:( Ja samo ponavljam ono što mi je rečeno.Citiraj:
Metvica prvotno napisa
Printable View
:( Ja samo ponavljam ono što mi je rečeno.Citiraj:
Metvica prvotno napisa
Očito svaki Centar radi po svom. Mi smo nedavno pitali kakva je procedura ako želimo posvojiti još jedno dijete. Kažu da je potrebno obaviti samo lječnički pregled. :?Citiraj:
Zdenka2 prvotno napisa
Meni je u toj drugoj obradi (u Zgb) prošlo sedam mjeseci. :xCitiraj:
mareena prvotno napisa
I nama je rečeno isto to, u našem centru, kad smo se pojavili na prvom, informativnom razgovoru kojeg smo inicirali sami nakon što smo poslali molbu.Citiraj:
mareena prvotno napisa
Međutim, nakon samo desetak dana pozvali su nas obradu i pritom se psihologica čudila otkud nam takva informacija, što pokazuje da nisu samo prakse između pojedinih centara različite, nego i pojedinci unutar iste ustanove rade drukčije.
Nama su u Školici rekle da Potvrda vrijedi godinu dana ;)
Ovaj post sam dobila kao pp, a očito je bio namjenjen svima.
ivančica15
vrijeme je da se i ja predstavim mama sam jedne prekrasne curice od tri god. posvojena prije godinu i pol. kada smo poslali molbe išli smo po centrima po cijeloj zemlji zvali smo telef. i mislim da smo im bili dosadni ali nije me bilo briga znala sam da mi nitko neće doma donijeti dijete i nakon godinu dana dobili smo poziv od jednog centra da imaju djevojčicu. poslije razgovara trebali smo čekati kojih tjedan dana(najduljih u životu) ne mogu vam reči koja je to bila sreća kada su nas nazvali da su se odlučili za nas,a tek onda kada smo došli u dom i vidjeli našu curicu naljepšu pupicu na svijetu.drage moje to su posebni osjećaji i kada se toga danas sjetim.moj savjet je budite dosadne!i svima pričajte da želite posvojiti jer nikad neznate tko koga pozna i može za vas reći koju dobru riječ
:heart: ivančici
Jučer smo poslali 112 molbi.
Sad počinje čekanje.
Neko je jednom ovo čekanje usporedio sa trudnoćom, samo ovde ne znamo koliko će "trudnoća" trajat. Jedino što znamo je da će dijete doć.
:saint: čekam te!
Sretno Adriana! Nemoj samo čekati, moraš zvati i raspitivati se na sve strane.
Zdenka 2 , nisam ja osoba koja bi mogla samo sidit i čekat. Pustila sam glas, počela se raspitivat među poznatima i onima koji mogu imat bilo kakve veze sa bilo kojim centrom i sl., a uskoro ću počet zvat. Koliko da pričekam prije zivkanja?
Čekaj dva dana nakon što stignu u centre 8) . Sretno!
A kome si sve poslala 112 molbi? Centara je, koliko znam, oko 85. Na podružnice nema smisla slati, jer to oni ionako proslijede "centru-šefu"
I domovima.
I ono čeka tebe. :heart:Citiraj:
adriana prvotno napisa
Adriana, mislim da je dosta da nazivaš jednom mjesečno, pa si onda rasporedi centre koje zoveš tijekom mjeseca. Slanje molbi domovima je dvosjekli mač, jer oni ne odlučuju o djeci nego centri. Mnogi su se opekli na tome.
Mi smo u 2. mjesecu 05. poslali molbe, a počela sam zvati tek u 9 mjesecu iste godine. Nisam zvala u sve centre u koje smo poslai molbe, nego sam izabrala njih par na koje sam se orjetntirala. Zvala sam ih u prosjeku svaka dva mjeseca i dobivala isti odgovoro: "Trenutno nemamo djece za posvajanje zovite za koji mjesec". U 4. mjesecu dobili smo prvi poziv na razgovor koji nije urodio plodom uz objašnjenje - više sreće drugi put. Mjesec dana nakon toga novi razgovor i evo, danas sam mama. Sve skupa od prve molbe do našeg sina prošla je godina dana. Dakle, samo imajte strpljenja jer sreća je iza ugla. Jedno dijete čeka baš vas.