Da djeca nisu u peleni do trece godine nategnula bi tu kozicu sama. Ovako cesto nemaju pristupa.
Printable View
Da djeca nisu u peleni do trece godine nategnula bi tu kozicu sama. Ovako cesto nemaju pristupa.
Misliš da bi ?
Moji su bili puno prije druge godine bez nje i nisu sami to radili
Kad sam ja prije 15 god pitala pedijatricu trebam li sinu navlaciti kozicu rekla je da se to vise ne preporucuje i da ce on to sam srediti cim postane svjestan da ga ima. Bome ga je vazda cinculirao, cim ga skines on stvar u ruke. Mislim da je mogao potpuno prevuci kozicu prije drugog rodjendana.
Nema teme za to sto trebam, pa da probam ovdje
Pustila sam mu da sam sreduje pisu. Znaci neko vrijeme ga je prao,al bez navlacenja kozice. Prije 2tj idem ga ja vidjeti, povucem kozicu i smrznem se-ima veliki crni pristic na penisu, na glavicu
Prvo sam mislila da je mucica zalijepljena,al ne. Ne boli ga,ne smeta. Nismo jos bili kod dr,zvala sam ju, dobili betrion, al nije se nista znacajno dogodilo. Samo se mrvu smanjio. I dalje taman, ne izgleda kao da bi se istiskao.
Laicki mi izgleda bas kao da se upalila neka prljavstina koja se zavukla, il kao nakupina gnoja
Sutra ide muz s njim kod pedice, ja progooglala svasta, al doslovce nista sto nadem ne odgovara njegovom pristicu
Znam da bude sutra tamo urlaona, i muka mi od svega. Osjecam se kao da sam ja kriva za to.
Trazila sam iskustva od kolega sa sinovima, neki su imali pristice,al svima su prilicno brzo prosli
Rade li na liječničkom za školu problem ako dječak ne zna/ne želi navući kožicu?
Još uvijek nije naučio, doduse isprobava i želi nauciti, malo povuče, ali daleko je to od onog kako treba.
Njega toga strah i frka me da se kod doktorice zbog toga ne rasplače (suze mu dođu kod straha/osjećaja bespomoćnosti).
Mi doma napredujemo polako, nadam se da će i dr imati razumijevanja. Zbog korone on bude sam s njom,ne znam hocu li imati priliku pojasniti joj situaciju
Najavi se ranije ili obavi preliminarni razgovor telefonom. Koliko se sjećam, to je jedna od stvari koju obavezno gledaju i ni prije nije roditelj bio unutra s djetetom. Ima dio pregleda samo s djetetom, razgovor samo s roditeljem i sve zajedno. Vjerojatno postoje male razlike, ali dio priče je upravo taj da se vidi kako se dijete samo snalazi, bez roditelja. To je preduvjet za školu - samostalnost i samopouzdanje, a kožica više-manje.
moj je sad 3. razred
na pregledu za školu nas je dokica samo pitala jel može prevući kožicu, nije tražila da ga pregleda
doduše, moj je to sam radio...
dokica vam je najmanji problem, vama je zapravo u interesu da mališa to sam može i da nema trauma kad to mora napraviti....
Pa kažem, došao je u fazu da želi sam to napraviti, ali ne može do kraja jer ga još malo frka. Ali ima volju sad. Samo mi glupo da forsam samo radi tog pregleda.
Možda do pregleda idući tjedan uspije, možda ne.
Budem napisala u mailu doktorici da zna (sve moramo tako poslati 3 dana prije).
Inače sam nema problema ni sa čime, ide i na trenigne odavno, ide logopedu, na engleski, sve to gdje nas nema, i svugdje ga hvale