daj mi recita s koliko ste počeli stavljat klince unutra?ja mislim početi kroz jedno dva mjeseca ,onda ćemo imati 8 i pol mjeseci?nije prerano?
Printable View
daj mi recita s koliko ste počeli stavljat klince unutra?ja mislim početi kroz jedno dva mjeseca ,onda ćemo imati 8 i pol mjeseci?nije prerano?
Bitno je da dijete može samostalno sjediti znači bez ikakvog podupiranja i mislim da je 9 kg kao i sa AS ali to još provjerim.
mi već sad imamo 9 kg :) ,može malo sjedit sam ali još to nije to,ne podiže se sam,jedino ako se primi za nekaj :mrgreen:
Ja onda nebi sve dok djete ne sjedi samostalno. :/
žuža, mislim da bi trebao prilično stabilno sjediti sam, ja ne bi stavljala dijete u tu sjedalicu dok ne zadovolji uvjete za autosjedalicu 9-18 kg, znači samostalno ustajanje na noge. E, sad, ima djece koja se i s 8,5 mjeseci mogu sami dignuti na noge, tako da ćeš to moći tek tada procijeniti.
niti ne mislim prije :) ,samo me zanimalo mišljenje drugih ;)
Ljudi, a sto kazete na ove:
http://www.bellelli.com/en/seggiolini_bici.htm
a u keindl sportu u zagrebu ima ovo:
http://www.keindl-sport.com/proizvodi.asp?tip=44
ja mislim da cemo kupit ovu:
http://www.keindl-sport.com/proizvod.asp?id=1610
Evitta meni se čini ok i cijenom je pristupačna.
Kad kupujete sjedalice za bicikl one bi trebale imati oznaku EN14344
a to garantira da su rađene po najnovijim standardima tj. da zadovoljavaju propise, isti sistem kao i kod AS.
Malci mogu u sjedalice za bicikle kad mogu samostalno sjediti bez podupiranja i vaše pomoći.
I ne zaboravite "šljemove" :mrgreen: tj. kacige obavezno za malce i sebe.
ma ja ti gledam svog malca koji sad ima 8,5 mjeseci, i još ne sjedi nikako, a kamoli stabilno, pa mi je totalno nestvarno da ima djece koja s 9 mjeseci već hodaju :mrgreen:Citiraj:
žuža prvotno napisa
Mene zanima da li je ok staviti djete od 14 mjeseci u sjedalicu odostraga?Citiraj:
anne prvotno napisa
Hvala. :*
Paws je naravno, samo ti stavi svog slatkiša u sjedaljku i uživajte u vožnji.
Istraživanja su pokazala da su sjedalice odostraga sigurnije jer su frontalni sudari češći (nebi vjerovali).
Po meni bolje jer je dijete zaštičeno od uleta kojekakvih buba i ne puše mu toliko, a sasvim lijepi pogled je i sa boćnih strana kao u automobilu na šta su mnoga djeca navikla.
A ako se brinete jer ne vidite malce kaj rade iza, rješenje su specijalni retrovizori.
podižem malo temu, aktualna mi je 8)
kupila sam bicikl s 'prtljažnikom' i tip me u dućanu uvjerava da je bolja i sigurnija sjedalica koja se montira na njega nego ona na vlastitom nosaču.
kakva su vaša mišljenja?
koje su prednosti i mane?
Moje mišljenje je da su obe jednako sigurne.Citiraj:
miha prvotno napisa
Mislim da je djetetu udobnije u onoj koja se montira na nosač, na ramu bicikla. Čini mi se da je kod nje bolja amortizacija kad naletiš na loš teren.
pozdrav!
nisam uspjela naći po onim temama koje sam pogledala, pa pitam ovdje.
znate li ima li i gdje za kupiti ona baza za sjedalicu za bicikl koja ide na ramu? stavili bi rezervnu na moj bic pa da na selimo sve sa mm-ovog na moj svaki čas. gdje god sam do sad pitala rekli su mi da to ide samo sve u kompletu sa sjedalicom.
vrcki, mislim da su u pravu, jer ne pase svaka sjedalica na svaku bazu.
vidjela sam negdje sjedalice s dvije baze, baz za to da se ne mora seliti. ali se ne sjecam gdje.
mislim da je bilo kad sam ja kupovala sjedalicu u onom dućanu u Ilici, na ćošku s ul. republike austrije (ili je to trg francuske revolucije :? - ne idu mi te ulice). Ne mogu se sjetiti kako se zove dućan.
curke hvala! mislim da je tamo na tom ćošku i mm kupio sjedalicu prošle godine, reći ću mu da ode pitati za bazu.
:love:
meni da! grrr! a sjedalica tokom vožnje "sjeda" na blatobran i pritiska ga na kotač. i nisam kupila prvo smeće na koje sam naišla, (kupovala sam po zimi i jedva sam išta našla) uzela sjedalicu koja mi se činila najsolidnija... puhić ima 16 -17 kg i nogice su mu skroz na najdonjem položaju, pa zapinjem za njegove nogice kad držim noge normalno (nosi broj 29-30 :roll: ), pa dakle moram pomaknuti noge prema naprijed (na pedali). ne znam kaj da mislim, da li je to do sjedalice, ili nije dobro montirana (montirali su mi je u trgovini) ili kaj? da se idem žaliti? je li se to još nekom desilo?Citiraj:
modesty71 prvotno napisa
Puhiću su stopala predugačka, meni isto tako zapinje, ali skroz malo. Jel ti je sjedalica ona koja ima nosač na rami? Ako je, trebala bi možda podići taj nosač gore prema sicu.Citiraj:
puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
mi imamo sjedalicu koja ide na nosač, a on se montira na štangu ispod zica i bez problema smo kupili još jedan i stavili ga na drugi bicikliCitiraj:
vrcki prvotno napisa
pretpostavljam da ova tvoja nije takva pa ti baš nisam od pomoći, ali eto možda nekom drugom pomogne
ako sam te dobro razumjela i mi imamo takvu. i uspjeli smo kupiti još jednu tu bazu za 80-ak kn na gore spomenutom čošku ilice! i uživamo već u vožnji. :DCitiraj:
larmama prvotno napisa
da li netko zna gdje se moze nabaviti retrovizor za bic?
MalaSirena imam jedno pitanje
Možete li procijeniti koja od te dvije sjedalice je dijetetu udobnija ili koja bi bila sigurnija za dijete, jer eto upravo se u tome dvoumim. Do sad sam ju vozila na posuđenoj sjedalici (imala je svoj nosač i bilo je ok), sad smo ju morali vratiti i sad kupujem novu pa se dvoumim.
Hvala na odgovoru
i ja tražim sjedalicu za bebača 11 mjeseci, 11 kg, diže se, hoda, puže sve u 16....sve sam iščitala i sad imam još više dvojbi
negdje se preporučuje prednja sjedalica (vidiš dijete, prednji kotač zbog fizike bolje podnosi dodatnu težinu, lakše se stavlja i skida dijete, lakše sjedaš i silaziš sa bike-a, ne trebaš retrovizor) a negdje zadnja (veća statistika frontalnih sudara, nema kukaca u očima i licu djeteta,trebaš retrovizor)
vidi link http://www.ibike.org/education/infant.htm
svi preporučuju i kacige a neka istraživanja kažu da ako je sjedalica takva da ima bočnu i stražnju zaštitu onda ne treba kaciga jer može doći do gušenja prilikom pada
vidi link http://www.helmets.org/little1s.htm
i sad ti budi pametan....
Mislim da se ne trebaš toliko zamarati s tim. Ja sam kupila stražnju jer podnosi do 22 kg, a prednja samo do 15 kg (moja M. je goleeeema). Ima naslon koji se podiže kako dijete raste. Mislim da bi mi prednja sjedalica smetala u vožnji. Jedina mana: bic puno stabilniji s djetetom u prednjoj sjedalici, ali ne u vožnji, nego kad siđeš s njega i guraš ga.
Ne bi dijete vezano u sjedalici vozila bez kacige bez obzira na mogućnost gušenja prilikom pada. Veća je vjerojatnost da će razbit glavu ako padnemo nego da će se zagušit. No ja nisam ni jednom bila ni blizu pada tako da o tome stvarno ne razmišljam. Jednostavno, voziš opreznije i sporije da stigneš reagirat i to je to. Ako ti nisi sama sigurna na biciklu nemoj vozit dijete.
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=185143
Od danas je ova sjedalica na akciji u Baby centru u Sloveniji, eto samo da znate. I znate li jel to ok marka?
A pitanjce glasi - treba li uz tu sjedalicu kupiti još nešto, tipa nosači? Ima li veze kakav je bicikl na koji će ići?
Da li je moguće voziti u njoj dijete od 21-22 kg? Znam da je granica nosivosti 22 kg, ali jel bude teško voziti, ak me kužite?
I još jedno pitanje. Mara, 14 mjeseci, baš nije sretna kad joj stavimo Janinu kacigu (iz fore), odmah ju skida. Kad njoj kupimo manju, kak ju dobiti da ne skida i da ju to ne živcira?
Inače, jel ova ok - http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=185151 ? Uopće ne znam njezin promjer glave.
mi imamo takvu sjedalicu, naslijeđenu, skroz ok
s njom dobiješ i nosač. možeš kupiti posebno još jedan ako ćeš sjedalicu seliti s jednog bicikla na drugi da ne moraš nosače razmontiraati
kacige ti unutra imaju trakice za prilagođavanje, ne sve ali većina, ova koju si linkala ima. piše da je veličina od 48-54, to bi ti trebalo biti ok
mi smo keksićki kupili prošle godine kacigu, ove godine smo je malo povećali i još joj je itekako dobra.
Mi imamo od te firme sjedalicu, malo drukčiji model i dobra je. M. sada ima 22 kg i na kraju smo sjedaličke karijere. Nije teško za upravljat biciklom s tom težinom iza, samo je malo teže vozit (trebaš stavit u nižu brzinu i ne možeš baš po velikoj uzbrdici). Meni stvarno nije problem. Što se tiče kacige, naviknut će se. M. je plakala na kacigu, ali kad bi ja krenula vozit, uglavnom bi prestala i zverala oko sebe. Brzo se navikla.
Ona naša sjedalica je u punoj funkciji, kupljena u Brežicama, mislim da je bila cca 190 kn.
A moje pitanje glasi - koliko jako se trebaju zategnuti remenčići? MM je danas vozio prvi put Maru pa ga je strah da ne izvuče ruke u toku vožnje.
U procesu smo kupnje sjedalice za malca, izbor je pao na ovu: http://www.keindl-sport.com/detalji.php?id=2540
Ima netko iskustva s njom? To je jedina koju smo uspjeli naći, a da ima pojas u 5 točaka i čini se kvalitetna, a u tome je i stvar što ju nismo vidjeli u živo, već ćemo ju naručiti s neta, pa me zanima iz prve ruke da li netko ima iskustva s njom? I vidjela sam da oni imaju i kacige, da li su dobre?
Hvala! :)
crnka, a zašto ti je važno kopčanje u 5 točaka? Ovo je prva sjedalica koju vidim da to ima. Iskreno, ne vidim potrebu, 3 točke su mi čisto dovoljno.
imam pitanje i problem :)
iako po kilazi bi mogla jos uvijek na straznju sjedalicu koju imamo jos od kad je tek pocela sjediti, bicikl vuce nazad.
kad se malko prednji kotac odigne od zemlje, teziste se prebaci na straznji i dize prednji tako da je nemoguce voziti bicikl.
bic nema "gepek", sjedalica je ona koja se montira na svoj nosac.
zanima me da li postoji prednja koja ide do 22kg ili na tom bicu nije vise moguce voziti malu u sjedalici.
Mislim da ne postoji prednja na tu kilazu, one idu na manju kilazu. I nisu ni sigurne ko straznja.
tak sam si i mislila.
sad je muz izjavio da ce kupit novi bic da ju moze vozit :lol: