Ja se definitivno kanim preseliti kod privatnika (fala bogu na dodatnom osiguranju), a pred kraj u bolnicu. Jučer mi je baš puk'o film.
Printable View
Ja se definitivno kanim preseliti kod privatnika (fala bogu na dodatnom osiguranju), a pred kraj u bolnicu. Jučer mi je baš puk'o film.
bugaa, jesu li inicijali tvoje dr. opće prakse možda J.M.?
Naime, meni ga je isto preporučila moja dr. (također iz prizemlja u Runjaninovoj) i čudom se čudi kad se žalim na njega, štoviše, gleda me ko da sam malo prezahtjevna i cendrava, tvrdi da joj se dosad još nitko nije žalio na njega, da ga svi hvale, da sam ja stvarno izuzetak... I još mi tvrdi ovo da mi on i dalje treba za produljavanje bolovanja.
Baš me zanima imamo li istu doktoricu - ako imamo, daj joj se i ti malo požali na njega, da fakat vidi da nisam jedina ogorčena na njega :mrgreen:
blackie pazi sad ovo, moja doc. opce prakse je isto iz Runjanove ali, mislim sa 3 kata i najnormalnije mi prima misljenja od priv. gin. Evo jucer je moj suprug morao na komisiju i odnio je priv. povijest bolesti na kojoj samo pise da moram stavljati utrice i mirovanje (na uzv se nije nista vidjelo jer sam tek 5 tjedana trudna ali zbog spontanog me stavio na mirovanje) i komisija mi je dala do 15.01. bolovanje.
Ja stvarno mislim da je sve to do doktora...
Brunda da sam ja na tvom mjestu nakon onoga otisla bi kod priv a kada bi mi trebale uputnice slala bi muza...drzi se!!
Da o istoj dr je riječ...još srećom od početka trudnoće nisam niš trebala kod nje....al kad bum išla naravno da ću joj reć
dal Račkom ovisi koliko pacijentica ima kod sebe....
j.m. je privatna al s ugovorom s HZZO-om
Khm, bugaa, imamo istog ginića, istu doktoricu - nadam se da sljedeća stvar koju ćemo otkrit neće bit da nam je i otac djeteta isti... :lol:
(Šala mala, ofkors.)
:joggler: moj svjetlo smeđa kosa plave oči...niži....jel odgovara opisu....))
Uh, dobro je - moj svijetlo smeđa kosa, zeleno-sive oke, visok...
Za dlaku! :mrgreen:
sve ovisi koliko puta ideš doktoru: ako ideš tri puta (što je za neku urednu trudnoću dovoljno), to je nekih 600 kuna kod privatnika i to si u 9 mjeseci možeš priuštiti, a ne da budeš ovako nezadovoljna više od pola trudnoće :/Citiraj:
Brunda prvotno napisa
Evo da i ja pridodam nekoliko riječi o dr. R. Kod njega sam došla prije cca godinu dana. Preporučila mi ga je dr. Magdić iz Petrove kojoj sam išla od početka, prvo preko zdravstvenog (od 1997.?), a onda se valjda dogodila neka reformacija u zdravstvu pa si nisam izabrala primarnog ginića pa sam preglede kod nje plaćala. Onda mi je predložila njega da mi piše uputnice za nju pa da ne moram plaćat. Što je super jer je uskoro otišla u mirovinu (što je šteta jer je bila stvarno super!) pa sam bila zbrinuta :)
I tako je on prvo samo pisao uputnice, nisam ga nikad ni upoznala. E onda sam ostala trudna (u 6. mj. ove godine) i došla kod njega na pregled. Prvo je bio rezerviran i činilo mi se malo uvrijeđen što je do tada pisao samo uputnice, ali kao ipak će me pregledat (kao da ima izbora :? ). I MM (koji je htio gledat UZV i imao je volju slušati sve što će nam striček doktor reći) se nije baš oduševio jer ga nije pustio unutra jer je morao radit i pregled pa mu nije bilo ugodno da ga netko gleda dok radi :? . Onda je ustanovio da nema srčane akcije i poslao me u Petrovu na hitni UZV. Završila sam na kiretaži. U toj je situaciji bio sasvim pribran, nije bio neugodan. Iako kad se danas na to osvrnem, mislim da smo mogli još pričekat i dat bebici šansu jer inače imam duge cikluse, a po ZM sam bila trudna 7 tj.
Onda sam došla drugi put , sad u 10. mj. i bio je malo nezadovoljan jer prije nove trudnoće nisam obavila pretrage, ali mi je odmah dao hrpu uputnica da to sad obavim. I pustio je MM na UZV :mrgreen: Bio je vidno razdragan kad smo se MM i ja raznježili nad slikicom naše bebe.
Sad je vrlo oprezan s obzirom na ishod prošle trudnoće.
Nikada nije bio neugodan i uvijek mi odgovori na sva postavljena pitanja. Ali ja sve moram pitat, ništa me on ne upućuje. Možda je to i dobro jer kad sam ostala trudna nisam imala razvijenu svijet o tome da sam sama odgovorna za sebe i svoje dijete i da se moram educirati, a ne prepustiti ginekologu "da mi vodi trudnoću i nekome da me porodi"!!!
Da li netko zna gdje dr. Rački preporučuje/šalje zadnje preglede u bolnici i kod kojeg doktora. Čini mi se da je naklonjen Petrovoj što mi se uopće ne sviđa :x
Nakon ovog posta sam otišla Kosu i kod njega mi je super.Citiraj:
apricot prvotno napisa
Imam dodatno osiguranje pa nakon što sam ispucala besplatne preglede plaćam samo pregled 200 kn (tj. 160 jer i na to imam 20% popusta) dok su mi uzv-i besplatni.
Račkom se nakon onog više nisam ni javljala.
ja sam danas bila na pregledu kod Račkog - prvi pregled nakon poroda :lol: ( laura mi ima 10 i pol mjeseci) i očekivala sam ribanje ali sam dobro prošla. Pregled nekak na brzinu, doktor nikako pričljiv, rekao je samo da su me dobro zašili jer sam mu ja rekla da mi se čini da su me malo sfušali i to je to. Nakon pregleda pitala sam ga čisto informativno za pregled prsa, da li bi bilo dobro to obaviti ultrazvuk il nešto s tim da sam napomenula da još dojim. I onda :shock: :shock: dr rački izlane da moram prekinuti sa tim dojenjem jer da je 6 mjeseci čisto dosta dojenja i da nakon što prestanem dojiti mogu napraviti ultrazvuk. Na to sam mu ja lagano odbrusila da koliko ja znam sve žive preporuke su da se doji što duže ali da nema veze za pregled, da bum se ja još za taj ultrazvuk strpila.
Ja sam s njim imala još jedan konflikt u trudnoći. Uvijek sam na dogovorene termine došla na vrijeme, čak i ranije i jednom mi se dogodilo da sam ja čekala u čekaoni a on je uredno izašao van sa cigaretama u ruci ( u vrijeme kada sam ja bila naručena za pregled) i nije ga bilo 15 min. I nakon toga me pozvao na pregled i onako bahato pitao zašto kasnim na preglede. Naravno da sam popi...... i odbrusila mu da sam ja čak došla 10 min ranije i da sam uredno sjedila u čekaoni dok je on išao na puš pauzu. I nakon toga smo si bili jedno vrijeme dobri.....
Pozdrav ekipa. Jel ima netko mail od doktora Rackog? Trenutno mi je na zamjeni on, a trebam mu nalaz poslati (radio je ujutro, a hitno mi je da mi odgovori slj radni dan)