iki, leonisa, mi se držimo tablice u knjižici "moja prva godina". nekako mi se to čini najmjerodavnije a i prilagođeno je našem podneblju.
Printable View
iki, leonisa, mi se držimo tablice u knjižici "moja prva godina". nekako mi se to čini najmjerodavnije a i prilagođeno je našem podneblju.
Tnx :*Citiraj:
leonisa prvotno napisa
Kupila sam bio proso u bio&bio, i buduci da se brzo raskuha - obrok je brzo gotov. Ovaj puta sam odlucila zapoceti sa zitaricama, a slijedi mrkva.Citiraj:
iki prvotno napisa
Prosli put sam zapocela s jabukom pa sam tesko uvela povrce ili bilo sto sto nije bilo izrazito slatko. Jos muku mucim jer iako je B vec dvije godine nece nista sto nije slatko. Navuko` se od prvih zlicica!
ne bi moglo :) em je totalno razlicitog sastava, em nije homogenizirano kad ga izvuces iz dojke, a kravlje koje kupis u ducanu, obicno jest.Citiraj:
cekana prvotno napisa
inace, vani (recimo u australiji), na kutijama raznih "lina", tj. rizinih pahuljica i slicnih pahuljastih pripravaka koji se spravljaju na mlijeku uvijek pise: ako pripremate obrok s izdojenim majcinim mlijekom, pripremite vrlo malu kolicinu (par zlica) jer ce se nakon nekoliko minuta kasica razvodnit (mlijeko se razdvaja na "vodenu" i "masnu" fazu). pripremite iznova kasicu po potrebi.
Ja isto nešto sitno započela s dohranom, za jedan dopodnevni obrok joj dajem par žlica voća ili povrća i dalje mlijeko.
Zanima me sljedeće:
- koja je svrha voćnih sokova? Katja pije puno vode, voli ju piti i ne znam zašto bih dodavala te slatke sokiće u prehranu
- kada uvesti drugi obrok i koji bi to bio (ručak ili popodnevna užina?)
- kad jednom uvedem konkretniji ručak (povrće, riža), da li onda dopodnevna užina ostaje na voću? Da li da još nešto dodajem u to voće da pojačam obrok?
- šta dajete za popodnevnu užinu ili večeru?
- što je "mliječna kašica", jesu to one kašice iz kutija koje se rade s mlijekom (tipa ...lino i sl.)? Za koji obrok se one daju? Jel mogu mliječnu kašicu napraviti sama?
Ajme, koja glupa pitanja, mame iskusnjare nemojte mi se smijati, ali ja sam s dohranom tek na stiskanju kuplunga, trebat će vremena da se zalaufam! :love:
dok god gura jezikom, nije spremna za dohranu :)Citiraj:
NatasaM... prvotno napisa
tek kad izgubi taj refleks...
paki
nikakva svrha vocnih sokova, super je da pijete vodu, tako i nastavite :)Citiraj:
koja je svrha voćnih sokova? Katja pije puno vode, voli ju piti i ne znam zašto bih dodavala te slatke sokiće u prehranu
jel to mogu vidjeti i sa mm i zlicicom? ili joj bas moram ponuditi nesto sto nije mm i nije tekuce?Citiraj:
dok god gura jezikom, nije spremna za dohranu
Pitanje: zašto meljete proso? Zar nije dovoljno da se samo jako raskuha? Negdje mi zvoni u glavi da žitarice ne treba mljeti, ali se ne sjećam zašto (najbolje su cjelovite)...
Meljete li i integralnu rižu?
napomenut cu :
preporurucljivo je hraniti dijete u vrijeme kad nije ni gladno ni sito, i kad je dobre volje. npr. probudi se ujutro, cikite, i ovisno o razmaku podoja (npr ako ciki svaka tri sata, za sat i pol, dva) ponudite stogod ste odabrali. Ne ocekujte kolicine, pojesti dvaput sa vrha cajne zlicice je uspjeh za pocetak :P i ocekujte zgrazanje, poljuvanje i protest. samo polako.
Hm, nama je teta u BioBio preporucila integralnu rizu za pocetak pa smo mi na rizici vec danima.Citiraj:
Luna Rocco prvotno napisa
Prvi put ju nismo mljeli i papala je. Onda sam joj drugi dan rizu smiksala i nije htjela. Od tad je samo jako raskuham (kuham 1,5 do 2) i to volimo.
Jucer smo papali i skuhanu tikvicu za rucak a za veceru smo pomijesali tikvicu i rizu i to isti danas. To joj se svidja.
Riza daje texturu a tikvica fina osvjezavajuca mmmmm
Mi imamo hranjenje, za sad, kad je gladna (ne jako) i onda ulijece sika. Nakon sike joj opet ponudim tu drugu hranu pa nekad hoce nekad nece. Za kraj uvijek sika
8)
Sata?!? :shock:Citiraj:
Buffy prvotno napisa
Ja izbjegavam dati ciku nakon klope zato što papamo kombinaciju žitarice (željezo)+jabuka(vitamin C), a mlijeko onemogućuje apsorpciju željeza.
Danas smo papali domaće jabuke i to tako da sam je ja grizla, a on sisao njezin sok i uživao je.
Luna kad ste vi poceli s dohranom? Promaklo mi je,ja sam mislila da jos uvijek samo dojite.
Mi isto pokusavamo razdvojit siku i "pravu" hranu.
Nama odgovara sljedeci ritam-budenje oko 9,igranje do 11,pa spavanac do 12,za to vrijeme ja pripremim kasicu,pa papamo u 12,odmah nakon spavanja i onda se igramo dok ne ogladni za pravo,tako da dobije ciku negdje oko 13,13:30.
Prije 4 dana :(
Zbog željeza i njegovog veeeeeeeeeelikog interesa, divljao bi kad bi vidio hranu.
Kad sam mu dala prvu žličicu kašice od jabuke, bacio se na nju kao da u životu nije jeo.
Za sad papamo ujutro, oko 11 i namjeravamo sljedeca dva mjeseca biti na namirnicama prve skupine (jabuka, kruška, mrkva, tikvica, korabica, integralna riža, palenta i proso), minus meso i tom jednom obroku, a onda ćemo vidjeti dalje.
Citiraj:
Buffy prvotno napisa
Di je taj BioBio? Jel ima takav nekakav dučanček negdje u zapadnom dijelu grada?
Teta u BioBio je rekla sat vremena u expres loncu 2 sata u obicnom.Citiraj:
Zapravo je kuham dok skroz ne omeksa i to doista ispadne 1,5 2 sata.
Ajde Luna pa bar si ti doma 2 sata u komadu :P mislim dok radis stavi kuhati rizicu
Sad si mi dala misliti. I mi imamo takav obrok povremeno. Enea poludi nakon par zlicica i onda mora uletiti sika.Citiraj:
Morat cu je "dohranjivati" kad je sita pa da se ne sjeti sike.
Jel da je super. I mi isto tako kad odemo na viksu uberemo jabukice i djetesce uziva.Citiraj:
Ne znam za zapadnije od Britanca. Ima doduse jos jedan na cosku Selske i Ozaljske pa biraj.Citiraj:
iki prvotno napisa
Hm, zna netko ovde da ne trazim okolo kako skuhati domacu palentu?
Imaš kukuruznu krupicu? Samo ubaciš neke dvije žlice u cca. 3dcl vode i miješaj bez prestanka na vatrici onako da lagano ključka 20-tak minuta (hoće se uloviti za dno, baš kao griz). Ne znam hoće li je htjeti samu mi miješamo s jabukom.Citiraj:
Buffy prvotno napisa
A za rižu i 2 sata su mi ispale oči jer sam mislila da se i ona mora stalno miješati. Sad mi je pao kamen sa srca.
Mi jedemo rizine pahuljice.Jednostavnije je nego kuhat 2 sata rizu.
A ovo sa grizenjem jabuke,ne bojite se prijenosa karijesa?
Jel ih radiš sa izdojenim mlijekom? Ak da, kak? Na kutiji su samo uputstva za radit sa formulomCitiraj:
Nina prvotno napisa
Na pocetku sam ih radila s izdojenim,al mi je postalo tlaka izdajat se,pogotovo kad sam vidjela da ih voli i bez mlijeka,pa sam prestala.
Zakuhala bih 2 dl vode,pa dodala 3 jusne zlice pahuljica,kuhala 5 minuta,zatim ostavila jos 5 minuta da se dobro razmoce,izmiksala stapnim mikserom i tek na kraju u to dodala izdojeno mlijeko.
Citiraj:
Nina prvotno napisa
Da na to bi trebalo paziti,znam da se nesmije s istom žličicom isprobavat papicu i hranit bebu.
Nina jel si radila sa milupinim žitaricama tako? ili neke druge?
U, shit, uopće mi nije palo na pamet. :(Citiraj:
Nina prvotno napisa
Iki,radila sam s Alnaturinim rizinim pahuljicama od cjelovitog zrna. Koliko sam se informirala te su bolje/zdravije od tih instant pahuljica.
Ja često svježi iscjeđeni sok od voća ili povrća zgusnem sa rižinim pahuljicama. I to mu je njami...
Spominjete BioBio dučan,a jel to ista stvar ko npr.Ghea? Valjda se tak zove,znam da ima jedna u domjanićevoj na kvatriću
Ni meni.Citiraj:
Stvarno ne vjerujem da cu uspjeti izbjeci stavljanje njene zlicice u svoja usta. Valjda ce je sreca posluziti i nece dobiti karijes.
Takodjer se nadam da joj nece pasti ni klavir na glavu.
:lol:
Mi krećemo ovaj vikend prvi put s nadohranom (šest mjeseci i tri dana), a počet ćemo s dobro skuhanom integralnom rižom zgnječenom žlicom (mama je čitala svašta, sviđa joj se jako "Prirodno i zdravo za bebe i djecu", J. B. Pejić).
Držite fige da prođe dobro :cekam: ...
i mi smo s tim počeli prije 10 dana, integralnariža+kombu alga