niti sa tim sto jede (a jede jako zdravo i ima urednu ni tvrdu ni meku stolicu). i moram priznat da me upravo iz tog razloga bilo dosta strah kako ce prihvatiti kakanje na tutu. medjutim nikakvih problema. jednom je pobjeglo na pod, a sve ostalo na tutu, s tim da se ona obicno oko toga dosta uzvrpolji pa sam skuzila kad joj krene biti sila da je najbolje skinuti joj skroz gacice kako se ne bi morala jos dodatno muciti oko toga, biti pri ruci ali pustiti je, jer se najbolje pokaka kad je u kupaoni sama, premda opet trazi neku vrstu podrske. kad je prvi put kakala na tutu drzali smo je mm i ja svaki za jednu ruku za podrsku. i sad isto stenje i drami ali izgleda da je i njoj ugodnije ici u tutu nego u pelenu, tako da se stvar poboljsava.Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
Leo se sinoć i jutros popiškio po podu i još to razmazivao nogama, a u međuvremenu pokakio po puzlama, ugazio 2-3x, popeo se na trosjed, ostavio tragove i još po svemu prčkao rukama. :roll:
I to sve bez ikakve reakcije.
U kahlicu se povremeno popiški već možda mjesec-dva, ako se dovoljno dugo zadrži na njoj. No nikad je ne traži sam. Par puta je rekao kaka dok je piškio.
Ovo jučer i danas nije bilo odvikavanje od pelena već luftanje guze zbog pelenskog osipa. Sada sam posve sigurna da ćemo s odvikavanjem pričekati još jednu sezonu.
Ja sinoć imala nesvakidašnji doživljaj-piškila sam sa pišom!!! :lol:
Naime, Damir nije dugo piškio, ja ga posjela na tutu, i ništa. Mi prolili nešto u dn.boravku, netko spomenuo mokro, a on ponavlja moko, moko i čeprka po piši. Povezalo dite moko i piškit. Super.Ja ga odvela u wc i sjela na tutu, on se odmah ustao i kaže moko ipočne piškit. A ja kažem da treba u tutu a ne po podu jer će bit mokro pa se može posklizat. Kako nije htio sjest na tutu a činilo mi se da treba piuškit, ja uzela pišu, usmjerila u tutu-i mi piškili :shock:
Varila sam od smija, a muški dio ekipe je odma pun ponosa reka-penis envy.
A meni najbitnije da je mališa piškija!!!
eh, pratim vas topic, sve sam "proucila", pa sam mislila da i mi krenemo u tom smjeru...prosao 2.rođ...kupila mama gacice, nastavak za wc, tutu...
pa sad...ja opce nisam sigurna jel nam vrijeme, moja cura nikad nista ne pokazuje, kaze da nije kakala i kad je...al ja sam naumila probati. jucer je prvi put bila cijeli dan bez pelene, dvaput kakala, puno puta piskila...uglavnom cijeli dan smo se presvlacile. trazila je par puta na wc, ali mislim onako iz fore, kopirajuci mene, nakon par sekundi zeli sici. a za tutu nece ni cuti.
e sad...povratka ne bi trebalo biti, je l da? inace ju bunim? malo me muci i noc. neki pisu da treba odmah obadvije, neki prvo dnevnu, pa nocnu. ja joj ostavljam za noc.
zapravo sam se s tim htjela pozabaviti zbog jaslica u 9.mj. nekako si mislim, imam jos do tada, a ako tada pocnemo s odvikavanjem, onda imam dvije traume odjednom, i pelene i jaslice.
Danas ju čuvao dida,skinuo lijepo dijete da se malo rashladi,donio tutu,Dora sjedila neko vrijeme a kad je trebalo kakati digla se i obavila na tepih.Onda zove "Dida dođi ,tuuuuuuuuuuuuuu" i pokazuje prstićem. Ja sam ih zatekla u pranju tepiha.
Lea hoće sjediti na tati dok kaka, tutu neće, ja mislim da bi joj WC bio zanimljiviji jer joj je to općenito drag objekt u koji voli ubacivati raznorazne stvari. Ali nisam kupila onu malu daskicu a nisam bome uspjela kupiti niti gaće. Tako da ćemo ostaviti pravo skidanje pelena za 'veliko' more, sad idemo na desetak dana pa ću možda samo malo probati vidjeti što će biti ako je pustimo golu.
:lol:
Smijeh je zato jer se i nama slično desilo sa bitnom razlikom da je bilo na pločice u banju. Al kod dida i bake imamo tepisone, tapete-baš svugdi po kući, pa kad tamo dođemo sitit ću se tvog dide kad bedem na kolinima ribala :lol:
Ma ja sam odličila u glavi pustit muziku valcera, i onda stvarnost veselije izgleda. Sitite se serije Elimekbiil-ona blesava mršavica, a sve super jer je u podlozi dobra pisma. To je naše oružje u borbi protiv nezgodica ;)
e,ekipa, di ima kupit daska, po mogućnosti dajte veće dućane pa da mogu pogledat u Splitu. Kolikokošta? Sory, nisam niti privirila niti promišljla o tojstvari
Meni Leona već neko vrijeme povremeno ispali "ja bi gaćice" ali kad ih donesem, predomislila bi se...
No, jučer ujutro joj stavim čistu pelenu ali je ona počela trgati sa sebe "nećuuu pelenuuuu, svrbi, smeta me, nećuuu, oću gaćice!"
Ja reko, ko bog, idemo u skidanje...
Ali je dan bio uglavnom neuspješan...popiškila se zilion puta (barem desetak) što u gaćice što na pod jer smo kod bake na dvorištu bili goli...
Par puta me tražila da ide na we (tuta joj nije nikakav doživljaj, radije bi na WC) ali nikad nije ni kapi pustila već bi se popiškila u gaćice par minuta nakon što bi sišla :mrgreen:
Drugi dio dana smo bili kod Meyolito na roštiljadi za pamćenje, a oni imaju mali i veliki bazen za djecu...pitam se je li voda u malom bazenu bila tako topla samo od one vode koju smo mi donijeli u hamperima ili ... :lol:
Jednom je kakala u gaćice, a jednom smo stigli na WC...
Uglavnom, danas sam prije posla odjurila u dućan, nakupovala gaćica i hlačica i natrpala ormarić u vrtiću i sad molim boga da to bude dosta do popodne i da tete ne pošandrcaju od presvlačenja :mrgreen:
Mala moja buba, valjda će za koji dan bolje pokopčat redosljed radnji :heart:
ja sam kupila u TL onu mekanu.
bas htjedoh priupitati jel netko ima klinca koji ne "prijavljuje" ali nece vise pelenu.
moje cudo je neki dan jednostavno rekao NE. 8)
ja sve u sto cuda, jer smo planirali poceti sa skidanjem na godisnjem, za kojih mjesec dana. danas mi kaze teta u vrticu da on vec neko vrijeme ide na tutu u jaslicama jer ostala ekipa vec dobrano koristi tutu..meni nije doma bilo hitno jer je tek napunio 1,5 godinu pa nisam htjela forsat da mu ne bude prerano...
ovdje sam nasla odgovore na pitanja tipa gdje kupiti plahtu, da li skidati nocnu i dnevnu istovremeno, kako kad se ide van i sl.
tnx
malo ću bit zlobna al zar ovo nije začatavanje,draga naša moderatorice :mrgreen:Citiraj:
andrea prvotno napisa