Eto još jedan dokaz licemjerja! A kada odu kod pedijatra koji im isto kaže da pogrešno rade, one fino promijene pedijatra :evil:
Printable View
Eto još jedan dokaz licemjerja! A kada odu kod pedijatra koji im isto kaže da pogrešno rade, one fino promijene pedijatra :evil:
Pa ja sam sad pogledala, neki su i ostali. Ali bez obzira na to, stvarno je grozno to sto su uradili :cry:
bojim se da bosna nema ekskluzivno pravo na dezinformacije oko brige o bebama i djeci
u knjizici koju tu svi dobiju prilikom prvog pregleda kad dodje patronazna stoji da se djetetu pocne davati dohrana sa 4 mjeseca, da se bebi strpa u ruke lisnato sa sirom, pa nek gricka beba, da mama ima malo vremena za sebe
tu porodiljski traje 16 tjedana i to je vrijeme i prije i poslje poroda i starci najurednije vode bebe od 2 (DVA) mjeseca u vrtic
mi smo prije 10-ak dana trcali kod naseg doktora jer je sebastian imao trbusnu gripu pa mi je doktor preporucio da mu dam coca colu, i kad sam skoro pala sa stolca od shocka reko mi je doc da tu svi klinci piju colu u toj dobi....
ovdje koliko ja vidim ne doji niko, o nekom produzenom dojenju je definitivno besmisleno raspravljati. zapravo, srela sam u muzickoj prije negdje 8 mjeseci mamu koja mi je po skrivecki prisla i sapnula da i ona doji. samo ona to nije radila javno ko ja nego po skrivecki
Cekaj,oni su to fakat prebrisali postove?! Ne vjerujem,,i sad sam defintivno uvjerena da iza svega stoje proizvodaci djecje hrane,nema drugog objesnjenja za takvu zadrtost.
Kad sam ja rodila moje zlato je bilo stalno na siki , ne bi li navukla što više mlijeka. Patronažna koja mi je dolazila u kuću rekla mi je da joj dam bocu, pa za dva sata da je podojim dok mi se skupi mlijeka. Nije mi znala objasniti što je sa zakonom ponude i potražnje koji vlada kad sisanja. Nije mi mogla dokazati da će moja beba nakon što proba bocu, prihvatiti dojku. Samo mi je indirektno zaprijetila socijalnom službom, jer ne želim bebi dati bocu i nahraniti je. Zgrožena sam!!!
Cijela se počnem tresti kad tu sestru vidim negdjena putu. Zgrožena sam kad pomislim da bi mi ona mogla ponovo doći nakon drugog poroda.
moram nadodati da sam uspješno isključivo dojila 6 mjeseci, a uz drugu hranu dojimo još i sad sa 18 mj.
je i meni je moja to napravila uz napomenu "da ce mi beba, pazite sta vam kazem, zavrsiti u klaicevoj dehidrirana na infuziji"
:evil: svaki put kad je se sjetim!!
Ma ja sam se uvijek pitala zasto uopce itko zove te patronazne sestre? CEmu ustvari one sluze?! :?
eeeeeee sad i ja znam! ;)Citiraj:
Anita-AZ prvotno napisa
Mi svoju nismo zvali - sama je dosla jer je iz rodilista obavijestena.Citiraj:
Anita-AZ prvotno napisa
Ideja je sama po sebi dobra, da netko majci dodje u prvim danima dati dobre savjete, pokazati nesto ako ne zna ili ima sumnje, ili pregledati savove ili tehniku dojenja... Druga je stvar sto velika vecina sestara ne radi na daljnoj edukaciji i zagovaraju davno zastarjele stavove...
Nama je nasa isto savjetovala nadohranu, ali je nismo poslusali niti je ponovno zvali.
Nemojte tako generalizirati, naša patronažna je bila divna. S pametnim savjetima o dojenju, ništa voda/čaj/adaptirano, brinula se i za mene (šavovi, bradavice, kako se osjećam). Dolazila je svaka 3-4 dana dok pupak nije zacijelio, doći će kad A. navrši 3 mjeseca, pa 6 mjeseci da ga pogleda (iako to ne mora ako je mi ne zovemo). Ostavila je i broj telefona ako nam bilo što zatreba, čak i kad beba već bude veća.
:heart:
Super da postoje i takve! :DCitiraj:
martinaP prvotno napisa
ooo, postoje, kako ne; moja je bila prava prodojeća, kao da ju je roda odgojila :heart: !
ajme blago ti se. Ja sam danas srela svoju i odma mi je došla muka. mi je nismo zvali nego su je poslali iz rodilišta. A što se tiče drugih savjeta majko mila .... Kad sam je pitala da mi pokaže kako ću okupati bebu, 'Ma ne tribaš kupati dite stalno. NIko nije umra od šporkice, a od propuha je !'
A kad sam joj rekla da mi kaže kako vježbati kukove: ' Ne triba to vježbati, to mame obično mlate bezveze vamo tamo ,a da uopće ne triba, jedino ako si ti imala iščašene kad si bila mala.' (btw. ja jesam imala iščašene, ali joj tada nisam mogla ništa reći jer sam bila zgrožena)
Još ja budala jedva čekala da mi dođe da me pohvali kako sam odlučna dojilica, kad ono ..........
Ghandi je jednom prilikom tako lijepo rekao:
"najveci pomak koji majka moze uciniti u zivotu svoga djetata jeste pozitivna promjena same sebe" :)
Ja se registrirala i trenutno sam jedina registrirana na forumu :mrgreen: .
Eh onaj forum o kojem se prica na ovom topicu je malo dete u odnosu na ovaj :cry:
Ja sam se prvo počela smijati kad sam vidjela ovu kojoj dijete ima osip od adaptiranog, a kravlje neće pa mu planira dati čokoladno mlijeko, a onda sam shvatila da ona sirota maloumna to ozbiljno misli. :shock:
I da ni ona ne voli mlijeko, već sireve i jogurt, ali mu to ne može dati prije spavanja za smirivanje pa bi radije čokoladno.
Nekad stvarno imam osjećaj da živim u balončiću koji nema veze sa stvarnim životom i stvarnim "iskusnim roditeljima" (kako toj individui piše ispod nicka).
nisi sve videla, ja sam se zacudila kod topica "sikanje" ako sam dobro upamtila (nesto oko odbijanja od cice)
ne znam kako su se svi takvi stvorili na jednom mestu
Ajme, nelzi, navukla si me na krivi forum :lol:
Ove tehnike odvikavanja nakon duuuugih osam mjeseci dojenja su prestrašne (2 dana je plakala, ali treći dan je prihvatila bočicu).
OT: A privikavanje na tutu? Ono tipa: "kažu stare žene da treba dijete politi hladnom vodom da obavi sve u tutu; mojoj je baki svo troje djece išlo na tutu prije prvog rođendana".
nelzi, ja sam isto tako reagovala kad sam prvi put videla www.roditelj.com forum, na zalost sad treba da se bude registrovan da bi se citalo, ali isti je.
Mommy, daj mi samo reci na kojem podforumu je ovo jer ne mogu naći :lol:Citiraj:
mommy_plesačica prvotno napisa
kli kli, mislim da je ovaj na koji sam juce naletela, No1. Na tako malom mestu, tolika koncentracija nebuloznih izjava. Ovaj koji pominjes mislim da nije toliko ekstreman koliko ovaj sto sam mu stavila link.
Mommy, ja sam samo citala teme o dojenju, al izgleda da cu zaviriti i na osatale. :lol:
(ma nije ni smesno, zaista je zalosno. Sve su to nekoj deci majke :/ )
definitivno cu se registrovati, i uskociti al treba sve to iscitati...ovo je za ne poverovati (od 5.-8. posta)
:shock:
:(
MP, nelzi na kojem vi to forumu čitate, ja sam očito na krivom :?
Ana, ja sam mislila na ovaj
Rodila susjeda prije 5 tjedana,prije 7 dana je prvi put sretnem u šetnji i krene ona.Zločest je i razmažen,nek plače baš me briga,bio je gladan poslije cike pa sad više ne doji................Tu mi se već smračilo pred očima i velim joj."čuj na inetrnetu ima milijun informacija,ako te nešto zanima ili imaš nekakvih nedoumica dođi k meni,čitaj i printaj si šta te zanima nema nikakvih problema............"
Dali je dolazila?Naravno da nije.Valjda ona zna šte je najbolje za njezino dijete :cry:
ja sam se registrovala, i imam nameru da se aktiviram tamo, verovatno od veceras posto sam sada zauzeta svojim zlocestim razmazenim sincicem :heart:
Ja sam se već aktivirala malo :mrgreen: !
Na temu koji vrtić/ogradicu kupiti... :mrgreen:
Ana super. I ja sam pomalo na temu dojenja, mleka, ishrane bebe...
I naša je patronažna bila super, sve pet. I radije bih danas Roka vodila kod nje nego kod doktorice pedice, 100 put je ugodnija, a čini mi se i iskusnija (ak'ništa drugo, barem je više pričala, pedica samo šuti, čak i zijeva!!!).Citiraj:
martinaP prvotno napisa
I strašno nas ljuti i frustrira to što pedicu ne mogu promijeniti godinu dana, uf :evil: Malo smo se zaletili kod izbora i dobili krive preporuke i sad imam grč u želucu kad god idemo kod nje! Nadam se da je neću previše trebati...
Ne shvatam zar u ljudskom bicu moze biti toliko zlobe i bezobraznosti.To vidim ovdje kod vas ima na pretek.
Fuj!!!!Nemam rijeci!!!
Nemam rijeci
:?Citiraj:
keisha prvotno napisa
I ja sam malo :?
:shock: :shock: na sve
Ja jos uvjek nisam mama ,mozda nisam ni blizu :( ali redovno citam sve pdf. i ne mogu da vjerujem da postoji takva neinformisanost roditelja kao na onim forumima . Stvarno sam iznenadjena .
Jos pisu kako djeca koja doje bolje napreduju od njihove i cude se od cega . :shock:
Mislim da je najvise kriva okolina , nase mame , bake , tetke , svekrve koje se navikle da sopaju djecu sa svim i svacim nakon par mjeseci i onda se hvalile kako njihov XY sve jede .
Ja vec sad vidim da cu biti proglasena za totalnog idiota od strane MMove familije u kojoj se dojenje do 6 mjeseci smatra plafonom a onda se ukida i prelazi se na hranu koju mi jedemo samo ugnjecenu ) ALI BAS ME BRIGA .Jednog dana , kada budem imala svoju bebu dojicu je i zivjece "samo " na mom mlijeku . Hvala Bogu pa me moje surfanje dovelo do Rode , zamisljam sta bi bilo da sam zavrsila negdje drugo neinformisana , kakva sam bila .
:heart:
Meni je jedino nepojmljivo da netko tko ima pristup internetu (dakle, dovoljno je educiran da zna uključiti comp i surfati) piše takve nebuloze :shock: .
Fuj!Citiraj:
keisha prvotno napisa
Potpisujem Keishu!
Sreća pa postojite vi,pametni!