Mislim da sam čitala da sperma sadrži tvar sličnu oksitociklinu, koja može izazvati trudove.
Printable View
Mislim da sam čitala da sperma sadrži tvar sličnu oksitociklinu, koja može izazvati trudove.
Sadrzi, ali to bi morale biti velike kolicine da bi samo to potaklo trudove.
Simona samo naprijed....bez rikverca i bez brige.....
To da sperma potiče porod je istina, ali mislim da je to tek pred kraj, teški kraj......
Ovo ti ne govorim iz literature nego iz osobnog iskustva moje prve trudnoće.
Sad sam trudna 23 tjedna i koji dan i drobić se vec lijepo vidi, ali više od njega su mi se povećale "dude" (veći grudnjak za 2 broja!). Tako je bilo od samog početka trudnoće i sa tim novim sisama sama sam sebi užasno seksi! To me strašno čudi jer sam prije trudnoće bila sklonija uočavati mane na svom tijelu. Uglavnom, mislim da mi se libido povećao i to dosta, iako se učestalost seksanja drastično smanjila jer smo se kao i svi ostali bojali da ne naškodimo bebaču.
Negdje sam pročitala da seks pred sam kraj trudnoće može olakšati porod jer relaksira muskulaturu maternice koja se onda brže otvara. Da li je tome za vjerovati?
Pozdrav od sisate koja prije to nije bila!
:)
Ja sam nedavno usla u sesti mesec.Do tada je sve bilo potpuno normalno,kao i pre trudnoce,redovan sex,ali kako mi je stomak malo vise porastao mm se potpuno promenio,nema vise sex.zelju,neobicna sam mu i cudna,tako da sexa gotovo i nema,mada je moja zelja mnogo veca nego njegova.Sta sada uraditi i kako reagovati?
Verovatno ce se stvari normslizovati tek posle porodjaja.Pa to je strasno!
Cure, ništa to nije strašno, trudnoća je posebno razdoblje i takvim ga treba prihvatit. Strašno je kad nešto krene loše. Meni doc zabranio sex od prvog dana, pa se sve preživi i uopće mi ne fali. Vno je da ljubavi ima i za posudit (pa čak i onima što se navodno stalno sexsaju). Doći će dan kad će ponovno sve sjesti na svoje, a mm mi obećao kad budemo mogli- poseban experiment do iznemoglosti :P . Prema tome sve u svoje vrijeme! Ne razbijajte glavu.
Mene je nekako strah: osjetim bebine udarce jako nisko, skroz kod stidne kosti. Da li u ovom slučaju sex može štetiti bebi? Sada sam u 21 tj.
Malo sam trazio temu da ne otvaram ponovo !
Moram priznat da mi je malo bedasto pisat jer ovo su ful intimne stvari ali evo probit cu led kao prvi M na ovu temu.
Ima vise stvari koje utijecu na sex u trudnoci.
Kao prvo i osnovno ja bih svoju suprugu i njezin trbuh mogao gledat 24 sata i zao mi je kaj ja nekad nemrem osjetiti neke stvari unutra.
Sam sex je rijedak..dobro sada zadnjih 14 dana imamo podstanare pa je to glavni razlog.
No međutim u glavi se i meni nekako previše stvari mota, npr: pazi da je ne stisneš, budi njezan, nemozes sad u tu pozu, polakše, dal ce opet imat onaj nelagodan osjecaj kasnije, itd...
E sad kad se sve to zbroji i kad ti glasovi vicu po glavi bas i nemaš neku preveliku želju.
To naravno nikako ne znaci da se nekog manje voli ili tak nešto. Recimo obozavam se ljubiti sa SS i u 90% slucajeva bih odmah mogao i ici do kraja ali nesmijem previše razmišljat.
Ajme... :oops:
pridružujem se... :cry:Citiraj:
lidac2004 prvotno napisa
Kak ste vi svi super, crkoh od smijeha! :lol:
A ja se zabrinula kaj mi od prošle subote nije došla želja. A možda bu došla sutra. Stalno maltretiram dragog da nije dost samo vikendom. :lol: Istina da je sad malo teže ugodno se namjestiti...
Inače meni je drugo tromjesečje bilo najbolje. Trbušina još nije previše smetala, a libido na vrhuncu. A najbolji orgazmi u životu... :smajlić plazi jezik i koluće očima: A joj... Jedino su me u više navrata mučile gljivice pa je ipak bilo prisilnih razdoblja apstinencije. Valjda tak mora biti.
Upravo je tako bilo i kod nas. Već sam počela zezati MM da su mu trudnice fetiš. Sada se baš prorijedilo - malo beba udara, malo me boli noga, uglavnom mi se spava..... Budući da mi je ostalo još par tjedana do termina nadam se da će biti još koji put.Citiraj:
Inače meni je drugo tromjesečje bilo najbolje. Trbušina još nije previše smetala, a libido na vrhuncu.
Slažem se sa curama, drugo tromjesečje je zakon.
Sad je već sve teže i sve manje volje kad se jedva dižem iz kreveta a da se ne lovim za noćni ormarić ili rub kreveta-kao kornjača na leđima. Bas seksi :lol:
Moja želja je veća od one MM-a, i čini mi se da se neće povećati, ali se zato mazimo i pazimo sve u 16....
Meni želja uopće nije splasnula još od prije trudnoće, bez obzira na utriće i sl. Ali mi je doc rekao da možemo nježno, ali da on svim ivf trudnicama preporuča suzdržavanje. Pa ti sad vidi. Onda smo mi odlučili masturbirat i te stvarčice, al kaj to nije isto, mislim na kontrakcije ak me kužite? Kaj da prestanemo i to?!?
Ja sam na cuvanju trudnoce tak da ne smijemo nista. Mada, MM se nekako boji jace me primit "da ne bi slucajno ozlijedio bebu", tak da i nemamo zabranu pitanje je sto bi bilo. Mislim da se on jednostavno ne bi mogao opustiti.
Unazad par tjedana mu se intenzivno prijetim da cu ga silovati vrlo brzo nakon poroda :lol:
Pretpostavljam da je doc mislio da zesci sex treba izbjegavati. Sad, pitanje je koliko tko moze bit njezan i lagan kad ga primi zelja...ja bi MM-a rastrgala na komadice :lol:Citiraj:
Zvrk prvotno napisa
Vezano uz kontrakcije prilikom svrsavanja, bitno je kako svrsavas. Recimo, ja uvijek svrsim i vaginalno i uz jake kontrakcije maternice tak da mi sad nije pametno svrsavat uopce...
kao sam ja već otvorena i baš nam nije preporučljivo da se sexamo...
ipak sreća kaj ja volim vrući peting...
:oops: usta su uvijek dobar spas kad se već nemogu ...ma znate kaj hoću napisati jel da?
:oops: mm i ja se snalazimo na taj način,jer iako znam da nesmijem jednostavno nemogu odoljeti jer imam jaku želju za sexom,ali eto nemožemo si priuštiti :lol: pravi sex,pa to onda jedan drugom činimo usnama :oops:
eto rješenja za one koji to vole tako.... :roll:
I meni je oko 5 tog mjeseca variralo al vecinom sam bila bez zelje. Kad mi je stomak vec narastao MM se nije nikako mogao opustiti misleci da ce povrijediti bebu.
Medjutim zadnji mjesec me je uhvatila luda zelja za sexom a kad sam rodila jos vise. Tjedan nakon poroda sam bila spremna 100% al ipak sam cekala 30 dana poslije.
Ma sve ti to zavisi od zee do zene.
Citiraj:
samomamma prvotno napisa
Znaš kojih 70 stvari treba znati savršena supruga?
Kuhati i 69! :lol:
Ljubi si muža i uživajte!
U prvoj trudnoci ja sam izludivala MM. Samo sam trazila sex. :oops: Sada u ovoj trudnoci bas i nemam neku volju. Valjda sto se bavim oko djeteta citav dan naravno da me izmori + sam sama od sebe umorna zbog trudnoce. :/
Sada mi dosta jednom nedeljno. ha ha ha.
Aha moram reci da smo se u prvoj trudnoci sex. do zadnjeg. Cak i kada sam prenijela. 5 dana. Cula da sex donosi bolove. :roll: Pa se ponadala nebih li pomoglo. Moram dodati da je MM bio extra pazljiv. :)
jao cure ja sam u 38. tj., ali me želja za sexom ne napušta. Od kako sam trudna kao da sam pop......, a moj MM više neće jer se boji da ne naškodi bebi, iako sam mu nabavila i knjigu o sexu u trudnoći! Mislim, malo mi je i neugodno još će netko pomisliti da sam nimfomanka kakva! A maženje i to što ide s tim mi nekako nije dovoljno!
U tome i jest problem, tako da ni meni ovi oralni savjeti baš ništa ne pomažu, a osim toga, kad se uzbudim, sve me malo boli (stidna kost i to) pa bi mi pasalo žešće, pa stoga bolje ni ne pokušavati...':('Citiraj:
Storma prvotno napisa
Oh, Boze - curke nasmijale ste me do suza sa svojim savjetima!! :lol: Super ste! Ja sam u prvoj trudnoci bila stvarno "uspaljena" no sada mi se to sve nekako svodi na jedan ili dva puta mjesecno.
Malo se brine MM, malo se brinem ja pa se onda zabavljamo na nacin koji je tako slikovito opisala Samomama. 8)
Zvrk :a kaj mislis zasto se toliko prijetim muzu? hehhehehe
Da se bar hvalim, to ja samo glasno razmišljam... dok sanjam
Izgleda da nas je previše frka, pa neću ni otkriti kako izgleda seks u trudnoći. Preostaju nam, očito, samo ovakve puse :love:
nema sexa... opcenito, nemamo pojma sto znaci sex u trudnoci...
Ja nisam imala volje samo na pocetku trudnoce,kako su prosle mucnine tako je prosla i moja bezvoljnost :D .Sada ne moze biti bolje
Ja sam se bojala da MMu neću biti privlačna, a kad ono- on još luđi zamnom! :smajl se kao malo srami a zapravo sav ponosan:
Meni se većinu puta ne da, ali uspije me "nagovoriti", ali ovih zadnjih dva tjedna pred porod ga iskorištavam da se brže otvorim! :smaj se stvarno srami, ali ima veeelik smajl:
MM sav sretan i ne pita kaj mi je došlo! :heart:
Za vrijeme trudnoće želja za seksom nula bodova a nakon poroda još gore-čista negativa!
Inače sam prije trudnoće bila luda-totalno napaljena i uživali smo jako često u seksu. Kad su počele mučnine pa do sad (30.tjedan) potpuno sam izgubila želju. Pošto mi je to jako mrsko jer uz mog dragog se osjećam jako seksi i obožava me maziti ovako okruglu (možda je to zato jer se nisam ništa udebljala) i stalno je napaljen,pokušavam na sve načine dobiti želju. I eto,uspijevam,tako da se seksamo svaki drugi dan.
ja cu samo reci da MM planira osnivanje kluba ŽNND, tj. žene nam ne daju :lol:
a sta da mu radim, zelje nema pa nema...
Kod mene je želja napustila u trećem mjesecu prve trudnoće i više nikad se nije vratila na ono što je bilo :(
Možda se nešto popravi poslije ove :love:
kod nas je prava apstinencija ( iako nisam na čuvanju trudnoće), mm nikako psihički nemože zamisliti sex :? :evil: , u prvom tromjesječju još kako-tako, dok se trbuh nije vidio, a sada više nema šanse, tako da sam se ja morala pomiriti s tim :/ :cry:
Drugo tromjesečje je zakon.
U prvom nisam dala da mi prismrdi, sad ga ganjam po kući. :lol:
Luna Rocco blago tebi, za razliku od mene baš si sretnica :lol:
Bar po ovom pitanju nemam problema... U prvom tromjesečju je to bio jedan od načina kojim sam ublažavala mučninu ;)
Ja do kraja, sva tri puta uživala svaki put sve intenzivnije, jedino sam u trćoj trudnoći u početku malo bila zbunjenja, valjda zbog laganog krvarenja, pa od silne frke nisam imala želju, ali brzo je prošlo... E, sad, da nema končića... ja bih odmah :shock: ali ne smijem to na glas reći... Ipak drago mi je da je tako!
E, evo jos nisam cula! (fali mi smajli sa "thumbs up")Citiraj:
Janoccka prvotno napisa
Bas sam sasava, pa imamo smajlija samo sto ima sada deda mrazovsku kapu pa ga nisam prepoznala! Nas cool smajli - 8)
Kad sam saznala da sam trudna, bila sam na putu, jako daleko od muza. Zbog te novosti, uzbudjenja, srece, nestrpljivosti da o tome razgovaramo uzivo, jedva samo dochekali da se vidimo, i naravno, pali jedno po drugom :roll: . Kada sam nakon samog china, vidjela sukrvicu i roza iscjedak, mislila sam da cu umrijeti, pochelo mi je tutnjiti u ushima i glavi, i morala sam odmah leci jer sam mislila da cu pasti. Ukratko, od straha sam gotovo prestala disati. Poshto je kasnije sve bilo u redu, doktorica je konstatovala da nema prepreke, ali sam ja i dalje umirala od straha i nisam se usudjivala, ma koliku zelju osjecala.
Nakon izvjesnog vremena smo se malo opustili, i sve je bilo ok. Izgleda kako i kod drugih, drugo tromjesechje je bilo najbolje.
Za dva dana ulazim u sedmi mjesec, i primjecujem da polako usporavamo. Njeznosti se sad sve vishe ogledaju u zagrljajima, mazanju stomaka, ruci i glavi mog muza na mom stomaku, oslushkivanju bebinog srca...... Meni prija, a ni on se ne zali.
Fali nam ustvari dobar potsticaj, jer prije samog uzbudjenja vishe mislimo na bebu i sve ostalo, a kad se (ponekad ;) ) stvari zahuktaju, onda se pitam shto to ne radimo cheshce :lol: