-
Evo me, jedva. 25 km za 2 sata 42 minute. Osjecam se jadno, tuzno, fizicki jako lose. Znam da okolnosti nisu bas sjajne: vruce, brdovito, popije se vecer prije, slabo se spava; stoga ne odustajem jos. Dat cu priliku duzini oko Jaruna.
mm misli da trebam odustat, da idemo skupa na pm u Ljubljanu. Daje mi priliku za bjeg.
kad smognem snage, odoh se bacit u more, sigurno ce me oraspoloziti
-
Kjb muzic ti je super i obje opcije su super. Idi se ti fino okupat imas jos vremena za smislit se kad se vratis u zg.
I bez obzira na tvoje osjecaje, odlicnoooo si otrcala tih 25km,bravo kjb!!! :klap:
-
kjb baš mi je žao što se tako osjećaš :love2:
iz ovog što pišeš ja se slažem s tm
možda nisi spremna i što?
nije kraj svijeta
ovo mi se nekako čini forsiranje a mislim da je to kontraproduktivno, razmisli malo pa ćeš vidjeti što ti tvoj unutrašnji glas kaže
j-la samo odmaraj!
zavidim na kavi s MB!
kod mene rest
samo ću malo neko istezanje s drugaricom adriene odraditi
onda dječji rođendan
a večeras ženski izlazak
pravi pravcati
s haljinom i sandalama i šminkom :lool:
-
Flopice kako ti to lijepo znas srocit!
Uzivaj u zenskom izlasku!
Mb i j-la zavidim na divnom druzenju cure!
Mi upravo u Zadru kod kumova na prefinoj klopi (marinirana piletina, bukovace,bulgur s mrkvom porilukom preprzenim ljesnjacima itd) uzivale bi vi koje ste hranoljupci.sad smo na torti.
-
Sram me priznat da su mi suze potekle kad smo napustali nas predivni :heart:
Tako bi voljela imat nesto svoje na moru da mogu utec kad se zazelim mira. To mi je velikaaa zelja.
-
summer dodjite jedan dan na kupanje! Imam parkinga :)
kjb :love: vjerujem da si razocarana ali to je samo jedno trcanje, probaj tjedan-dva pratit raspored pa vidi jesi li spremna ili nisi. sta god odlucis je ok. u redu je i odustat :love:
piva s j-la je neprocjenjiva :heart:
svi troje su super! N je preslatka, stalno me grlila i drzala za ruku :heart:
lili, druzenje zvuci super! uzivajte!
flopice lipo se provedi!
-
Ajme lili kako ti nece suze potec. S. je divna.
nisam te pohvalila pravo za 26 km, ti si moj trkacki uzor. Ja sam se danas naspavala, nalezala na plazi, nabuckala u toplom moru, i zivot je opet lijep. Ostala sam do kasna na plazi, pa sam se lijepo istegla uz yogu. Sad nogice uvis na ogradu i kjiga u ruku. Sama sam u kuci, to su stvarno rijetki petki.
j-la, mb, super za pivicu. Bas mi je lijepo citati kako se volite.
flopi vrijednice, nisi mi odgovorila, kako spavanje? Nakon zenskog druzenja sigurno ce biti dobro. Lijepi provoda!
-
Kjb uzivaj!
Kontinetalke jel vam razlika trcat na kopnu ili moru?
Ja maloprije 5 km slalom po setnici :lool:
Nek j-la kaze jesam li u pravu :mrgreen:
Pace 5:50, puls 176 :drama: vruceeeee
-
MB ja ti ostavim N., taman da ti pomogne u sezoni ;-)
Pričala je danas o tebi :heart:
Cure, MB ima najljepšu stazu za trčanje :heart:. A po sezoni na ovaj pace joj se komotno može dodati još koji km, strašna gužva, usko i dok hodaš moraš ići lijevo-desno.
Kjb mislim da si imala prvu maratonsku krizu, zar bit trčanja samog maratona nije pobijediti sebe u glavi?
Al sto kaže Flopi, probaj, vidi, ako ne ide, ne sili se.
Flopi lijepo se provedi večeras :-*
-
bravo svim vrijednim vjezbacicama
ja prijavljujem 900tinjak m brckanja ispod 13min
-
Ajme kjb ja ti uzor, istopit cu se od tvojih rijeci.Hvala ti od stca :kiss:
-
Magiz bravo :klap:
J-la ma ona je :heart:
-
-
Magriz, svaka čast!
jutros opet kratki trk, nadam se da ću stić yogu ubacit danas još popodne
-
Dakle, ja sam i sluzbeno skroz van "izlazilačke i alkoholne forme"
:-o bogati koja sam čistunka postala da dva tamna piva nisam u stanju popiti bez ozbiljnih posljedica na crijevni trakt, nisam nikad cula da je netko tako osjetljiv?
Danas cu samo malo u sumu u setnju s psom, za sljedeci tjedan moram osmisliti dobar raspored
Ili cu biti na putu ili cu imati goste a neda mi se ne raditi bas nista citav tjedan..
Magriz braaaavo!
MB meni je teze trcati na moru, ovdje govorim o otocima koji su brdoviti, ono dok skupim 5 km natrcim se posteno...
Ali mirisi mediteranskog bilja, plavetnilo, mir i prizori jutra na moru za mene su broj jedan.
-
padni mi na rame sestro. ja nakon male pive skoro pa vise nisam u stanju hofat normalno :mrgreen:
danasnji prijavak - raspakiravanje, speceraj nabavka, teretana total body, kuhanje rucaka za decke za drugi tjedan (3 razlicita), setanje psa i pakiranje. i farbanje ;)
-
Mb meni je zbog terena teze trcati na moru, ali vrucina mi manje smeta jer nema vlage pa je cist lijepo disati. Naravno pogled je neprocjenjiv: more, velebit, paska vrata, bijeli kamen. Mi naravno nemamo borova, ali dotrcim ja do Dubrave gdje ima svakakvog divnog bilja.
flopi sto se alkohola tice, tu sam prilicno dobro bazdarena i pivo tu na moru tece kao mlijeko :-)
Jutros pola sata na 5:50, danas cemo u Zadar na cjelodnevni izlet pa idem jos malo ubit oko. Mm je ludovao nocas, nije oka sklopio, pa moram biti jako tiho.
jucer sam malo pregledala portale, i skuzila da u nedjelju kada se vracam u zg najavljuju 40 stupnheva. Nije mi dobro
-
Lkb ja idem tek za 10 min otrcat 40 min vrtila se nocas po krevetu. Trenutno sam u okolici Zadra i ovdje mi se cini dosta ravno za trcat posebno kratke rute.i meni je puno lakse ovdje disat nego u Zg.
Ni ne spominji mi zg i temp.
Mi se jos ovaj tj druzimo sa sekom i njenom family.Happy sam ds smo uspjeli naci fin apart.na horuk bez najave usred sezone inace bi bilo back to Zagabria :-)
-
Mene udavi vlaga, cini mi se bas da more isparava pa ko da kroz saunu trcim. Naravno, samo na nekim mjestima, nije svugdi tako. Ajde bar mi je teren poprilicno ravan, jedino je velika guzva sad pa me to malo uspori.
Lili uzivajte na moru!
Kjb mozemo pit skupa :mrgreen:
Magriz svasta si stigla napravit :klap:
Flopi nadam se da si danas bolje!
-
ja se sinoć vratila. do petka ima da se samo čistim i vježbam pa opet na vikend.
-
Ajme sad bih se nasmijala na svoje rijeci od jutros.
Nikad teze trcanje ko jutros jest da sam krenula kasno al tamo nema drveta na cijelom putu.Crknula sam. To nije bio gust nego tlaka (vukla sam se nesto sitno ispod 6:00) al nije mi se dalo hodajuci vracat se po tom suncu. mozak mi se sprzio :lool:
Il u 6h ujutro ili po mraku, ovdje druge nema.
-
Kjb sjetila sam se tebe 100puta.divim ti se da mozes trcat po Pagu bez sume i drveca nad glavom :naklon:
-
5 km za 30 min, nikad teze :drama:
Sta ocajna sparina, sta guzva na setnici... skoro me herc opalio :lool:
-
MB nek si ti nama ziva i zdrava ostala! Ocito tezak dan za trcanje, u Zg najavljuju opake vrucine a nas za vikend ceka :28km!!!
Ne znam jel trener poludio ili sta, nisam nikad vidjela da je svaki tj veca duzina za maratonske pripreme.obicno se povecava svaki drugi tj a izmedju da kracu duzinu al ne i ovaj put :mrgreen: Valjda zna sta radi.
Ja sam cijeli dan provela istrazujuci Pasman i evo nas maloprije nazad u apartman.
-
Ajme bilo je 32c u 20:30 :drama: bas je sparina! A zovu i jos gore ostatak tjedan :drama:
Svaka cast na takvoj kilometrazi, trenutno mi je i autom muka toliko :lool:
-
Klap. Evo mene opet. :škartoc:
U lipnju sam vrijedno trčala nekoliko tjedana... vrlo lagano: prvi tjedan minuta trčanja, minuta hodanja, pa drugi tjedan pojačala (nemam sad taj plan tu, ali bio je autoriziran od Vikki, pa znam da je dobar).
Paralelno s tim početkom trčanja sam nakon tri mjeseca dobila menzes koji je trajao dva tjedna, curkalo pomalo (svo vrijeme trčala), kad je menzes stao, bila dva dana pauze, pa tri dana strašnih izljeva. Tu sam prestala s trčanjem. Bilo mi je strašno loše, izvadila sam željezo, bilo je 4... feritin 2,2. Odmah sam krenula uzimati željezo i brzo je bilo bolje. (Bila sam i kod ginekologice, držim to pod kontrolom.)
Prošli tjedan smo bili u brdima, prvi dan smo hodali 3-4 sata... po turističkim stazama, a sljedeći dan 7-8 sati po opakoj stijeni. Hodala sam jako polako i nisam osjetila umor u nogama... dan nakon stijene nisam osjetila ništa u nogama (osim lijevog koljena, no to je druga priča).
Jučer idem kod frendice na treći kat, žurim i usput umrem, ostanem bez daha...
Sad bi ja opet počela trčati (trčim oko 6 ujutro, pa nije još strašno vruće)... ali me jako zbunjuje ovaj raskorak između izdržljivosti nogu i daha. Kad sam trčala, osjećala sam mišiće... ali miniminimalno. Dah je naravno jedna izdržao zadani plan. Što definira tako kratak dah? Srce, pluća? Može li se to nekako poboljšati?
Hvala svima. :ghug:
-
mojca, to ti je do anemije... poboljsaj zeljezo pa ces se manje i zadihavati....
tako je meni bilo kad sam bila jace anemicna...
ja odmaram, kupam se, druzim, slazem puzzle, gledam serije, radim piyo... bas mi je lijepo
-
mojca svakako sredi željezo. jer nisko željezo često povlači za sobom i obilne menstruacije, pa željezo ide još niže i tako u krug...
summer jesi ti to na godišnjem? uživaj draga :*
ja prijavljujem 5km po njemačkama. jučer sam restala, a sutra planiram tati po zhanginoj preporuci :mrgreen:
-
Mojca bravo za come back i kao sto kazu cure sredi zeljezo.
Magriz, summer uzivajte!
-
je, na godisnjem sam
danas sam odradila piyo sweat (40 min) po ovoj nesnosnoj vrucini - bio je to sweat na kvadrat, sve je na meni mokro bilo
sutra opet plaza, pokusavam se bas odmoriti i opustiti, treba mi
uzivajte!
-
Mojca slusaj cure :)
Magriz bravo :klap:
Summer odmori sta vise :love:
Jucer nista od trcanja, samo nocno kupanje :mrgreen:
-
hej, prekjučer ktb + bodyweight tabata. jučer cardio.
-
Cure koje trčite po ovom nevremenu, svaka čast :naklon:
Ne pamtim kad nam je ovako bilo vruće na moru, ili nikad do sada nismo potrefili ovako vrijeme ili sta.
Mojca, nemam iskustva sa manjkom željeza ali slušaj cure, sredi zdravlje pa nastavi.
Summer zaslužila si odmor!
Kod mene još ništa, još smo danas ovdje, sutra povratak. Ali ne vjeruje da ću stići ni kad se vratim jer ne idemo odmah kući.
Od odmora će mi trebati odmor, kasno legni, rano ustani, cijeli dan sunce i plaža, jadna :lool:
-
Hvala.
Da, željezo je u procesu bustanja. Radim intenzivno na tome.
-
Mojca,
Ako budes trebala neki savjet oko trcanja, vici.
Sad su stvarno nesnosne vrucine kako rece j-la, ja spavam cijele noci pod klimom pa me pomalo pecka i grlo. Sukladno tome sam prerasporedila ovotjedne treninge tako da ih odradim al da se ne iscrpljujem dodatno. U neke dane treba mi vise odmora i sna kao jucer jer smo kasno dosli iz Zadra ajme ljudi moji tamo je covjek na covjeku...
Silbo moja, raju moj! :heart:
-
ja svako ljeto uletim na vašu temu
kao ja bih sada malo vježbala
i ostane na želji da bih ja malo vježbala
a ljudi me ozbiljno shvate, pa mi čak i na usb snime vježbe :heart: koje ja ni ne otvorim :oops:
do sada je želja za vježbanjem bila radi mršavljenja
ali sve je ostalo na pustoj želji tipa onog "mujo uplati"
sada je želja malo drugačija
trebale bi mi vježbe za posturu
ima toga dosta na interpletu, ali ako ima tko iskustva i baš vježbe za prepuručiti
ja sam "oduvijek" kifotičnog držanja, sada je to prešlo baš u kifozu i znam da neću nikad biti kao svijeća
ali radi određenih okolnosti potpuno su mi oslabili trbušni mišići, zapravo nisam ni sigurna da ih uopće više ima :roll:
i sad ne samo da su ramena skoro spojena naprijed, već sam se savila i u području trbuha
znači trebala bih učvrstiti trbušne mišiće, dobiti trbušnu prešu
i ojačati mišiće leđa
to više nije pitanje estetike već zdravlja
kile, noge, guzice, to je sada u drugom planu
help
-
a70v moja preporuka je da odeš u teretanu i uzmeš privatnog trenera na mjesec-dva. nikakvo trčanje, plivanje, a pogotovo ne samouko kućno vježbanje.
dobar privatni trener i riješit ćeš i držanje i leđa i kile
-
Hvala Lili... javim se. :)
Aleks, i moje razmišljanje ne tragu tvog (bez kifoze)...
I ja bi nekog trenera... ali nježnog, da me ne goni bičem.
A svi ovi koje znam (bile kolegice kod njih) su goniči... žene dođu mrtve na posao nakon jutarnjeg treninga.
-
ja sam htjela preporučit i fizioterapeuta, u svakom slučaju stručnu osobu koja će ti baš pokazati koje vježbe da radiš i na šta pritom pazit, gledat te kako radiš neko vrijeme, pa lako poslije nastaviš s tim doma sama kad dobro naučiš kako
-
Aleks, za kifoticno drzanje, kljucno je par stvari: istezati prsne misice jer su oni skraceni zbog pogrbljenog drzanja, ojacati ledjne misice jer oni vuku ramena nazad, isto tako i rameni pojas.
Ako kifoticno drzanje prati i blaga lordoza (a cesto prati), istezati psoas i hipfleksore (ne znam hrvatske ili latinske nazive) ojacavati gluteus i trbusni zid.
Sto bi znacilo da moras raditi cijelo tijelo.
I ako trebas sut nogom u dupe da se pokrenes, evo ga :mrgreen: :-*