Zapravo mozda bi i proslo.
Ako je osoba bila sa klinickom slikom i u kucanstvu sa pcr pozitivno potvrdenom osobom vodila se je kao vjerovatno pozitivna
I naravno unazad 6 mjeseci.
Treba provjeriti sa LOM -om.
Printable View
Zapravo mozda bi i proslo.
Ako je osoba bila sa klinickom slikom i u kucanstvu sa pcr pozitivno potvrdenom osobom vodila se je kao vjerovatno pozitivna
I naravno unazad 6 mjeseci.
Treba provjeriti sa LOM -om.
Jesam... dobila sam takvu potvrdu 2x od pedijatrice.
Za jedno dijete sa serološkim nalazom, za drugo čak bez njega - samo na osnovu toga što je bilo s nama kad smo mi imali i "što je razvilo neke simptome".
Jedno dijete sam čak vodila u vrtić u drugu, zamjensku grupu iako je njihova cijela grupa i tete bila u samoizolaciji. Kopiram oba primjera potvrde - to su teta i učiteljica poslale u epidemiološku i nije im izdana taj put mjera.
XX je bila u izolaciji od 4.11.-19.11.2020 radi kontakta sa COVID-19 pozitivnim roditeljima. Za vrijeme izolacije je
razvila simptome te se smatra da je i ona bila COVID-19 zaražena ( U07.2- pozitivan a virus nije trebalo dokazati).
Potvrda se izdaje na zahtjev roditelja da može ići u školu - (zaštita razvijena).
XX je bila u izolaciji od 4.11.-19.11.2020 radi kontakta sa COVID-19 pozitivnim roditeljima.Za vrijeme izolacije
je imala simptome bolesti te se smatra da je i ona bila COVID-19 pozitivna (U07.2 - COVID pozitivna osoba a virus nije trebalo
dokazati). Potvrda se izdaje na zahtjev roditelja da može ići u vrtić (ima razvijena antitijela) i u druge svrhe se ne može koristiti.
Hvala Bubilo!
Samo ima jedna "sitnica": tvoj je ipak razvio neke simptome, moj nije nikakve... Samo je bio cijelo vrijeme okružen s nas četvero pozitivnih, ali simptoma niotkud... Tako da se bojim da nista od nase potvrde samo sa serološkim nalazom...
Hvala svejedno!
Hm... pa ne vidim zašto ne.
I to "razvili su simptome" je bilo da ja pedijatrici preko telefona govorim "ja i MM imamo koronu, a dijete boli glava" - kako je ona išta više od toga mogla znati, dakle vjerovala mi je na riječ, i za to dijete mi je x tjedana kasnije izdala tu potvrdu bez ikakvog uvida u išta drugo. Serološki nalaz bi ipak trebao biti pouzdaniji od informacije "dijete je boljela glava dok su roditelji imali koronu".
Iako, generalno govoreći... sve je to skupa zapravo bezveze… jer i dalje nitko ništa ne zna o količini antitjela koja te štiti, i zašto su ih neki razvili, a neki potvrđeni uopće ni nisu.
Iako imam te nalaze za sve troje djece, iskreno znače mi samo to da su imali koronu... a kad ju opet mogu dobiti, ili prenijeti... isto ne znam pouzdano.
Sve mi je jasno.
Meni bi ta potvrda (ukoliko ima antitijela) značila jedino spas za njegovo (i naše) psihičko zdravlje (a ne kao dokaz da ne moze opet skupiti virus) jer kad pomnožim broj izolacija s brojem dana koliko je bio zatvoren doma, jasne su mi promjene u njegovu ponašanju...
Ma naravno... zato sam ih i ja tražila... da smijem dijete nakon 9 izolacija izvesti van iz stana (odvesti baki, otići na posao...)
Dobro, nije tako strašno kao što zvuči, neke su se preklapale... ;)
To je ukupno 9 izolacija izrečenih svim klincima doma, tj. klincima ukupno 7 puta + mm i ja po jednom. Ali da je sve skupa trajalo previše tjedana, je... ne želim se ni sjećati.