Yes, jaaako dobra ideja.
Printable View
Yes, jaaako dobra ideja.
mislim da je ideja genijalna 8)
apropos ruku, moj gyn je muskarac i nije bas patuljak, ali pregledi su uvijek maksimalno njezni.
Ja sam iskusila i ženu i muškarca ginekologa. Zadovoljna sam sa oba. Nije mi bilo ni neugodno, a od boli ni traga...
Vjerojatno je to stvar osobnosti doktora. Trebalo bi ih ispitati prije dozvole, i ja se slažem...
Meni su ti pregledi za vrijeme trudova isto bili katastrofa. Derala sam se tako da je jedna trudnica prokomentirala: "Ova se dere ko da je na vrtuljku". Inace te preglede mi je obavljala babica. Kada sam se poslije pozalila ginekologici kako me je to boljelo rekla je da se to moze obaviti i tako da ne boli..... Rekla mi je i da kad god me nesto boli kod ginekoloskog pregleda znaci da je kriv doktor..... Sad si vi mislite....
Iz vlastisog iskustva znam da ne mora boljeti. Kada me pregledavao doktor koji je bio dežuran u rađaoni skoro sam se onesvijestila od bolova, već mi je počelo snježiti ispred očiju. Poslije sam se bila rasplakala koliko me boljelo i bilo neugodno. Zatim je došao moj doc sa ginekologije i kada me pregledao nisam ništa ni osjetila iako sam se bojala ponovnog pregleda ko vraga. Sva sreća pa je on preuzeo moj porod!
Ajme majko, kad se sjetim tih, nazovi pregleda, dođe mi slabo. Meni bi ginekolog u trudovima pokušavao prstima proširit cervix koji se sporo otvarao, sve sam zvjezde prebrojila. I onda bi još ponosno rekao kao sad sam ti uštedio 10 trudova i tako sve dok nisam počela kovitlat nogama oko njegove glave (jer nisam mogla progovorit od boli za vrijeme truda), onda sam mu rekla da se makne i da ću radije pretrpit još 50 trudova nego 1 njegov "pregled".
Ja sam doživjela samo jedan pregled za vrijeme truda jer sam u rađaoni bila samo sat i po i to je definitivno bio jedan jedini put da sam poželjela urlat! One obične vaginalne preglede sam mogla podnijeti iako nisu najugodnija stvar na svijetu! Dan prije poroda nakon pregleda trebalo mi je nekoliko sati da počnem normalno hodati!