Iskreno ne znam u čemu je fora, davno je to bilo... Samo znam da sam dobila povrat poreza 4000 kuna, a to mi je i tekako dobro došlo u komadu...
Navodno zato jel dijete cijelu godinu nije bilo na nikoga porezno prijavljeno, te plaćaš puni porez bez olakšica ili mama ili tata... A na godinu u poreznu prijavu staviš na koga se više isplati...
Primjer... Toni mi je rođen 01.09. U tih 9 mjeseci sam dobivala plaću, koja je bila uvećana i za regres i na to sam platila puni porez bez olakšica (i 25% i 35%)... Na godinu sam u poreznu prijavu stavila Tončija i dobila 4000 kn poreza natrag...
Iskreno to mi je savjetovala žena u poreznoj i kada sam dobila otpremninu prije 3 godine... Odjavila sam djecu sa porezne 18.02.2005. i na godinu ih stavila u poreznu prijavu... Dobila sam povrat poreza 38 tisuća, a da su ostali prijavljeni, dobila bi oko 10 tisuća manje...
Ja sam samo poslušala ženu u poreznoj kaj mi je rekla...
Isto to mislim napraviti i sada kada rodim... Samo sada ne znam koliko će mi se isplatiti (moram provjeriti) budući mi MM ima ugovorenu netto plaću (i ne igra mu nikakvu ulogu na visini plaće ako je dijete prijavljeno na njega), a meni ugovor ističe 30.12., a trebam roditi 06.12.