Ma dok tvoj sin napuni 18.tko zna sto ce novo smisliti. Sa 18.ce vec i on moci donjeti neke odluke -kada i kako.
Printable View
To ce biti besplatna radna snaga. Sigurna sa da ce bolnice, domovi umirovljenika i slicno odmah pograbiti kandidate. Ako dodu kod mene ( a mi imamo dosta studenata, tako da bi sigurno imali i rocnike) mogu racunati na dizanje puno prije 6.
Mozda ce pomisliti da bi im bilo bolje u vojarni.:mrgreen:
Ma jedno je kad se doma budiš za posao, pa se vučeš po stanu, pa piješ kavu, pa se razbuđuješ u tramvaju... a drugo je kad se diže u vojarni, pa te tjeraju da pereš pod ne dok ga opereš nego dok ti netko kaže da je gotovo, pa onda kao izlazi se za vikend ali dok ne iziđeš nisi siguran da će te stvarno pustiti jer ako bilo tko nešto zezne, cijela jedinica ostaje u kazni... mislim da postoji puno drugih načina da se muškarci nauče odgovornosti, vojska nije jedna od njih. Možda pomisle da im je bolje u vojarni, ali nisam sigurna da bi im stvarno i bilo bolje u vojarni.
A što se rata tiče, mislim da bi bolje bilo privući dobrovoljce dobrim plaćama ili drugim pogodnostima nego tjerati sve po redu.
Dobrovoljci s dobrim placama svakkao dobra ideja, samo pitanje koliko bi takvih bilo. Mislim nedovoljno.
Ovaj opis vojske ninaxy mi je skroz ok. Nek se nauce svi malo vise redu, stezi a bome i timskom radu.
Pa kod mog sina na ljetnom sportskom kampu (nakon 6.razreda osnovne), ako bi netko zeznuo prvo su svi ispastali s trcanjem puno krugova i radjenjem sklekova a nela i s tim da nitko nije smio ici van mavece jer je netko zeznuo. Vjeruj mi to se dogodilo jednomnu tjedan dana jer su svi tad bili toliko ljiti na tog jednog da vise ni njemu od neugode a ni nikom drugom nije palp na pamet da zezne ostale.
Meni se taj koncept bas, bas jako svidja.
I da nek ribaju pod dok im se ne kaze stop. Nek se uce rafu i zajednistvu samo im moze poloc u zivotu a ne odmoć. Prezivit ce 2 mj. :mrgreen:
Radu i zajednistvu
PoMoć u zivotu
Sorry na tipfelerima
Eh da i dizanje ljeti na moru je bilo uredno ranom zorom u 6h i odmah bez dorucka trening kosarke nataste na otvorenom. :-)
Što se tiče stege, reda i discipline, mislim da nikome toga neće biti na odmet. Sin je komentirao (njega ovo kvači) pa lova nije ni tako loša za 2 mjeseca. Recimo da je to ko teretana, ali ju ne moram plaćati. To je glavni motivator - vježbanje i lova.
S druge strane, ja se nadam da će odgoditi sve bar zbog faksa.