Hvala na lijepom postu. To sigurno puno znači roditeljima takve djece. Sve najbolje i tebi!
Printable View
Dragi moji,
Tražeći utjehu i nekoliko pozitivnih misli naidjoh na ovaj divni forum.
Ja i moja porodica smo se upravo pronašli u ovoj problematici istoj sa bebicom i malo je reci da smo u šoku i tolikim bolom shrvani da je neopisivo stanje :-( Nana ( moja mama) se jos nikada nije pomirila sa tom situacijom, mene boli i kada me vidjeti mamu ( nanu ) toliko tuznu.
Naša bebica je rođena bez desne šake :-( sve do kraja trudnoće je bilo u redu, na porodu ŠOK, nama se svijet shrvao za nas je svijet postao tama, nikad se nismo susretali sa tim u porodici. Ne mogu riječima opisati tu bol tih milijardu pitanja u glavi. :-(
Čitajući ovaj članak daje nadu, divni ste.
Pred nama je velika emotivna borba i pomirivanje.
Esta, Ivana11895, ellySa i Bekani ne mogu vam poslati poruku jer ste nove na forumu. Možete mi dati neki mail voljela bih vas kontaktirati? Hvala!
Drage mame, nam ni se rodila jedna divna djevojcica. Neko vremena nakon poroda sam primetila da jedan palac je manji od drug. Rtg snimak je pokazao hipoplazije palca, gdje prvoj metakarpalnu kost je manje velicine. To joj stvara probleme oko hvatanje stvari. Jel netko se susreo sa ovo? Mozete li preporuciti decji hirurg koj se bavi hirirgije shake? Poddrske do svih roditelja, nashe djece su posebne :)
Pozdrav, i meni se dete rodilo bez prstiju leva ruka ima mali prst i palac onako skraćen ostalo sve u redu nisu videli tokom pregleda ,želim vam dati podršku teško je i volela bih se upoznati sa vama ako ste za
Tu smo za poddrsku jedne sa druge. Mi smo iz makedonije. Ovde svaki doktor nekako ignorise nas problem, moram traziti pomoc van. Jer sa vase dete sve ostalo je u redu?
Pozdrav svima!
Naletjela sam na ovu temu budući da sam i sama mama dječaka rođenog bez šakice. :bye: Željela bi pozvati sve koji dijele istu priču da se priključe grupi koju smo kreirali s ciljem povezivanja djece s različitim ekstremitetima (gornjim ili donjim) i njihovih roditelja na području Hrvatske. Ideja je da se skupimo na mjestu na kojem ćemo dijeliti iskustva, stvarati nova prijateljstva i biti si međusobna podrška. :-) Dobrodošli su i stariji uzrasti koji su spremni podijeliti vlastita iskustva i biti podrška našim mališanima.
Grupu potražite na facebooku pod nazivom: LFP Croatia Chapter
Evo i direktan ink na grupu, ako smije u forum: bit.ly/luckyfin
Slobodno shareajte ako nekog znate, puno će značiti. Hvala! :heart::heart::heart:
Pozdrav svima!
Naletila sam na ovu temu budući da sam i sama mama dječaka rođenog bez šakice. :bye: Željela bi pozvati sve koji dijele istu priču da se priključe grupi koju smo kreirali s ciljem povezivanja djece s različitim ekstremitetima (gornjim ili donjim) i njihovih roditelja na području Hrvatske. Ideja je da se skupimo na mjestu na kojem ćemo dijeliti iskustva, stvarati nova prijateljstva i biti si međusobna podrška. :-) Dobrodošlii su i stariji uzrasti koji su spremni podijeliti vlastita iskustva i biti podrška našim mališanima.
Grupu potražite na facebooku pod nazivom: LFP Croatia Chapter
Evo i direktan ink na grupu, ako forum podržava linkove: bit.ly/luckyfin
Slobodno shareajte ako nekog znate, puno će značiti. Hvala! :heart::heart::heart:
Nekoliko sam godina radila s kolegicom koja nije imala desnu šaku. To joj nije smetalo da završi fakultet iz STEM područja i radi u eksperimentalnom laboratoriju gdje je trebalo sastavljati uređaje i aparature uz korištenje raznog alata. Nikad nije tražila pomoć, čak je odbijala naše pokušaje priskakanja u pomoć kod šarafljenja. Sve je mogla sama!
Lijepa priča:heart: