al tvoj sin nije imao gripu
to što je imao nema veze s gripom i cijepljenjem
mada cijepljenje nije garancija da se gripa neće dobiti
Printable View
Klinac imao dva dana temperaturu do 38,5. Danas dobila klinka. Viroza?
Mi se svi cijepimo, svake godine pocetkom listopada, a gripu dobijemo obicno krajem ozujka, pocetkom travnja. U pravilu izbjegnemo svaki put epidemije u vrticu i skoli i razbolimo se par mjeseci kasnije. Zapravo, otkako je situacija takva da nam je cjepivo bitno i otkako idemo na bris kod bilo kakvog znaka respiratorne bolesti uz temepraturu visu od 37.5, gripu imamo prakticki svake godine. :lool: Da nam nije bitno testiranje, ne bismo nikad znali da je gripa. Cjepivo je super. :mujica: :mrgreen:
U ovoj fazi je sad moj mlađi sin - nije dogurao do upale pluća, ali možda i bi da nisam na kraju ja s njim otišla doktorici (iako je punoljetan, to je muško dijete i on samo tamo stoji i ništa ne govori). Problem je u tome da stalno imamo zamjene jer je naša liječnica na specijalizaciji, pa svaki put naiđemo na novu osobu i moramo pričati priču od nule. Noću se davio od šlajma, izvukla sam njegove lijekove za astmu i bilo je malo bolje, ali nije bilo dovoljno. Temperatura nije padala. Daklem - ja sam na kraju otišla s njim i rekla da je on astmatičar i da nek mu odmah posluša pluća. Dobio je azitromicin 3 dana i tek tada je krenuo oporavak. Da je otišao sam - taj se ne bi žalio niti bi rekao da ga boli u prsima niti da je imao temperaturu, nego bi samo uzeo ispričnicu za 2 dana, umjesto za 7 dana, kako je sad ispalo. (Offt. A on sanja o upisu na vojno učilište.... uffff....)
Mojem ni doktorica nije postavila dijagnozu. Jer se nije ništa čulo na slušalice, poslala ga je vaditi krv i nalaz je, naravno, bio uredan (osim CRP koji je bio neznatno povišen). I još je on tvrdio da mu je dobro, iako je kašljao kao slon, a svako popodne mu je temperatura skakala na 38-39.
Prekipjelo mi je za dugi vikend pa sam ga unatoč protestima odvela u Zaraznu. Tamo su odmah znali što treba gledati i poslali ga na rentgen. Imao je atipičnu upalu pluća koja se ne čuje stetoskopom i ne vidi iz krvne slike. Nakon sumameda temperatura mu više nijednom nije skočila.
Evo, pišem to radi podjele iskustva - inače, u Zaraznoj su nam rekli da je ove zime epidemija atipičnih pneumonija baš među adolescentskom populacijom (škole, učenički domovi...). Da nije bio cijepljen protiv gripe, bila bih uvjerena da i on ima gripu.
Hvala na info - imat ću to na umu ako nam još koji put bude trebala pomoć. Naime, moj sin je odnedavno punoljetan - ne možemo više na Srebrnjak, a na Jordanovcu ćemo čekati prvi pregled do sredine travnja (nije to predugo, ali trenutno nam nije dostupno, osim na hitnoj).
Što da kažem moj veliki je zadnjih par godina preležao cijele zimske praznike od prvog do zadnjeg dana
Jednom imao i upalu pluća,koja se vidla tek na rengenu
Mala mi je imala pred par dana temperaturu dva dana. To je prošlo. Cijelo vrijeme kašlje i ne dozvoljava očistiti nos, ako se odlučim privatno vaditi krv da li su kks i crp dovoljno? Ili treba i još nešto drugo da se vidi jel bakterija ili virus. Ima tri i pol godine.
Treba klinicki pregled i slusanje pluca uz to .
Pa da li je dijete za hitnu?
Tesko i plitko dise, gusi se u slajmu, visoka temperatura koja ne pada nakon antipiretika, lose opce stanje...
Ako nije cekas ponedjeljaki primarnig pedijatra. U meduvremenu inhaliras , cistis nos i potices na ispuhivanje, snizavas temperaturu ako treba i tako...
Obavili smo pregled i nije upala pluća koje sam se bojala. Dijete kašlje i hropće od prevelike količine šlajma a temperatura opet divlja. Najvjerojatnije viroza ili gripa. Srećom nije ništa bakterijski.
S time da sam upitana zašto kod prve temperature nismo išli doktoru. :( Nije dobro ako čekaš, a nije dobro niti ako ne čekaš...
cathy, ukini mliječne proizvode dok se šlajm ne očisti, kuhaj čaj od sljeza i kadulje, daj meda, a u nos neke kapljice za odstopavanje. Utopli djetetu prsa, pa će taj proces biti brži. navečer namaži prsa i leđa melemom protiv prehlade, nek spava i u potkošulji ispod pidzame ako se noću otkriva itd. Sretno!
Moj stariji je prije 14dana imao temp.38,39 2 dana,treci dan kao nov ali odmarao je cijeli tjedan nije isao u skolu, tu i tamo je kašljucao. Od danas temp.opet 39. Mlađi vec 4 dana ujutro i navecer temperatura 38 kroz dan ok. S tim da je 2 danabio bez temp.pa opet krenulo uz kašalj...čudno nešto. Danas idemo svi kod dokt.poslušati pluća