-
Ja sam imala dva cr, za drugi se nisam ništa specijalno pripremala jer mi je nakon prvog bio vrlo lagan oporavak. U stvari bolnicu sam birala po tome gdje se najbrže otpusta nakon cr, izludila sam nakon prvog cr u Vinogradskoj gdje sam bezveze čubila 6 dana. Zato mi je na SD bilo super, nema intenzivne i treći (tj četvrti ako računam nulti) se išlo doma. U Vinogradskoj je bila intenzivna ali je smještena soba odmah pored radjaone - nisam cijelu noć spavala od vikanja.
U Vinogradskoj je tuširanje bilo odmah idući dan, a na SD tek kad sam dosla doma, do tad sam se brisala vlažnim ručnikom, no sve u svemu bilo mi je sto se higijene tiče puno bolje na SD nego u Vinogradskoj jer sto ti vrijedi mogućnost tuširanja svaki dan ako ti se gadi uc u kupaonu. Mislim da se to promijenilo u medjuvremenu, jer sam čula da vise nisu zajedničke kupaone, no problem je bio i u frekvenciji čišćenja te manjku apsolutno svega ( toaletpapira, sapuna, papirnatih ručnika....) Imala sam i opću i lokalnu anesteziju, oporavak jednak, nikakvih posljedica... Nakon prvog cr su mi dali željezo, nakon drugog nije trebalo ni to. Lijekove protiv bolova sam prestala dobivati drugi dan jer me nije nista bolilo...
-
Evo 15 dana nakon carskog, da prijavim da je sve prošlo mnogo bolje nego sam očekivala...
Nisam imala apsolutno nikakvih nus-pojava od anestezije, ni drhtavicu, ni mučninu, ni glavobolju...
Iako su me vodili kao pacijenta s visokim rizikom od krvarenja (previja plus terapija clexanom do dan pred porod) i čekali s početkom operacije dok im ne donesu par doza krvi da imaju u pričuvi, srećom nije bilo ničega vanrednog...
Oporavak je bio solidan, prva dva dana je bilo teško ustati i jedva bih otisla do wc-a, ali svaki naredni je sve lakše...
Hvala svima za ohrabrujuće odgovore!
-
-
-
i da četitke, nadam se da je i dijete ok
-
Hvala na pitanju, i bebac je super, s obzirom da je rodjen 3 sedmice ranije, nije imao nikakvih poteškoća... 3350, 51 cm :) da je dogurao do termina stigao bi brata i sestru (oni su bili 4kg +)
Ja sam preko bare, relativno blizu Kaae :)