super cure da ste pojasnile , većina nema pojma kakav je život u Slavoniji.
srce me boli kad pročitam kako se tamo teško živi i kad o tome porazgovaram sa Slavoncima ( ovaj vikend sam imala priliku )
Printable View
super cure da ste pojasnile , većina nema pojma kakav je život u Slavoniji.
srce me boli kad pročitam kako se tamo teško živi i kad o tome porazgovaram sa Slavoncima ( ovaj vikend sam imala priliku )
evo , ja sam iz Slavonije. Plaćam 1600 kn,kuha za sve,dobrovoljno opegla kada stigne,ne sprema .Čuva od 8-16,ponekad duže,ali isto tako ponekad i kraće.Na godišnjem je kada i mi,znači 6 tjedana godišnje, godišnji je naravno plaćen.Dobije božićnicu,vrlo često još koješta
interesantno je da je kod nas cjena vrtića višnja nego u Zg, a istina je da je kod nas izuzetno mali broj obitelji u mogućnosti platiti tetu čuvalicu 3000 kn
Ja svoju placam po satu,20kn
Mi plaćamo 2500. Sve što osane duže od 8 sati isto plaćamo. Ima plaćen godišnji odmor dok smo mi na godišnjem i svoj odmor koji ide nakon našeg.
dva placena godisnja? izgleda da sam falila struku :roll:Citiraj:
Liebe prvotno napisa
To je reket :lol:
mene zanima cijena tete čuvalice u Šibeniku.
davno sam otvorila tu temu, ali mi nitko nije odgovorio.
a sad mi je jedan poslić na vidiku.
trebalo bi mi 5 sati dnevno.
?
frendica i ja tražimo tetu za 2 jednogodišnjaka i traže nas od 2000-3000 kn po jednom....
moja je studentica i neprovjereno sam informirana da je po student servisu ( u dubrovniku) sat 30 kn pa je tako i placam, dolazi po potrebi bude oko 4 sata ...3 puta tjedno otprilike, ne kuha ne sprema , samo se s njima igra i provoza i u kolicima ... Cuva mi obojicu.Ja joj uvijek zaokruzim i tu i tamo nesto uvijek poklonim , jer se super snasla , vole ju...a ja najbolje znam kako je s njima .Mada su oni najmirniji kad se s njima neko igra.Onda uzivaju.
meni je sf....ove cifre o kojima pričate.... :shock:
u mom rodnom gradu (banovina),žene bi čuvale za 500-600kn cijeli dan,sa kuhanjem,pospremanjem,peglanjem....
i još ak imaja sreće iskombiniraju po 3-4 djece i to je super
pa i ja ovdje (blizu rijeke,1000kn bi mi bilo....vaaaauuuu!!! :love: )
jer nam je svaka kuna ko kuća!! :)
pa ako kome treba....tu sam
:*
Mi smo našoj teti povisili na 900 kn/tjedan. Naravno, ona nikada ne čuva Tina baš cijeli mjesec (obično budu 2 tjedna).
Svejedno mi je to dosta novaca za izdvojiti, ali smo izuzetno zadovoljni njenim odnosom prema Tinu, i svjesna sam da bi teško mogla naći nekog drugog u takvom aranžmanu (da uskoči po potrebi) pa eto...
mislim da je sat po student servisu puno manje, ali ajde.. bitno da ti je teta super :)Citiraj:
jaginamamica prvotno napisa
pa nekako sad i ja kontam da ne moze bit , ali u pitanju je ipak dvoje djece... Nije bas isto cuvat jedno ili dvoje za iste novce.
...3 tjedna u mjesecu po 5h = 1000kn, dijete od 1g - samo bavljenje s njim i podgrijavanje njegove papice, koja mu treba biti pripremljena, šetnja, igra ili kaj im se već da raditi? Radno vrijeme od 9-14, ne mora ni rano ustati.
kaj mislite? Ja ne odlučujem o svoti pa me tak zanima kaj drugi o tome misle.
Meni je malo neugodnjak, a glupo mi se opravdavati da nisam ja šef od blagajne :/
Mislite li da je moguće, ja sam čula na rekla- kazala pa sam tražila ime i telefon da se uvjerim, ali ga još nisam dobila, jer sam ostala ovak :shock: : da 'zubarica' u ZGB putuje na drugi kraj grada, čuva dvije curice, pegla i sprema po kući 8h dnevno za 1800kn/mjesečno do sada, a po novom je 2200!!!
Ili sam ja :? ili zubarica ima 'svojih problema', možda je pukla (ovako kao ja :tele: kad tako jeftino čuva djecu!
Nasa cuva kod sebe doma (znaci nis po mojoj kuci ne radi) naseg sina od 2,5 god i jos 5-ero djece uzrasta od 1-3 godine, za 1000 kn pausalno, znaci ako je bolestan, opet taj pausal, ali ako najavimo skijanje, more putovanja itd, onda malo smanji pausal, + 8 kn/h, obicno je to od 7:45 do cca 16:30. Mjesecno to ispada 2300-2500 kn. Jedu stalno zdravo kuhano, puno voca, piju vocne cajeve sa limunom i medom (?!), mogu doci smrkavi i ne prejako kasljavi, onda se svi razbole, ona proglasi bolnicu i sve ih skupa lijeci, kako cime mi donesemo od kuce, ili sama nesto kemija. Jasno ako je opce stanje djeteta lose ili ima temp, onda ih mi ni ne vodimo. E upravo to, da ga mogu smrkavog tamo odvesti joj je glavni adut, nisam svako malo za neke virozice i kasljucanja doma. On ju obozava, jedva hoce ici doma, nekad me zna u subotu pitati da zakaj nije tamo, i gdi su njegovi pijatelji, di su deca. Vani su svako jutro 2-3 sata i po sat vremena popodne ako je lijepo vrijeme.
Citiraj:
Ružica prvotno napisa
Imam pitanje...kako uspjeva tako malu dječicu sve zajedno izvesti van?
Ima terasu na nivou kuce, ocu rec da nije neka visoka terasa nego zapravo popločani dio iza kuce, i jos krasnu livadicu sa par vocki i ljuljackama koje vise sa grane oraha.
Ja plačam 18 kn sat, tako da mjesečno ispadne od 700 do 1200 kn. Dadilja je prekrasna, kuha mu iz svog vrta povrče, domaču piletinu, kupi mu poklone...
No, što se tiče cijena ja znam par primjera žena koje rade za 500tinjak kuna. Npr jedna moja kolegica s posla plača bakicu 7 sati na dan 600 kn (tražila je 500)
Mi placamo kn 20,00 po odradjenom satu i 'nanny Frany' nam dolazi od prilike 6 sati dnevno sto mjesecno izadje na nekih kn 2.400. Cuvalici je glavna obaveza da vrijeme s principessom kvalitetno provede (nema TVa!), priprema njezin rucak i kad se nakupi za vrijeme popodnevnog spavanja ispegla njezin ves.
Da li netko ima informacije o visini plaća za tete čuvalice (8h dnevno, 5 dana u tjednu) u Zaprešiću? :?
mene bi zanimalo kakve su cijene u Puli?
Svim studenticama s kojima smo razgovarali je premalo 1000 kn za 5 sati dnevno.
Hm :?
Sigurno da ima i onih koji za manje čuvaju. Ali ja recimo ne bih da mi dijete čuva bakica :/ Uostalom, ne bi ni mogla, jer je preživ a i ono što ja očekujem ipak zahtjeva malo snažniju osobu.Citiraj:
ivanaos prvotno napisa
Ja sam povremeno angažirala čuvalicu - mladu curu, studenticu, s iskustvom čuvanja djece i prilično educiranu na tom polju, plaćala sam joj 25 do 30 kn po satu (ovisno koliko je bila, zapravo sam uvijek dala malo više i uvijek zaokruživala cijenu). Nisam plaćala na kraju mjeseca već svaki put nakon čuvanja.
Planiram uzeti studenticu za do 6 sati dnevno i razmišljam o 1200-1500 kn. Malo? Puno? :?
Mi 9 sati (preko ljeta 8 ) plaćamo 2000 kn, isključivo čuvanje. Kod traženja smo imali ljude koji su na tu brojku kolutali očima, ali i one koji su nudili da će za to i pospremati, peglati i kuhati za cijelu obitelj. Isto Rijeka. Valjda ti to barem malo pomaže, iako je zapravo odgovor da je 1200-1500 i malo i puno :mrgreen:
Ja sam svoju placala 20kn po satu...zena je najdivnije stvorenje koje sam upoznale,tipla,njezna,razumljiva,draga,postuje pravila,hrani ga iskljucivo s onim sto ja kazem,zena je divna!!!
Ante je obozava,a i ona njega. :)
Malo je, ipak je to 6 sati.Citiraj:
blis prvotno napisa
To je posao kao i svaki drugi pa ga treba tako i cijeniti.
ovisi kolika ti je plaća ....Citiraj:
blis prvotno napisa
ako ti je kao i moja 1500 kn bi mi bio limit
Budući da smo iz različitih krajeva Hrvatske, tako su nam i plaće i standard različiti. Ne zanima me visina Vaše plaće, nego koliko novca Vam se čini pravedno, dostižno,... izdvojiti za čuvalicu, ali u obliku postotka prema Vašoj plaći.
Ražmišljam, ako platim čuvalicu više oko 70-80% od svoje plaće, onda mi je isplativije da sama doma čuvam dijete.
Meni se čini neki maksimum koji mogu izdvojiti 40-50% moje plaće (koja je neki prosjek za kraj u kojem živim). Da li je to ok?
1.) Koji je postotak Vaše plaće iznos za čuvalicu?
2.) Oni koji tek traže, koliko biste bili realno spremni izdvojiti u postotku?
Mjesečno dajem 30% do 35% svoje plaće čuvalici s tim da nemam klasično radno vrijeme od 8 sati. Prosječno me nema doma 5 sati dnevno pet dana u tjednu. Cura je inače studentica razredne nastave.Citiraj:
Anemona prvotno napisa
Ništa ne ovisi o tome kolika ti je plaća. Cijene su u dućanu jednake za sve. Druga je stvar što netko razmišlja, isplati li mu se uopće raditi ako mora pola plaće ili više izdvojiti za čuvalicu. Meni se npr. ne bi isplatilo, ali ja na to gledam ovako: volim svoj posao i kratkoročno mi je financijski teže, ali na taj način čuvam svoje radno mjesto, skupljam iskustvo i staž, moje je dijete sretno i sve to skupa mi vrijedi tih novaca... U svakom slučaju, za posao koji očekujem od čuvalice (koji ne uključuje čišćenje), bilo bi me sram ponuditi 1500 kn za puno radno vrijeme, a mislim da za te novce ne bih ni našla osobu koja bi mi odgovarala...Citiraj:
maria71 prvotno napisa
Ja placam 2300 kn, puno radno vrijeme, u prosjeku 9 sati od ponedjeljka do petka. MM je ponekad doma vec u 14:30, a ja nikad prije 16:30 ako potrefim sve semafore da budu zeleni i ako nema nekog zastoja.
Kod nas je malo specificna situaciji jer MM jedan tjedan u mjesecu radi popodnevnu smjenu pa te dane cuvalica dolazi oko 12 i ostaje dok ja ne dodem doma ... te ako MM ima slobodan dan usred tjedna tad je i ona slobodna.
Ne radi nista osim brige za curku i kuha njoj ako nije skuhano unaprijed.
Tesko je naci neku optimalnu sredinu, nama je puno, cuvalicama je malo ... a i budimo fer jer to je posao od minimalno 9 sati dnevno sa koncentracijom 200%. Razumijem da u nekim sredinama mozes dobiti cuvalicu za 1000 kn za to isto, ali druga je prica da li je to korektno obzirom na broj sati i opis posla.
Pa to ti je to. Meni mjesečno ispadne između 1 300 i 1 500 kuna, ali je čuvalica zato kod mene nekad samo 3 sata, a nekad 6 sati. Možda je u ovih 8 mjeseci dva puta bila 9 sati sa Slatkicom.Citiraj:
srecica prvotno napisa
no dobro, ali ako imaš plaću 3500 kn ili 4000 ne isplati se financijski uzimati ženu za čuvanje koja te košta 2500 kn,osim ako npr partner ima 4 puta više ili radite 5 poslova
Na stranu to što netko zaslužuje, i ja zaslužujem veću plaću, no Primorac ne da
I mene muči taj Primorac :mrgreen:
Istina je da se ne isplati, ali kaj ako nemaš nikakvo drugo rješenje? Nekad si mislim da bi u takvoj situaciji dala otkaz i bila doma s djetetom, a opet s druge strane, kaj za dvije-tri godine?
joj, iskreno, imam mišljenje i o tome no ja bih na pp
Viš, a ja mislila da ti nikad nemaš o ničemu mišljenje :lol:, da si mila, draga i uvijek nasmijana :*Citiraj:
maria71 prvotno napisa
Naša teta je mlađa umirovljenica, čuva malu 4 dana u tjednu po 9 sati (znači 36 sati radnih tjedno) za 2500 kuna. Riječ je o Zagrebu.
To uključuje bavljenje djetetom, izlaske vani, nekad joj i skuha ako ja ne ostavim za jesti, a na svoju incijativu s vremena na vrijeme popegla robicu od male.
Godišnji joj je plaćen, odnosno dobija fiksno 2500 kuna svih 12 mjeseci u godini, bez obzira da li smo mi doma, na godišnjem i slično (ja sam na GO sve skupa 6 tjedana godišnje).
Namjeravamo joj dati i nešto kao regres za GO sad pred ljeto (cca 300-400 kn) a isto tako i za božićnicu.
Nije mi namjera podcjenjivati posao čuvalice, ali nije mi niti plan u životu bio imati podcjenjenu plaću, a u troškove čuvanja doma treba uračunati i grijanje cijeli dan i hranu (što se naravno čuvalice ne tiče, ali tiče se MM i mene).Citiraj:
petraa prvotno napisa
Anemona, ja računam da neću dati manje od 30%, a ne mogu više od 40% plaće.
2300 kn za 9 sati je 1533 kn za 6 sati. :)Citiraj:
srecica prvotno napisa
Evo da malo podignem temu obzirom da se vraćam iza n.godine raditi i tražim tetu čuvalicu. Nažalost, nemam nikog od poznatih pa tražim preko oglasa (internet i sl.). Plaća koju nudim je 3500 kn za 9 sati dnevno, svaki dan osim vikenda (samo čuvanje djeteta). Nagledala sam se raznih žena i djevojaka i već sam luda jer se bojim svoje krive procjene. Mene zanimaju vaša iskustva...je li bolje uzeti mlađu osobu ili vitalnu umirovljenicu? I još nešto, je li ova plaća previše jer sve su se ugodno iznenadile (moja procjena) kad sam im rekla iznos. Živim u Zg. i plaću sam odredila prema cijenama u uspinjači. Imam par poznanica koje plaćaju 2000-2500 kn pa ne znam koliko je na kraju realna cijena jer 1000 kn razlike nije malo, a trebam i ja od nečeg živjeti.