MoMo ako budeš imala volje stavi slikicu presjeka torte da vidimo kako izgleda :)
Printable View
MoMo ako budeš imala volje stavi slikicu presjeka torte da vidimo kako izgleda :)
samo dva pitanja: jel ide cijeli margarin i može li umjesto margarina putar i koje brašno glatko ili oštro?
princess puffy, svakako :) i mene zivo zanima kako izgleda...cekam goste popdne predvece pa da probamo tortu :)
Kora, ja sam stavila glatko brasno ( jer sam samo to imala od bijelih "brasana" u kuci) a danas sam kupila ostro ( da se nadje) i pise na njemu da je za kreme dobro...i ja sam stavila maslac i to ne citav mozda sam mu jednu deblju sniticu odkinula dan prije..prbala kremu bozanstvena :D
Moje iskustvo govori da je bolje oštro brašno. Bolje se napjeni kad miksaš s maslacem...Citiraj:
Kora prvotno napisa
.......i kod mene se zove Dinastija i savršena je!!!Nisam je dugo jela , mogla bi se ja baciti na posao :-)
Imam ja sliku torte u presjeku....
Samo sek...
http://www.facebook.com/photo.php?pi...&id=1004406083
Evo ga, nadam se da se bar malo vidi kako bi to trebalo izgledati!
Bravo ana.m, super fotke.
Od jučer kad sam otvorila ovaj topic samo mislim o ovoj torti.
Uskoro ćemo slaviti naš mali polu rođendan i baš ću ovo napraviti da se počastimo! Javim kako je ispalo. A vjerujem da će biti mljac!
Mene traži login i paswd. Daj stavi sliku negdje gdje se može pogledati bez toga.Citiraj:
ana.m prvotno napisa
dunja&vita ta krema je odlična. To je osnovna bijela krema u koju možeš dodati vaniliju, limunov sok, kavu, kakao, kokos ...
Ja je koristim za hrpu kolača npr. medenu pitu, margarin kocke, petit kekse namočene u kavu...
Samo pazite kod kuhanja da se ne zagori odozdola.
Prijavljujem da sam je radila za prvi roćkas, nije prekomplicirana za napraviti (možda malo pipava). Ukusna torta, ali me nije posebno oduševila.
Ali je zato bila apsolutni hit među uzvanicima-10-oro odraslih je pojelo cijelu!
Za one koje brine krema ( mene je, jako) nek nemaju straha, vrlo je ukusna.
P.S. obavezno domaća marmelada/džem, ja sam crnu roladu uništila s kupovnom od bresaka.
jedno pitanjce...
naš dragi dida ima skoro rođendan i mi bi zvali baku i dida na ručak da proslavimo i za desert bih jako htjela napraviti ovu tortu ali dida ima dijabetes tip 2 i sad me zanima može li se tome prilagoditi? ili ako netko ima iskustva, kakvu bih mogla napraviti. zaželio se jadan slatkiša a sve šta bi smio je tak bezukusno i nikakvo... i još je u zadnje vrijeme nešto tugaljiv pa da ga razveselimo... ako netko može pomoći savjetom - super!
A da staviš fruktozu umjesto običnog šećera?
Ne znam doduše smije li on to... :/
ova nam je torta odlična - stavljamo je u favorite! :mljac:
ovu torutu cu raditi za Uskrs i imam mali probelme L zbog AD ne jede kako prijedlozi kako da obojim drugi rolat?
niko ?:(
pada mi na pamet da jednu "obojim" sa malo pekmeza ali me strah hoce li taj pekmez biti tezak za ovo tijesto- to radim sa kuglofom ali mi se ovo cini dosta lakse tijesto. nisam pametna
imaš u bio i bio rogač u prahu, s njim možeš raditi sve što i sa kakaom.
pikula hvala. nismo jos probali rogac.te sam ja napravila dvije iste rolade ali sam jednu filala tamnim drugu svijetilim pekmezom :) ma torta je svakako super tako da se ovo nece ni osjetiti nadam se.
rogač nije među uobičajenim alergenima, mahunarka relativno blagog okusa