evo i naseg plutenog poda.
ovaj je u dnevnom jednobojni:
public.fotki.com/lucijab/svastara/p9300006.html
a u hodniku su nijansirane kocke:
public.fotki.com/lucijab/svastara/p0016.html
Printable View
evo i naseg plutenog poda.
ovaj je u dnevnom jednobojni:
public.fotki.com/lucijab/svastara/p9300006.html
a u hodniku su nijansirane kocke:
public.fotki.com/lucijab/svastara/p0016.html
Kod nas je pluto u dnevnoj i hodniku. Nije preosjetljivo (mekano ili sta ja znam) ili smo mi pazljivi ili nam nije stalo do detalja.
Izgleda kao na tatekovoj slici i bas kao sto on kaze, nije tako sive boje nego okerkremsmede tako nesto...
Koliko znam nije lakiran.
Ali sta htjedoh reci je da bih ja u slijedecem stanu radije birala laminat nego pluto i to ne zbog prakticnih razloga (stavise, zbog tih bi mi bilo tesko NE staviti pluto jer je zbilja prakticna stvar) nego zato sto sam trebala vremena da se naviknem na nekakvo sarenilo i nekakav dojam zbrke zbog svih onih sarica. Kao da gledas u nesto jako sareno pa ne mozes zumirati, stalno ti bjezi slika. Sad sam se navikla ali kad vidim pluto na podu kod nekog drugog druge nijanse opet mi krene ispocetka i mislim se da je to bas nemirna i meni bar hekticna podloga za stan.
Zaboravih: nas je ostao tamniji tamo gdje je pokriven. Nekako mi je to ipak mana. Ne znam koliko bi mu vremena trebalo da posvjetli i na drugim mjestima kad bi se recimo odlucili pretumbati sav namjestaj ali na pocetku bi sigurno bilo smjesno.
sad sam gledala neke sajtove sa plutenim podovima i totalno sam iznenadjena bezbrojnim mogucnostima...najvise me odusevilo sto se mogu lijepo bojati i mislim da sam odlucila dio djecje sobe poplociti plutom.
samo htjela bih ga bojati u crveno, ljubicasto ili sl. zanima me ako netko ima iskustva sa cim ga je najbolje bojati? mozda akrilni bajc? ili ako ima nesto sto nije uopce stetno buduci da se radi o djecjoj sobi. i da li se obavezno mora lakirati nakon bojanja?
Dižem temu nakon puno godina...
Kakva su iskustva vas koji imate pluto? Posebno me zanima za kuhinju...
Zvala sam malo po firmama - uglavnom više ne drže ploče od pluta - pluteni laminat ima u Megacopu (ne preporučuju za kuhinju), MD profil i Pluto više ne drže...
Može li se lijepiti preko pločica i koliko je debel? Nama su pločice u ravnini s parketom pa nisam daš sigurna kako bi to izgledalo. Možda da na spoj prišarafimo neku lajsnu? Prodaje se i to u raznim oblicima.
Ma ja više ne mogu gledati one grozne pločice pa tražim brzo i jeftino rješenje.
Nisam našla ništa slično u pretražniku. Zanima me da li je netko stavljao pluto ploče preko starog parketa? Čula sam da su ljudi stavljali laminat preko, ali ja ne bih laminat jer me strah što će biti s drvom ispod materijala koji ne diše. Znam da pluto nije neko trajno riješenje, ali sve je bolje od parketa koji živi svoji život dok ga ti pokušavaš obrisati :)
Ne bi ti mogla pomoći, ali i mi smo u kupnji poda, samo stavljamo na postojeće pločice (bila terasa vanjska, sad je zatvorena)
Meni se ne sviđa laminat, ja sam prije za parket, a pluto je kažeš dobro za održavanje?
Mi imamo pluto u dječjoj sobi , jako ugodno za hodalje, ne čuje se lupkanje pri hodu kao na laminatu
kinder, a gdje se pluto kupuje??? i kako to izgleda, imaš neku slikicu??
Bila je tema negdje na Rodi. Mislim da su ljudi stavljali preko pločica. Može se i lakirati, ako se dobro sjećam.
Evo spojene su teme.. ajmo malo pretraživač koristiti ;)
na starim temama nema odgovora na sljedeća pitanja:
da li je itko stavljao preko parketa ili pločica??
Mi smo stavili pluteni parket na glazuru , nakon toga smo još jedanput prelakirali
ima li novih info o plutu?
razmišljam o tome da ga stavimo u dječje sobe