off topic :mrgreen:
Printable View
off topic :mrgreen:
ldugandz-aaaa..vidis da nije..malo smo ga prodrmale novim temama :lol:
Mi smo sa kolicima dobili autosjedalicu koja je ujedno i košara na kolicima za bebu (malo je veća od obične nosiljke) i ima skroz ležeći položaj + još 3, tako da bi bebu i u jastuku mogla stavit unutraCitiraj:
Hello_Kitty prvotno napisa
u Adaxu sam vidjela jastuke koji imaju cif sa strane i dosta su praktični a i dobro dođe kad ljudi dođu vidjet bebu pa ju je lakše držat u tome
Rukovodeci ovime sto ste me savjetovali a i nekim iskustvima mojih frendica, ja sam se def.odlucila za taj jastuk, posebno kada sam vidjela one prekrasne u Jacardu(vidi sandine slike!)..pa ce mi tako moja draga mama napraviti jedan i sigrna sam da ce mi ispocetka tako biti lakse, a navodno i bebe to vole :)
sjedalica u adaxu je u više položaja!
to je sve u jednom!
i košara za kolica i ležaljka i auto sjedalica, ovisno o položajima!
dakle, može se sigurno fiksirti u automobil i čak je i bolja od obične sjedalice za tako malu bebu! ;)
Ivaa, ako je to ona koju smo mi gledali, onda se ne može fiksirati u pravilnom položaju (obrnuto od smjera vožnje) na zadnji sic, jer su pojasevi prekratki. Ili je to neki druga sjedalica (ova je bila Jane, ali ne znam koji model).
Ivaa, ovo je tvoje osobno mišljenje, no to ne znači da je ispravno.Citiraj:
ivaa prvotno napisa
To što sjedalica može u više položaja ne znači ama baš ništa, jer naslon autosjedalice za male bebe mora biti pod kutem od 45 stupnjeva, a autosjedalica se montira u smjeru suprotnom smjeru vožnje. Ukoliko je nagib premalen, dijete može kod sudara iskliznuti izvan pojasa ili biti nagurano na pojas što može dovesti do istezanja vrata i ozljeda kičmenog sustava.
Beba u autosjedalicu nikako ne može u jastuku. On može biti zgodan za nosanje ili vožnju u kolicima, ali nikako ne u autosjedalici. Beba u autosjedalici mora biti vezana pojasevima autosjedalice a jastuk i debela odjeća to onemogućavaju.
ja sam pricala opcenito za jastuk a ne za kombinaciju jastuk+auto sjedalica :)Citiraj:
Janoccka prvotno napisa
Ma znam draga, ali svašta se tu napričalo ;)
Pa sam mislila da je dobro to još jednom naglasiti!
Znam ja da ćeš ti pametno voziti svoju bebu! Jel tako? Jeste :D
Da :) , vec sam nesto dogovarala s Ines, ali kako ne stignem na ovu edukaciju u 9.mj(ne stignem kupiti AS), nadam se da ce biti jos koja edukacija prije 12.mjeseca pa cemo lijepo doci sa svime i uciti 8)
dobila sam na posudbu taj jastuk i mislim ga koristiti prvih par mjeseci za potrebe koje su navele Hera i Boo, nikako ne za vožnju autom.
zanima me dal netko zna gdje se može kupit samo navlaka za takav jastuk? ova koju sam dobila mi je se ne sviđa baš,
pa razmišljam o šivanju nove, al ako ima negdje za kupit gotova to mi se čini jednostavnije?
slijedeći pregled AS, u zagrebu, bit će u 11 mjsecu, a obavijest na portalu, naravno :DCitiraj:
Hello_Kitty prvotno napisa
Andrea-super! do tada vjerujem da cemo ju i kupiti!
Scardona-ja sam nesto vidjela u Adaxu, ali ne znam da li tvoj jastuk takav?Mada mi se cini da ti novi vise nemaju presvalake nego se peru zajedno s punjenjem-barem tako ja mislim za taj svoj(sivati ce mi ga mama-nesto poput onih u Jacardu). u principu je taj stariji tip prakticniji jer se navaka moze skidati i prati :/
http://img161.imageshack.us/my.php?i...edalicatq6.jpg
da li vi mislite na ovo kao autosjedalicu za povratak iz rodilista.ili sam se ja zabunila
LuCy Lu, ovakva je naša, i da, u tome smo došli iz rodilišta jer jedino tako smiješ voziti bebu u autu:
http://www.chicco.hr/indexHR.htm
Vidim da link baca na početnu stranu. Odi u 0 mjeseci+, putovanje, stolica za auto Auto-fix.
Malo kasnim, al nema veze, takva sam po prirodi, i riknula bih da ne izrazim svoje VLASTITO stajalište:
-jastuk sam dobila na posudbu silom, jer sam inzistirala da mi ne treba...i eno ga, čeka da ga vratim i skuplja prašinu
-jastuk je najgluplja moguća stvar koju sam ikad vidjela
-u rodilištu sam razmotavala L.iz jastuka kad god bi ga donjeli (što je posebno izluđivalo sestre) jer mi ga je em bilo nespretno držat i namještat na podoj, em mi se činilo da mi je nekako živahniji kad ga razmotam
-i iako neki misle da jastučak bebe podsjeća na udobnost majčine utrobe, ja ipak sebično mislim da je bebi najljepše u maminom naručju
A. se sam razmotao iz jastuka cca 5 sati nakon rođenja.
Mi imamo Jane Carrera Pro kolica 3u1 sa tom košarom/ASCitiraj:
ivaa prvotno napisa
Ide u auto (mi imamo veći auto) i položaj br. 2 je za funkciju autosjedalice a ostali su za kolica i kao nosiljka i bez problema je montiramo u smjeru suprotnom od vožnje. Ima i certifikat (neznam oznake)