novorodjence se normalno smije i MORA voziti u AS (ne u kosari, nego bas u AS). pa tako smije i MORA i beba od mjesec i pol ;)
Printable View
novorodjence se normalno smije i MORA voziti u AS (ne u kosari, nego bas u AS). pa tako smije i MORA i beba od mjesec i pol ;)
i nikakvi podmetaci i podloge se ne stavljaju u AS
znam da kasno palim, ali... kupili smo carrera pro i već je montirali u auto po vašim uputama (puno hvala), ali me samo jedna stvar interesira:
kad izlazimo iz bolnice, stavimo bebu u matrixa (koja je namještena u najgornji položaj). da li bebu vezujemo sa onim pojasevima koji idu oko ramena bebe ili sa onim velikim debelim pojasem koji ide preko bebina trbuha?
P.S. curica se tek treba roditi za 2 tjedna!
Pojas autosjedalice ide u pet tocaka uporista (kod nekih as za novorodjence ima i sa tri tocke), dva iznad ramena, jedan izmedju nogu te dva na kukovima.
Taj debeli pojas ne služi za vožnju u autu.
Bar prema uputama, imam dojam da je proizvođač (Jane) namijenio ovaj poluležeći položaj za malo starije bebe. Tako da bi isto trebalo vidit prije izlaska iz rodilišta da li su oni najniži utori pojaseva odgovarajući za novorođenče.
puno hvala... ali kako cu onako malu bebicu kad budemo izlazili iz rodilista omotati sa pojasevima?izmedju malih nogica i preko malih ramena?
Pa moj bi savjet bio da bebicu donesete do auta u košari/jastuku, gdje ju namjestite u AS i provučete remenje preko ramena i između nogu. Ako ste već montirali Matrixicu prema uputama instruktora, nemojte ju vadit iz auta ako baš ne morate, teško ju je ponovo pravilno montirati.
puno hvala...pozdrav svima
Da li se beba od 8 mj. koja još ne sjedi (zbog nošenja remenčića) smije voziti u ovom položaju ili moramo nagnuti sjedalicu?
http://public.fotki.com/nutrice/7-mj/photo-0366.html
ako vam je sjedalica cvrsto namontirana, da se ne mice vise od 2cm, u smjeru lijevo-desno, tamo dole gdje prolazi donji (bedreni) dio pojasa, ne trebate joj nista raditi.Citiraj:
-tajana- prvotno napisa
ako se mice, potrebno ju je cvrse ucvrstit ali nagib ne bi trebao biti sporan.
pazite samo, primjetila sam na slici, da sjedalicu ne ucvrscujete prednjim sicem. on nema apsolutno nikakvu funkciju u ucvrscivanju AS. AS samo prividno moze zbog toga biti ucvrscena ali zapravo nije.
znaci prvo ucvrstite AS onda pomicite sic ali ne tako da pomakne AS ;)
Podižem, imam pitanje:
Dali ste uspjeli sjedalicu Jane Matrix Pro zadovoljavajuće učvrstiti u neki auto?
koliko znam da
zna imati veliku rupu ispod dijela za noge ali tu srolaš deku ili one spužvaste crve
problem s kojim sam se ja sretao je nemogućnost dovoljnog zatezanja remenčića. remenčići bi se super mogli zategnuti kad djeteta ne bi bilo u AS a čim bi dijete stavio unutra morao sam potezati svom snagom s obje ruke i još uvijek nisam bio zadovoljan zategnutošću.
Tnx Daddy.
Mi smo ju imali i sve je bilo ovako kako daddy opisuje.
Jedno pitanjce za iskusne.
Može li se u kolica Jane Carrera (kupili bi polovna) montirati autosjedalica Jane Strata (kupili bi novu, vidim da ima dobre rezultate na testovima).
Ima li bazu za auto?
mi imamo Matrix AS i uspjeli smo je montirati svaki put kako treba..malo je predug pojas u autu pa je trbalo zafrkat ga 2-3 puta da bude stegnuta i da ne mrda nigdje...
Strata ide na kolica, neznam za bazu
Curke ,
Molim Vas za pomoć. Ukratko : imamo kolica Jane Matrix Rider 2/2012, imamo problem jer nam je košara mala, naš dečkić raste ko gljiva, pa sad postavljamo si pitanje da li za takva kolica postoji adapter za jaje. Ukoliko postoji lijepo Vas molim ime proizvođača i gdje isto možemo nabaviti ? HVala Vam curke unaprijed !
lp
Koliko je staro dijete?
Jaje nije zamjena za kosaru u smislu vozanja djeteta u kolicima u jaju non stop (pogotovo ako je beba malena, bolje da je na ravnom, osim u autu).
Isto tako kao sto kosara nije zamjena za jaje za voznju u autu.
Drage mame i iskusni montažeri AS :) imamo kolica Jane Matrix Slalom light 2...kupljena iz istog praktičnosti razloga 3u1 auto sjedalice, košarke, kolica itd. Moja bebica ima 10 tjedana da li smije sjediti u toj auto sjedalici na "sjedećem" položaju?
djeca se od rodenja u autu moraju voziti u autosjedalicma (jajima). Polozaj nije sjedeci vec polulezeci (pod kutom od 45 stupnjeva). Kad nije u autu, za bebu je najbolje da je na skroz ravnoj podlozi.
dakle, naravno, obavezno nek je u AS u autu. Samo nek je pravilno vezana i nek je sjedlaica dobro postavljena u auto.
Hvala puno na odgovoru! :-*