Da dignemo temu malo :) Guglam danima i čini mi se da su curke s ovog foruma vjerojatno najuupućenije oko dužih bolovanja.
Uglavnom, gotovo sam sigurna da mi poslodavac krivo obračunava bolovanje,a ne znam kome se više obratiti i kako točno ustanoviti iznos. Radi se o bolovanju koje traje od 12mj.bez prekida,( 11.12.2023-31.1.2024) no tokom trajanja promijenila se dijagnoza, te je otvoreno novo bolovanje,sa drugom dijagnozom i jasno na sljedećim doznakama piše početak bolovanja - 01.02.2024.Isto tako sam dostavljala i novu potvrdu o privremenoj nesposobnosti.
Koliko sam upućena, B.O. od 01.02.24,bi opet trebalo biti na teret poslodavca, a ne voditi se kao b.o.na teret HZZO-a,kao što poslodavac tvrdi.Čak mi za taj mjesec ne želi dostaviti platnu listu kao svih prethodnih mjesec,već neki papir gdje piše obračun naknada,iznos,bez ikakvih podataka na temelju čega je šta obračunato, te tvrdi da kada je b.o. na teret hzzo-a,da se ne dostavljaju klasične platne liste.
Ima li neka mama da mi točno kaže što se tu dešava:-) Niže citiram info na koji sam naletila sa stranica HZZO.
--U slučaju neprekidnog ili nastavnog bolovanja osiguraniku se naknada plaće određuje od iste osnovice za naknadu i na teret istog obveznika isplate naknade plaće za vrijeme bolovanja.
Hvala svima unaprijed!