Sada vidim da ima i Superknjižara:
http://www.superknjizara.hr/index
Printable View
Sada vidim da ima i Superknjižara:
http://www.superknjizara.hr/index
jelda kako je divna 8)Citiraj:
Maja prvotno napisa
baš mi je drago da sam vam otkrila te priče, ja ih inače nikad ne bih kupila, nisu razvikane, vjerojatno ih ne bih ni primijetila.
jedna od rijetkih dobrih stvari mog kratkotrajnog rada na dječjem odjelu knjižare jest i ta da sam uspjela prošvrljati po svim mogućim dječjim knjigama i odlučiti koje ću i kada kupovati zari :D
oke.hvala na informaciji!
e Lutonjice,skicni onda i na naslov Bijeli dimnjacar,nase su autorice,mama i kci..ali ne znam imena..To je za starije ,skolske malisane ali eto,ja sam je u periodu svoga studiranja citala i moram reci da me zadivila jednostavnost i mudrost koja tece kroz retke..pa vidite ..
meni je za malo veće klince prekrasna "Veliki bijeli slon" (Rajković, Jovičin).
nekima je malo shocking, ali ja volim takve priče.
[quote="Lutonjica"]:D otkrij nam još :DCitiraj:
Maja prvotno napisa
pa recimo, što se tiče enciklopedija za najnajnajmlađe:
Egmontove enciklopedije s Winnie Poohom, jednoj je naslov Životinje, a jednoj Priroda.
prekrasne velike fotografije, vrlo jednostavne, osnovne i lako pamtljive informacije.
zara ih obožava (trenutno je opsjednuta sisavcima, naravno, jer- sisaju :lol: )
Mi najčešće čitamo Andersena, ili Ela Peroci: Priče za laku noć, to pred spavanje.
Mia sve zna napamet pa ako slučajno preskočim redak samo je čijem: NEEE MAMA!
mi smo kod mojih pa sam naisla na neke svoje stare knjige pa se mislav odusevio sa knjigom 'svijet oko nas' - sjecate li se? :)
jos sam unutra nasla neke svoje stare crteze, neke skice za haljinu za barbie i sl :lol:
ja sam toliko oduševljena suvremenim pričama, da moje dijete još nije čulo ni braću grimm, ni andersena.
odnosno, lažem, zna crvenkapicu, ali to je jedina klasična priča koju zna (jer joj to MM obožava pričati).
nego, ovih dana na cd slušamo Sretnog princa (O.Wilde). to mi je jedna od najnajnajdražih priča svih vremena, od kad znam za sebe cmoljim na nju.
ja sam toliko oduševljena suvremenim pričama, da moje dijete još nije čulo ni braću grimm, ni andersena.
odnosno, lažem, zna crvenkapicu, ali to je jedina klasična priča koju zna (jer joj to MM obožava pričati).
nego, ovih dana na cd slušamo Sretnog princa (O.Wilde). to mi je jedna od najnajnajdražih priča svih vremena, od kad znam za sebe cmoljim na nju.
Našla sam gdje ima Pospanih priča za kupiti (nije u Profilu), ali mi ćemo se s time malo strpiti. Čine mi se (zasad) predugačke za Andreja. Ili da ih prvo pročitam sama, pa da mu ih pričam prije spavanja u mraku, to bi možda funkcioniralo (Kraljevsku pusu tako već zna napamet, rekla bih - nakon početne zadrške, "Pusa" je sad pravi hit).
Zasad nam prolaze slikovnice s malo teksta (max. 3-4 rečenice/stranici).
tanja, gdje?
ja sam gledala te zadnje pospane priče u mozaiku i odustala jer smo već kupili nekoliko slikovnica, i sad mi ih je maja maznula ispred nosa. :belj:
ali kupujem ih za koji tjedan, sigurno.
Knjižara Veble, stara Vlaška (prema Bakačevoj).
Bilo ih je i u Mozaiku u Bogovićevoj, ali sad čujem da ih više nema :P
Mislim da sam ih još negdje vidjela, ali mi se sve pomiješalo (nije ni čudo).
Ne znam da li da ih kupim, jer kako rekoh, A. je još premali za tako duge priče, a MM me već bijelo gleda svaki put kad donesem novu knjigu doma (da ne spominjem slikovnice koje u ormaru čekaju rođendan).
Inače, da ostanem u duhu topica "što se čita" - trenutno čitam "Ženski bullying" R. Simmons, knjiga je tako jaka da čitajući je, blago gubim želju da ikad rodim curicu :/
A u duhu sam baš završila Umijeće ljubavi od FrommaCitiraj:
tanja_b prvotno napisa
da, ja sam zari "pospane priče" počela čitati tek sada (3 godine).
uredno odsluša po 5-6 priča zaredom, a onda traži još, a ja ne mogu :roll:
omiljene priče ona meni "čita" jer ih zna napamet.
U petak sam kupila "Pospane priče" u Profilu (i nije bila zadnja :P ).
Super je knjiga, thanx Lut :D
reci malo vise o knjizi, o cemu se radi? gdje ima za kupiti?Citiraj:
tanja_b prvotno napisa
ja citam JJ ovo sam ja, tko si ti
mm cita odrastanje kaina
mali zeko lovi tigra s baby gyma za rep
nekako mi je to poznati nasov....Citiraj:
Luna Rocco prvotno napisa
MM: Programmer's Guide to Java Certification te paralelno Tony Buzan Moc Duhovne Inteligencije
Lea: okruglu plastificiranu slikovnicu dok se odmara od pokusavaja puzanja
ja: Vase kompetentno dijete (slijedi ovo sam ja! tko si ti?)
to me podsjetilo da me ceka upravno pravo na polici i da ga ne smijem zaboravit ponjet na more! (ljetovanje s upravnim- klap- drugi put)Citiraj:
Romy prvotno napisa
Podnaslov knjige je "skrivena kultura agresije djevojaka prema djevojkama". Uglavnom opisuje situacije iz školskog uzrasta. Jest, knjiga je tipično američka, ali situacije koje opisuje imaju puno toga zajedničkog i s našim školama (bar s onim čega se sjećam iz svojeg djetinjstva, i što sam dugo godina uspješno potiskivala iz svjesnog pamćenja :/ ).Citiraj:
Felix prvotno napisa
Uglavnom, kreće od postavke da djevojke izražavaju gnjev na "nekonvencionalne" načine i razrađuje pojmove relacijske i socijalne agresije.
Dalje ne bih u detalje, najbolje je pročitati knjigu. Izdavač je VBZ, ima za kupiti u skoro svakoj knjižari u gradu. Ja sam je posudila u Gradskoj knjižnici.
http://www.vbz.hr/knjiga.asp?isbn=9532015132
meni je ZB bas odlicna knjiga :) dobro mi opisuje neke od situacija koje su cesto vidljive npr. u zenskim firmama i sl.
Upravo je čitam 8)Citiraj:
Vishnja prvotno napisa
sonja u početku nije volila Potericu, ali sad je obožava. Inače najviše voli Malog princa pa ga svako malo čitamo i Andersenove bajke
cure,
gdje kupiti Odrastanje Keina? Kolegica ima klinca 2,5 god a uskoro joj rođendan... :)
Thx
cureeee
Nema nikog??? svi ste na moru??
Please, Odrastanje Keina, gdje kupiti....
pogledaj na www.superknjizara.hr
mi smo jucer u knjiznici opet posudili 2 knjigice o Zvrcku i Mljacu. mislim da su ovo zadnje dvije koje nismo do sada citali
isli smo u grad, i S. je odmah u autu procitao obje
meni se bas dopadaju - i crtez, i prijevod, i prica...
obicno kad ih citam klincima, i ja jedva cekam da vidim sto ce se na kraju dogoditi
ima li jos obozavatelja ovih prascica?
Ima, mi volimo Zvrcka i Mljaca i njihovu carobnu Zlatu i Tulipana. ;)
Ja citam Homeopathic remedies for children and infants i What the rest of us can learn from homeschooling.
Emi citam knjigu Treca planeta (ili tako nekako, o zivotinjskim vrstama na zemlji).
ja citam muskarci su s marsa, zene su s venere, djeca su iz raja
najstarija princeza cita sjajne cure:carobni tretmani
druga princeza cita: harry potter 3
a ostalima citamo naizmjence: 365 prica za laku noc
Evo nas :)Citiraj:
emily prvotno napisa
Odjednom ih je otkrio. Sad ih obožava, a Mljac nam je na moru bio glavna motivacija kad ga je trebalo odvući doma (Idemo doma čitati Zvrčka i Mljaca? -Mac! Mac!)
Stvarno su zgodni, i crteži i priča i tekst, a čine mi se prikladni i za više uzraste. Koliko Andrej sada razumije od cijele priče, ne znam, ali voli da mu ih čitam i proučava slike, a zasad mu je to dovoljno.
ja san napokon narucila ovo sam ja, a tko si ti :D jedva cekam
Ja: Vase kompetentno dijete, Vase dijete, a stizu Odrastanje Kaina i Carobno drvece uma (zabranit ce mi MM forum zbog neplaniranih izdataka - stalno dobijam nove ideje sto kupiti od knjiga, igracaka, odjece :mrgreen: )
MM se docepao Da Vincijevog koda i zeli ga procitati prije nego pogledamo film
K jos ceka prve slikovnice - nisam jos kupila, danas cu potraziti...
I ja paralelno čitam po nekolko knjiga, a trenutno:
T. B. Brazelton: Vaše dijete
K. Apel i J. Masterson: Jezik i govor
I. Hreljević i I. Posokhova: Govor, ritam, pokret
G. Dryden i J. Vos: Revilucija u učenju
i još sam posudila Najbolje hrvatske priče 2005
MM - sprema ispite
Š - platnenu slikovnicu i to obavezno prije spavanja - sam - tako se uspavljuje
Ja sam nedavno procitala Vase kompetentno dijete, i sad se spremam kupiti Mudrost Majcinstva od dr. Northup, pa me zanima kako vam se svidjela ta knjiga, i da li bi mi ju preporucili?
Uh,"svijet oko nas" je omiljena Franina knjga. Iskopao ju je jos kao mali dok nije znao citati i ne odvaja se od nje! Ja:Shan Sa Carica A MM vjerojatno opet nesto o strojevima :love:
a ja obrnuto :)Citiraj:
ivonna prvotno napisa
samo što mudrost majčinstva još uvijek čitam...
super mi je knjiga, svako malo posegnem za njom i sviđa mi se što je pisana tako da joj se ustvari uvijek možeš vraćati...
Leonarda: slikovni rječnik stranih riječi, talijanski izdavač, cca 600-700 bogato ilustriranih stranica svega i svačega, od satelita do septičkih jama. Nakon filma na TV faza Harry Potter i kamen mudraca (plus suplement o čudovišnim bićima, fascinacija trolovima), Snjeguljica, Ivica i Marica, Alisa u zemlji čudesa.
Laura -egmontova enciklopedija Priroda..krasna knjiga za malene, predivne, jasne i velike fotografije. Snjeguljica i Alisa. Isto Egmont. Raznorazne enciklopedije o životinjama s veeelikim slikama.
Ja njima čitam i sat vremena apsolutnog mira..međutim..kad se ove priče pročitaju više od 15 puta..počnu teći na uha van u potocima
Za sebe čitam sve što mi je "sustainble". Knjige ne stignem :cry: ..no ipak kako stignem malo "gricnem" Orwella ili 1984 ili Ž. farmu..iz divljenja prema autoru. Časopise trošim više..neke za zadovoljstvo, a neke za poboljšanje probave :)
Neki su mi blogovi jako zabavni.
Preporučam:
Susana Tamaro:Odgovori mi
M. je dobio jednu krasnu slikovnicu. Iako je on inače već na "debelim knjigama", ovo ga je jako privuklo, uživa u tim pričama. Zove se Čarobne svjetiljke, izdavač je Planetopija, a posebnost je ta što svaka priča uvlači dijete u zbivanje - sročene su tako da dijete sudjeluje u priči. To još nikada nisam susrela i jako mi se sviđa.
upravo sam htjela pitati za čarobnu svjetiljku! :klap:
zvuči mi odlično, ali andrej je još premali za nju. :(
Svenu je in Ježeva kućica i 101 dalmatiner.
Ja trenutno ne čitam ništa od knjiga ali se spremam početi od Juula Život s kronično bolesnom djecom.