nemojte ništa piti dok dojite, neka gospodin muž PAZIIII :P i bit će sve ok, a ako nemože, naučite ga.
otkrit ćete i nove dimenzije sex.života ;)
Printable View
nemojte ništa piti dok dojite, neka gospodin muž PAZIIII :P i bit će sve ok, a ako nemože, naučite ga.
otkrit ćete i nove dimenzije sex.života ;)
Znaci nemas stalnog partnera?Citiraj:
alta prvotno napisa
U tom slucaju ni ne pomisljaj na sex bez kondoma, ako moras birati radije izaberi apstinenciju.
Aaaa, to.. mislim da tu nije samo pitanje što je pametnije, nego je to prije svega moralno pitanje, a na to ti sama moraš znati odgovor.Citiraj:
alta prvotno napisa
A opet, ta "pilula poslije" nije jedna pilula nego dupla doza ujutro i dupla doza uveče, e sad ne znam jeli jedan dan ili tri dana.
Nije to 2 pilule ujutro i dvije navečer, nego 2 pilule odmah nakon odnosa (ili čim ranije) i 12 sati nakon prvih pilula druge dvije. Ali ako nemaš stalnog partnera, onda su kondomi nužda. Ipak treba razmišljati o spolnim bolestima.Citiraj:
Arijana prvotno napisa
Ja sam si stavila spiralu (običnu), kad sam dokiju rekla da bi htjela mirenu (zato što mi je ciklus nenormalan), rekao je da će mi ju staviti, ali kad napunim 40godina jer to nije za mene. Kaže, to je za žene u menopauzi...
Možda to samo on tako misli, ja ne znam. Nemam problema sa bakrenom.
Ovako je i meni moj ginekolog rekao, a dokaz je i moja sveki oja ju je stavila zbog menopauze.Citiraj:
Viky_7 prvotno napisa
Moj ginić mi isto tako nije htio prepisati anti-beby zbog moga dojenja.
Imala sam prvi menzis nakon poroda prošli mjesec, i sada je trebala doć prošlu srijedu, a kasni :cry:
Baš mi se i ne ide odmah na drugo djete, pa M. mi ima samo 4 mjeseca :/
da se mirena stavlja samo radi menopauze,ne bi bila kontracepcijsko sredstvo.Citiraj:
Irena001 prvotno napisa
http://www.mirena.com.hr/flash.asp
Evo ovako: meni je moja doc. rekla kad sam ju pitala za Mirenu, kao, pa šta će ti to, ti si mlada i zdrava žena, to je za starije žene koje imaju problema s ciklusima, itd. Pošto sam čitala na raznim forumima da ju stavljaju i mlađe žene, pitanje sam postavila ginekologu na www.trudnoća.net, koji mi je odgovorio da je moja doc. u pravu, najviše zbog mojih godina. Inače, imam 29 god. Pa sad ti znaj....
Pa kad već pitaš za savjet... :mrgreen:Citiraj:
alta prvotno napisa
"Proveseliti" se bez kondoma je u današnje vrijeme vrlo, vrlo glupa stvar. Neću ti nabrajati spolne bolesti koje možeš zaraditi, a da ni ne primijetiš - utipkaj u Google STD pa čitaj.
Za neredovite odnose u monogamnoj vezi je od pilule za dan poslije zdravija opcija dijafragma + spermicidna krema.
pitanje za cure koje imaju mirenu:
pošto mirena ima u sebi hormona jesu li moguće nuspojave kao i kod kontac. tableta tipa smanjen libido, suhoća rodnice, debljanje, svrbež, i sl.??
moj ginić je rekao, budući da dojim i mislim još imati djece-nikakva spirala, niti mirena, već samo prezić :(
baš naprotiv,a što se tiče debljanja-na istoj sam kilaži kao i prije.Citiraj:
M&T prvotno napisa
dolega znala sam da ćeš se ti javiti, zapravo tebe sam i očekivala, hvala ti!!
kao što vidiš još uvijek vagam za i protiv mirene, uvijek me vuče više ZA ali nikako da to bude definitivno :?
nego da te pitam: jesi pila kad kontarc. tablete i jesi imala takve nuspojave?? mislim možda tebi i od kontr. tabl. nema nikakvih nuspojava pa zato ni od mirene.
ja sam zadnje pila yasmin i ubile me gore navedene nuspojave, bolne cice da i ne spominjem :( i sad me strah dat ogormnu lovu za mirenu ako me čeka isto jer sa tim nuspojavama stvarno ne mogu živit :/
help!! :mrgreen:
pila sam tablete davno prije tak da se i ne sjećam nuspojava.
Ja bi samo htjela dodati da je spirala abortivno kontracepcijsko sredstvo jer sprecava vec oplodjenu jajnu stanicu da se ugnijezdi u maternici. Pa kome je to vazno nek zna i taj podatak.
mirena nije.Citiraj:
Zorana prvotno napisa
Mechanisms of contraception
The Mirena is intended to initially release a daily dose of 20 micrograms levonorgestral (a progestin). It is not known how exactly Mirena works. It has several effects on the reproductive system, which are believed to explain its use to prevent pregnancy.
Frequency of ovulation is reduced.[7]
Cervical mucus is changed to obstruct passage of sperm through the cervix.[8]
The presence of a foreign body in the uterus prompts the release of leukocytes and prostaglandins by the endometrium, substances that are hostile to both sperm and eggs.[9]
The endometrium is thinned.[8] It has been suggested that this inhibits implantation of embryos, though no experiment has yet confirmed or disproven this theory.
Ovo je isjecak iz teksta za one kojima se ne cita. Nije mi uopce u cilju prepucavanje, ako netko to slucajno pomisli. Samo me nervira kad se tvrdi nesto sto u najmanju ruku nije dokazano. A vrlo vjerovatno je i netocno. :coffee:
Citiraj:
dolega prvotno napisa
kak ti onda zorana možeš tvrditi da je tvoja izjava točna,a nije dokazana?mene također nerviraju takve stvari.
prije no što sam stavila mirenu, raspitala sam se kod nekoliko doktora o njoj.u principu sam je i stavila na poticaj jednog od njih da bi riješila svoje probleme dugih menstruacija od kojih dolazi do upala zdjelice te ostalih gin.bolesti.
ah,da se nadovežem...
također se može dogoditi da za par godina dokažu da npr.nije zdravo umjesto omekšivača koristiti ocat :P
:P
Ne kazem ja da je moja izjava tocna. Samo kazem da ni ja ni ti ne znamo pouzdano sta je tocno. Jer ni sami znanstvenici (navodno) ne znaju. A sta kaze koji doktor, to je tema za sebe.
Meni nista od ovoga nije vazno jer ja spirale ne koristim. Mislila sam samo da je vazno napisati i suprotno misljenje radi zena koje o spirali razmisljaju s religijskog, filozofskog ili kojeg vec aspekta. :saint:
ona koja razmišlja s religijskog aspekta neće koristiti nikakvu zaštitu :P
mudro zboris. :mrgreen:
Evo da se nadovežem na temu! Ja sam kontracep.pilule koristila punih 8 god. naravno uz potrebne pauze. Kada sam se udala, MM i ja smo se dogov.da idemo na bebu ( vec tada smo bili 8,5 god.zajedno). Koristila sam Stediril M s kojima sam bila full zadovoljna.Znala sam u sat kad cu dobiti, trajalo bi mi oko 3-4 dana, niti sam odlakavila, smršavila i išta sl. :P Jedina stvar koja mi je bila nuspojava desila se na početku korištenja( prva dva mjeseca) jest da sam bila potištena i tužna :cry: . Zbog hormona naravno.Ali, i to je prošlo poslije dva mjeseca. Kada smo se odlučili na bebu trebalo mi je 3 mjeseca da zanesem. I sve je ok. Sada dojim, prakticiramo prekinut snošaj jer ne znamo šta da koristimo.
Eto, samo sam se nadovezala
Ja sam evo nakon duuugog vaganja Mirena DA ili NE. . .odlucila naruciti mini-pills. . . u ZG se moze nabaviti Microlut i cekam da mi stigne pa da krenem. Od Mirene sam odusala jer mi se ne da davati 1100kn za nju pa da iz negog razloga ispaden da mi ne odgovara. Mini pilule su isto samo progesteron kao i Mirena i nakon konzultacije sa ginicem i farmaceutom Mirena otapala. . . mozda jednog dana kada mi nece biti tesko riskirati 1100kn.
No, ako neka od vas zna nesto vise. . . nacula sam nesto da se kao moze isposlovati Mirena na recept preko HZZO-a. . . e kad bi ju dobila besplatno :mrgreen: mozda bi opet razmislila o njoj. . . .
meni je dr. rekla da su nakon poroda dobre Yasmine...to i pijem...
meni je dr. rekla da su nakon poroda dobre Yasmine...to i pijem...
Citiraj:
dolega prvotno napisa
Ne slažem se s tim.
Ima kontracepcije koja se ne miješa u život bebe. Smatram da život nastaje u prvoj stotinki začeća.
Pilule koje sprečavaju ovulaciju, kondom, računanje datuma, sve je to ok. Nema mi tu problema. Drugo je kaj rimokatolička crkva veli. Bitan mi je Bog i Biblija.
A planirana trudnoća je sasvim ok, na kraju ipak Bog daje život.
Koristim Trinqular i evo tražim mišljenje kakve su(meni su dobre i nisu tu i tamo bolovi,pospanos,umor ). S drugim bebačom zaboravila sam kupiti kutiju i došao je Dominik :D ali ne želim ponoviti istu pogrešku pa evo ako netko ima za i protiv ovih tableta inače svako isčekivanje menge mi je nervoza nemam u planu više zanjeti a ne želim na sterilizaciju gin. mi je dao tablete je kao spirala Mirena još nije za mene usput imam punim 29god. :? :)
Ja nisam čula za njih. prije trudnoće sam pila Trinovum, bio mi je ok, od Stediril M sam dobila kg.
nakon dvomjesečne pauze sam zatrudnila. bez problema.
Citiraj:
Koristim Trinqular i evo tražim mišljenje kakve su
ja sam pila te pilule i nisam imala nikakvih problema. cim sam ih prestala piti istog casa sam ostala trudna :D :lol:
inace, bas me zanima ova tema. imam dvoje djece i ne mislim vise radjati (ali ako Bog da, pa hvala Bogu nista drugo osim radjanja ne dolazi u obzir). jos nisam dobila poslije porodjaja, ne dojim vise. cekam da dobijem pa da se savjetujem sa ginekologom. kakva su vasa iskustva? ne bi se zeljela godinama (opet) trovat pilulama a ne mislim vise imati djece...
malena beba ni ja ne milim više rađati nadam se bar tako sad sam na triqilaru i dobre su pijem ih već god od kad sam rodila domu ali pila sam ih i prije i zabravila kupiti paketić za novu kuru i rodio se dominik tako da me je strah išta drugo probati gin. mi nije baš još za spiralu kaže da sam mlada tako da mi je preporučio ove tablete inače imamo boljih i lošijih dana s njima al bar su nekakva zaštita ma ne znam i ja se ne žlim trovati al što se može kad nema ništa bolje il pouzdranije :cry: :/ ;)
A zakaj vi to tak zaključite "da se ne želite trovati pilulama". Ne kužim zašto trovati?? Pa nije valjda tak štetno....
I još me zanima, ako netko zna kak doktori odluče koje tablete su za koga. Mene npr nije doktorica ništ pitala i nabrajala mi kojih ima nego mi je dala Yasmine. A vidim da ih ima hrpa i da svako nekaj drugo pije. U čemu je razlika?
Ja pitala ginekologicu za kontracepciju, i nije mi dala ništa jer dojim :/
Zanima me da li ima mama koje doje i uzimaju pilule?
pod trovat mislim trovat se hormonima, jer to su ipak hormoni.
znaci, ginekolog ti je ipak dao pilule jer si mlada. sigurno ce i meni, tek su mi 22 :D
hvala bogu što svi imamo pravo složiti se s nečim ili ne.Citiraj:
Riana prvotno napisa
moje mišljenje nije u potpunosti sukladno s tvojim,ali o tome nekom drugom prilikom ;)
Ako može pitanje,koja je to razlika među spiralama,namjeravam je staviti imam 28 god i dvoje djece,i pošto više nemam namjeru zatrudniti,spirala mi se čini najbolji izbor jer se ipak ne moraš misliti za ništa ,kao sa tabletom ,koja ima puste nuspojave i slično ,a da ne govorim o onome jesam li zaboravila je uzeti ili ne!Citiraj:
Viky_7 prvotno napisa
Jeli mi se to čini ili si stvarno napisala 1100kn?! :?Citiraj:
Pina prvotno napisa