A što s krilcima. Bez njih nemogu, zar ne procure?
Printable View
A što s krilcima. Bez njih nemogu, zar ne procure?
pa imaju krilca, na cicak ili druker se kopcaju, a donji sloj bude od fleecea ili pul-a, ovisno o proizvodjacu, pa ne propustaju
Viš vraga. I koliko bi me mogao doći takav uložak?
Evo gle krilcaCitiraj:
Paula prvotno napisa
25-40kn, ovisi od koga narucis. Preporucam forumske sivacice, jeftinije nego na netu, lakse za naruciti...e da i nema carine :mrgreen:Citiraj:
Paula prvotno napisa
Citiraj:
mvolpe prvotno napisa
:evil: Nedirajte mi bolna iskustva :P
Jučer oprani moji platneni su već danas u funkciji!!!
Fenomenalno! Najviše me iznenađuje to što sam ja mislila da je krvi više nego što zapravo jest (vjerojatno je fora u kemikalijama u jednokratnima pa to izgleda kao sveopći potop).
Moja krv nema loš miris, ja se osjećam super, jedino što se trgnem svako malo jer se još nisam navikla pa mislim da zapravo nemam uložak.
Jako sam zadovoljna!!
Kako ću hendlati pranje - javim kasnije!!
Tiwi.. samo nemoj gledat! :coffee:
:shock: :lol:Citiraj:
Anita-AZ prvotno napisa
Ne bum (više)..
Podizem! Odusevljena sam i ja bi ih joos! velika hvala teti sivalici :*
Evo me na prijavak!!
Noć prošla super niš nigdje nije procurilo (imala sam one veeelike i bilo mi je malo smiješno od prve ali kad spavaš super su).
Jučer sam bila vani i uopće mi nije smetao platneni (čula sam da curama smeta jer nije nevidljiv ili tak nekaj, ali ja ionak nosim najčešće široke hlače s džeovima i kroz njih se jučer niš nije vidjelo) isto tako, nije ništa procurilo.
SAmo sam ih ubacila u hladnu vodu a jutros sam istu (ne gledajuć) izlila i nalila frišku. Primjetila sam krajičkom oka :lol: da krv izlazi u vodi sama od sebe iz uloška, bez moje intervencije i to mi se sviđa.
Zanima me mogu li ih oprati s bebinim pelenama?
I da, bila mi je seka i odmah me opelješila za par komada da isproba pa bi i ona :D (iako me prvo gledala u stilu Kaj ti je sad to!?)
Nekoliko platnenih nakon upotrebe sam namakala u vodi i večeras oprala. Super, sve čisto, nema flekica :D
I dalje su fini mekani. Sad se suše na radijatoru.
Zaključak, ja sam oduševljena. Stvar funkcionira. A bila sam jaaaakoo skeptična.
Da li stavljate omeksivac ili ne? Nova sam i pokusavam se snaci, ali su predivni...
Bez omekšivača (on smanjuje moć upijanja). :)Citiraj:
bebelina prvotno napisa
Hvala! :*
tiwi ja ih perem sa baby pelenama jer jedino tu ne stavljam omeksivac
onda se suse marinove pelene i mamini ulosci sa istim uzorcima :mrgreen:
I ja sam oprala s pelenama :D
Evo jedne neuke.
Čitam, gledam i divim se. Uzorci su mrak.
Tiwi super izgledaju ovi tvoji. Kaj si ih sama šila?
Molim vrijedne forumašice šivačice i meni pp. Baš bih probala. Može i kroj i točan opis koliko slojeva i koji materijal (skužih flanel, flis) ali koliko slojeva nije mi sve bistro.
meni danas stigli moji. Joj jedva cekam mengu da ih isprobam. Hvala teti sivalici :heart:
Evo da prijavim prvo korištenje...stvarno je fenomenalan osjećaj imati taj fini mekani materijal uz kožu koji ne žulja i ništa ne propušta...ma suuuper :D
Nakon namakanja u vodi i pranja u mašini, opet su kao novi!
I ja bi probala takve...
Mrzim ove plastike šta me nažuljaju.
Između ostalog sretnica sam koja ima redovitu m. bez obzira na dojenje :cry: .
Gdje da se opskrbim?
Please, i ja bih probala dnevne platnene...
i ja bi kupila platnene imate kakav kontak telefon ako moze sto prije!hvala!
Ja sam jako vesela sto nas ima sve vise. :)
ajme moj topic je još živ !
:D
ja evo citam i citam i cini mi se da bih i ja probala. ali nemam pojma odakle da pocnem :? ima li negdje popis svih proizvodjaca...ne bih se zeljela zeznuti kao sa platnenim pelenama :/ kad sam kupila prve za koje sam saznala.
a drugo fascinira me da je krvarenja zaista manje :? meni se cini da ja prolijevam potoke (a mozda je to zaista dojam)
ne znam zasto mi prije nije palo na pamet da koristim platnene, ne znam cini mi se neprakticno (iako pelenekoristim i super su mi) ali kao da ce mi menga procuriti :? razuvjerite me, pliz
Sve ovisi o jačini menstruacije.
Ja ni u ludilu ne bih mogla samo s ulošcima, ali za to je tu i mooncup :heart: .
Nikada se ne bih vratila na plastiku.
Uloške imam samo s jednog izvora, od naše šivalice s foruma, pa ne znam ima li boljih, meni su moji super.
I investicija ti se vrati za par mjeseci.
Moji prvi platneni ulošci su stigli prije 10tak dana (hvala H. predivni su, premekani, ma savršeni!!) jedva sam dočekala tu M da ih probam , i mogu samo reći :D - jednokratne never again!!
Stvarno su savršene, ugodne, mekane, sigurne, bez mirisne... Doslovce sam oduševljena kako se osjećam u njima - Bože, koja razlika!! Ma preporod!! :D Ja presretna!! I stvarno mislim da mi je manje obilna – možda autosugestija, ne znam, tak mi se čini… Uglavnom, sve pohvale!!!!!
Jedino malo muku mučim s pranjem, ali vjerojatno još nisam našla pravi način potpunog i bezbolnog micanja flekica... :mrgreen: Cure s iskustvima, molim savjete!
Jučer sam napravila to da sam čim sam ga skinula potapala pod pipom gdje je tekla ledena (mislim hladna, ali mi je bilo zima za rukice pa zato...) voda (trajalo je par minuta), pa onda ribala sa četkicom i sapunom, pa onda sa Vanishem protiv mrlja, i na koncu stavila na radiator na sušenje, ali je neslavno završilo jer su flekice i tragovi ipak ostali, unatoč mom mukotrpnom namakanju, pranju i ribanju! :/ Znam da ne bi trebalo biti tako „teško“ pa si sve mislim da sam vjerojatno negdje u koracima zabrljala! Danas sam ujutro ponovno (naravno drugi, ovaj od sinoć) potapala i ispirala pod hladnom vodom, ali sam ovaj onda ostavila namakati u hamperiću (također sa hladnom vodom, bez ikakvog deterđenta i sl.) do danas navečer. E sad ćemo vidjeti, mislim da će ova druga varijanta upaliti... Vidim da spominjete ocat i druga sredstva koja stavljate u vodu za namakanje, pa me zanima koja daju najbolje rezultate? I zašto se „ne smiju“ koristiti sredstva za uklanjanje mrlja? (tipa Vanish ili Johnson, ili onaj mali iz DM-a baš za mrlje od krvi??)
Svi tips & tricks su dobrodošli, jer sam u ovom dijelu izgubljena! Hvala!! :*
Btw nisam gadljiva i mogu „gledati“ dok ih perem!
VEć neko vrijeme proučavam platnene pelene jer mi se skroz svidjela velika guza kod male djevojčice moje prijateljice, a još kad su mi ponosno prezentirale uzorke..ma super!
problem je samo u tome što sam zapravo u pripremama jer moje bebe još nema. Zapazila sam, međutim i da postoje ti famozni platneni ulošci pa me to privuklo jer je neka forumašica negdje spomenula kako se s njima riješila gljivica, češkanja i ostalih gadosti vezanih uz plastične uloške.
E, sad pitanje. Kod mene svaka M rezultira potocima krvi koje katkad niti noćni plastičnjaci potpomognuti vatenim ulošcima ne mogu zajedno pobrati. Koje bih platnene utoliko trebala odabrati, a da moja stražnjica ne izgleda kao kod bebača s platnenim? :)
I naravno koja cura ih šije, i jesu li isto u tako simpa uzorcima kao i new moon?
Narucila bih od cura sivacica platnene uloske pa molim ak ima koja nek se javi na pm ili ako netko ima kakav kontakt telefon, thanks
twinsi
A kako idu platneni ulosci i sport? Recimo, radim 3 sata za redom aerobik, pilates i slicno, hoce li procuriti? Puno je skakanja, savijanja, dizanja nogu itd. Imam jake menge.
Jos sam tu-u. :cekam:
E pa ovako..ja sam jako friška u korištenju..ovo nam je bilo prvo druženje i moram kazati kad bi mi se kuća zapalila (nedobog) prvo bi ugrabila svoje platnene uloške! :mrgreen:
Moje su M više nalik prirodnim nepogodama nego fiziološkoj pojavi a odradili smo (pod množinom mislim na sebe i uložak-i to bez PUL-a, molim lijepo) cjelodnevno šljakanje u vrtu, što znači mukotrpnu košnju, grabljanje, prekopavanje na principu "zabij vile digni i okreni", ganjanje s psom i štošta uz to, bez i jedne kapi van zadanih gabarita mog standardnog platnenog uloška! 8)
Hvala teti šivalici i finoj izradi!
Znaci da bi mogli izdrzati i moje hopsanje po dvorani :*
daklem tko je ta teta sivalica? Ja sam se odlucila za mooncup ali bi si onda za sigurnost uzela dnevne platnene. Pa molim da mi se jave tete sivalice ili sivalica sa ponudom :* . Kako to uopce izgleda?
Evo i mene ovdje.
Jako, jako, jako sam zainteresirana za dnevne platnene.
Imam uzasnih problema s candidom i mislim da bi stvar mogla biti bas u dnevnim uloscima kojih se ne mogu oderci jel cijeli zivot imam pojacan iscjedak. :/
dakle ljubazno molim da mi se javi netko tko siva bas dnevne da dogovorimo trgovinu.
Unaprijed zahvalna.
:love:
i ja bih probala dnevne platnene uloske, a mozda i one za M.! kome da se javim?
i ja bi... lijepo molim ukoliko je moguće ponudu na pp.. hvala :heart:Citiraj:
clio180 prvotno napisa
ili ako ima neka dobra duša da napiše nekoliko šivalica, pa da ja pošaljem pp?
ja dobila svoje, i sada jedva čekam M da ih isprobam.
nikad nisam jedva čekala M! :lol: