Meyolito, comp mi je u kolapsu i čim malo duže pišem, gubi mi se conect, tako da mi je izbrisao već dvije PP :x Dajem ga na popravak, poslije se javim! :*
Printable View
Meyolito, comp mi je u kolapsu i čim malo duže pišem, gubi mi se conect, tako da mi je izbrisao već dvije PP :x Dajem ga na popravak, poslije se javim! :*
daj se još malo raspitaj kod nekog drugog ginekologa, pogotovo zbog dojenja; ne znam kakve bi ti to antibiotike dali za HPV kad je HPV virus :?
na premazivanje ideš ako imaš bradavice.
koliko ja znam, nakon ovakvog nalaza eventualno se radi tipizacija, ali ako to i napraviš nemaš kaj s tim nalazom. u principu se nešto poduzima ako imaš bradavice ili ako ti cin počne rasti.
s tvojim nalazom se radi na imunitetu i redovito se kontrolira (svakih 6mj)
moja sestrična ima uredan papa nalaz, samo upala bez promjena na stanicama, ali test na HPV kaže HPV visokog rizika.....
Što joj je činiti ?
Kolposkopijom nisu nađene nikakve promjene....
virusa se, nažalost, neće nikada riješiti, on ostaje pritajen u organizmu
ako nema promjena to je dobra stvar, znači da je upala nastala od nečeg drugog, nekih bakterija ili sl., to se lakše može riješiti antibioticima i vaginaletama
jedino što sada može napraviti je raditi stalno na imunitetu i paziti da održava organizam jakim jer se virus najčešće aktivira padom imuniteta, i riješiti upale jer se hpv može aktivirati također kod takvih stanja
Meyolito, jel sve OK? Jesi otišla po 2. mišljenje i što su ti rekli?
[quote="Lana"]Drage moje,
Prosli tjedan sam prvi put nakon pobacaj bila na Papa t. i rezultat CIN I sumnja na HPV. Zivi uzas! Bojala sam se da ce me nakon pobacaja i kiretaze napasti kojekakve gamadi koje nikada, ali bas nikada nisam imala. Sad me doktorica salje na kolposkopiju. Kao prvo, ako ima koja da je to radila, kako izgleda, da li boli...Drugo, mi smo planirali bas krenuti u novu akciju, i sad ovo. Ne znam da li da se sad upustim. Kako se HPV lijeci? Vidjela sam da postoji u gorim slucajevima konizacija i kiretaza, ali cu se ubiti ako budem morala ponovno na kiretazu. Molim iskustva.
Hvala.[/´
Cao ,i ja sam nova,juce sam dosla sa godisnjeg odmora ovdje u Svedsku gdje zivim godinu i pol dana.I u soku sam i ne znam gdje se nalazim,u postanskom sanducetu nasla sam pismo od babice kod koje sam bila na rutinskom papa testu,da IMAM CELIJSKE PROMJENE KOJE IMAJU RAZLICIT UZROK KAO NA PRIMJER INFEKCIJU :( I DA SE JAVIM TEK :? ZA TRI MJESECA I SALJE ME KOD DOKTORA NA PONOVNI PREGLED .Ne mogu da vjerujem placem bez prestanka i procitala sam sve sa neta o HPV i CIN-ovima.Jedva cekam da nazovem sutra babaicu i da trazim da mi kaze dijagnozu da znam-jedino se nadam da nije nista strasno dok cekam tri mjeseca bez terapije-jedino me to odrzava.Znam da je vazno da sam bez stresa ,znam da cu se morati smiriti.Taman smo poceli raditi na bebi i pocela sam piti folnu kiselinu -i odjedamput -kao cunami :cry:
elena76, kao prvo dobrodošla! Ne znam hoće li te ovo utješiti. Ja sam na jednom papa testu imala sumnju na HPV, papu sam ponovila nakon 4 mjeseca i bilo je CIN 1. Doktor me naručio na bris grlića maternice ali sam ja u međuvremenu ostala trudna. Na to je doktor rekao "Nema problema, trudnoća ti u ovome može pomoći!". (Uz to sam imala i neke bakterije - sve u ranoj trudnoći)
Ja sam prije mjesec dana bila na pregledu i papa testu (prvi put nakon poroda) i osim neke upale nemam više NIŠTA! Kaže doktor da CIN najčešće ode s trudnoćom, čak ženama koje imaju CIN neki i savjetuju da ostanu trudne.
Jedino što se ja sjećam da sam pila neke antibiotike i ja i MM nakon te sumnje na HPV, još se detaljnije raspitaj ali mislim da nemaš razloga toliko paničariti, pa svaka druga žena s kojom pričam ima neki vrag na papa testu!
Da malo podignem.
Šogorici se vratio hpv. Tj, sada ima kondilome koje će paliti slijedeći tjedan, a pred dvije godine je išla na paljenje ranice (jel to leep?).
Napišite mi, može i na pp, koje proizvode da pije, kakva je to aloja s brusnicom? Pije ehinaceu i neke tahebo tablete za podizanje imuniteta, ali svejedno joj se opet to prikačilo.
Bitna je i zastita (kondomi), redoviti posjeti ginekologu. OT, meni moj privatnik svaki put radi kolposkopiju, iako je bas sve OK. I ne, ne boli. Bitno je raditi i briseve. Ma najbitnije je naci dobrog ginekologa koji zna kako najbolje lijeciti HPV. HPV je virus koji nikada ne nestaje iz organizma, moze se samo pritajiti. Bitno je i da se muz / partner testira, iako su za muskarce testovi nepouzdani. Naravno, bitno je i dizati imunitet, preporucujem broccolin, aloe veru, maticnu mlijec, noni...i ne, ne postoji biljni caj koji ce nekom magijom ubiti HPV, kao sto je netko gore napisao.
I najbitnije od svega- INFORMIRATI SE!
@ paulita- Ako je tvoja sogorica imala samo ranicu, ranica ne mora biti i najcesce nije, povezana s HPV-om. Ima je oko 60 % zena u dobi od 19- 27 godina. Ona se obicno ledi vodikom.
HPV je mozda dobila kasnije.
annie, bio je hpv, radi njega su i palili ranicu tj. ledili. Stalno se kontrolira jer, naravno mora i sada su joj se pojavile bradavice.
Moze; sjecam se da je meni redovni pregled padao nekih 3 mjeseca pred porod i normalno smo ga obavili.Citiraj:
M&T prvotno napisa
sto povece citat ponejasno mi stanuva....poludecu...........i jas imam cin1,i ranicka na grloto na matkata,i ne znam sto da pravam primam vaginalni stom ce zavrsam ce mi dojt minstruacija ,do narednoto ispituvanje neznam kako ce izdrzam,go prasav maticniot za dopolnitelno ispituvanje toj veli nema potreba zasega samo ce e pratime sostojbata ,a mene ne mi e jasno dali toa sto imam ranicka na grloto na matkata e hpv,ili e samo taka od cin1 ili neznam sto ama veruvajte poludev i samo si placam .i kako se ispituva kaj mazot?ve molam kazetemi mislejne......vi blagodaram
cijelu trudnoću sam imala cin 3+hpv...pratila ju privatno i u petrovoj...trudnoća i porod prošli ok...10 mjeseci nakon poroda napravila konizaciju..ništa strašno....za sada sve super uz redovite kontrole
Evo da stavim par linkova na jednu novu stranicu, sigurno će zanimati cure koje nalete na ovu temu; vezano za HPV i trudnoću: http://anilas.net/index.php?p=2_5_HP...0Trudno%C4%87a i za trudnoću nakon konizacije: http://anilas.net/index.php?p=4_2_TR...N%20KONIZACIJE
Bok ljudi,
zanima me da li je moguće dobiti drugačiji tip hpv od partnera? Decko ima 58, a ja imam 16. Hvalaaa :)