:heart: :love:
ja više nemogu zamisliti život bez roda
Printable View
:heart: :love:
ja više nemogu zamisliti život bez roda
HVALA VAM STO POSTOJITE :D
Vas forum mi je mnogo,mnogo puno pomogao za ove 4 godine i jos jednom puno vam HVALA !!!
Dosta dobrih stvari sam ovde naucila i primenila.
CURE SVAKA CAST I SAMO TAKO NASTAVITE :love:
I ja se zahvaljujem Rodi na svim savjetima koje sam ovdje dobila! :*
A zbog svega toga jos sam od okoline dobila etiketu "cudakinje" zbog dugog dojenja, marame, platnenih pelena i sl. :mrgreen:
xCitiraj:
Strobery Shortcake prvotno napisa
Evo danas sam rekla prijateljici koja nema baš dobro mišljenje o Rodi da mi je Roda bila i najbolja prijateljica i baka i svekrva jer drugih nisam imala.
i s njom sam rješavala najgore probleme nakon poroda. Koliko sam samo puta zvala s.o.s. dojenje? kako sam uvela dohranu?
Bez Rode sigurno ne bih 6 mj isključivo doljila, uvela bi dohranu prije 6 mj ponukana raznim "dobronamjernim" savjetima okoline, a bome i literature na hrv.tržištu.
u međuvremenu bi mi dijete pilo čajeve "jer je žedno", dudalo bi dudu varalicu, pilo na bočicu, bilo u jednokratnim pelenama i sigurno ne bi bilo još uvijek dojeno.
Hvala Rodo :heart:
Ne bi se nosio u nosiljci.
Bio bi u hodalici.
Ko zna šta sam još zaboravila :*
Moja RODA :love: :heart:
Ma nema tih riječi koje mogu opisat onaj ludi osjećaj kad sam nakon dehidracije i bolničke noći došla kući s djetetom koje kao nisam smjela dojiti i u prvih 5 slobodnih min pojadala se ovdje, a Apri mi jasno kaže da dojim...i dijete mi se na očigled oporavi :heart:
To su nemjerljive i vječne stvari.
Roda je osvojila puno područja mog života jer je VELIKA
bas htjedoh otvorit neki topic da pohvalim RODU, kad eto naidjem na ovaj..
meni je RODA zaista promjenila zivot i poglede na zivot, trudnocu, porod, majcinstvo..ma sve
kada sam ostala trudna nisam uopce znala sta se to dogadja. porod sam zamisljala kao nesta prestrasno i da cu ga vjerojatno prezivjet samo s epiduralnom,a za prirodni porod sam mislila da vise nitko niti ne prakticira, jer ko bi lud trpio bolove kad postoji nesto poput epiduralne. :)
na kraju sam imala prirodan porod (izuzev epiziotomije) i bilo je super! hvala RODI!!!
sto se dojenja tice - mislila sam dojit nekih mjesec dana, reda radi,
a sad mi je cilj sto duuuzeee. za sad 2 mjeseca dojim bez kapi vode,a kamoli kakve dohrane i nema nista ljepse nego dojiti svoju bebicu!
hvala RODI!!!
za sva pitanja i nedoumice trazim odgovore na Rodi, iako ne sudjelujem jako cesto u raspravama, uvijek nadjem ono sto me interesira i vidim da svi djelimo slicne probleme i da sve muce vise-manje ista pitanja. i Rodu smatram dobrim savjetnikom.
hvala RODI i svim njenim rodama :love: :heart:
Svaka cast RODAma 8) :heart:
Ja samo znam - da mi nije Rode pitanje je jel bih se još ikad usudila odlučiti za drugo dijete.
Ovako sve je lakše - kad se imaš kome pojadati, kad znaš da te netko razumije, kad imaš koga pitati, kad te netko odmah a priori ne osuđuje..........
ajme, Stijena, sad vidim potpis! cestitam :love: :heart:Citiraj:
Stijena prvotno napisa
Evo mene s potpomognute na kojoj sam od pocetka (hallo ove godine ce u 11 mjesecu biti 5!! godina).
I nikako da se ja maknem s potpomognute ali s Rodom sam ucila, naucila, sazrijela, rasla, postala stalozenija, smirenija, nada nije nestala....otvorili su se drugi pogledi, krenula druga razmisljanja.
Rode su uvijek bile tu, nesebicne, s puno podrske, razumijevanja, korisnim svijetima....jednom rijecu s velikim, velikim :heart: bez obzira na to u kojoj sam ja bila fazi.
Hvala vam svima sto ste tu i na svoj podrsci, razumijevanju, toplini i vibrama!
Nadam se da cu vam se sto prije pridruziti i na drugim podforumima (narocito na trudnickom) ;)
Rodice drage....ne znam kako bih bez vas :heart: :heart: :heart:
Hvala vam što svojim postojanjem činite ovaj svijet lijepšim
mjestom za sve nas velike i male ljude :*
Hvala, hvala hvala! :* :love:Citiraj:
leonisa prvotno napisa
Hvala svim Rodama što ste tu kad postavljamo zbunjena pitanja u panici, a koliko god bila zbunjena uvijek se nađe strpljva Roda sa temeljitim objašnjenjem. Od vas mi raste smopouzdanje :heart: Ma, volim vas!Citiraj:
M.a.r.t.a prvotno napisa
Još uvijek bih sjedila zbunjena, preplašena, mišljenja kako se to ne događa meni. Kad čitam forume, postove, osjećam se kao i sve žene, majke, očevi. Nismo sami. Netko je uvjek tu da nam pruži ruku vodilju, o bilo čemu da je riječ.
Evo i mene s pdf-a potpomognuta. Kad sam krenula u borbu s neplodnošću bila sam izgubljena u vremenu i prostoru. Nisam znala kuda i kako krenuti. Onda sam našla RODU i sve je postalo lakše. Sada znam sve što me zanima a ako negdje zapne tu su uvijek moje rodice pune pametnih i korisnih savjeta. Ne moram ni reći da sam tu našla i prijateljice koje su mi bolje i iskrenije od mnogih na koje sam nailazila kroz život. Vjerujem zato što smo zajedno u svemu tome i dijelimo iste probleme...
Još jednom hvala Rodicama :* :* :* :heart:
Drage naše forumašice i malobrojni forumaši, imamo jednu molbu.
Ove godine RODA slavi 10 godina rada, pa bi vas tom prilikom zamolili da nam na ovom topicu napišete kako je udruga pozitivno utjecala na vaš život.
Hvala.
Nakon poroda su mi jako puno pomogli tekstovi o dojenju sa rodinog portala. Puno korisnih informacija složenih na jednom mjestu.
Isto tako i informacije u vezi AS.
Hvala na trudu svima koji su to pisali!
Na rodinom forumu sam našla jako puno korisnih informacija o različitim temama koje su mi bile zanimljive.
Također sam našla i podršku i ohrabrenje, kad mi je trebalo i neke nove prekrasne, drage i pametne zene su usle u moje zivot i postale mi prijateljice :heart:
mali OT, jel mogu samo rec da mi se cini da je naslov topica takav da se puno forumasica nece u njemu prepoznat, jer npr. nije se ni meni zivot Promijeni, sam je Kvalitetniji, mozda bi bilo bolje da pise ovako ko sto si dady napisao u topicu - Kako je Roda pozitivno utjecala na vas zivot :-)
teško da bi dojila haharicu:zaljubljen: od 4 godine da nije bilo Rode
a i poput žabe, upoznala sam puno dragih cura:love2:, i dječaka:yes:
s nekima je ostalo na virtualnom druženju, a s nekima sam ostvarila poznanstva i prijateljstva:heart: i u RL
dajte nam materijala koji možemo citirati u brošuri
koji možemo isprintati i pokazati ljudima
koji možemo staviti na ppt i vrtjeti na velikom platnu...
:heart:
kaj ti je jutarnja kavica bez Rode?!
evo, ja sam i majušku, i zhabicu i mnoge diiiivne žene i ljude upoznala baš zahvaljujući rodi.
hvala na podršci u dojenju, informacijama o as, dohrani ...
zlatne ste <3
Ne mogu napisati ništa dramatično jer su se kod mene promjene događale postupno.
Ipak sam tu već punih 6 godina.
Naučila sam ne zazirati od drugačijeg, naučila sam da se mnogo toga može bolje, a ne na štetu zdravlja i prirode.
Shvatila sam da nešto što je meni neprimjenjivo i neizvedivo može biti sasvim funkcionalno u nekoj drugoj obitelji.
Dojenje, AS, dohrana- Roda je tu autoritet u RH i ne znam gdje bih drugdje tražila informacije i pomoć.
Tnx :heart:
RODA mi je osvijetlila put roditeljstva kojim sam željela ići. Ja bih njime svejedno išla, ali je uz RODU taj put bio potpuno jasan, i ukrašen nekim stvrima koje bih vjerovatno propustila, kao npr. nošenje u marami, sigurniji zbog nekih stvari kojima ne bih pridala potrebnu pažnju kao što je upotreba AS.
Meni RODA jeste promjenila život. Fascinirana radom njenih članova uključila sam se u udruženje u svojoj zemlji sa sličnim ciljevima, stavovima i aktivnostima. To je ispunilo jednu prazninu u mom životu koju sam nastojala ignorisati zato što je u tom trenutku nisam mogla promjeniti. Moje bivstvovanje pored uloge majke i supruge je dobilo univerzalni smisao.
Tu sam naučila i saznala najrazličitije stvari, proširila vidike, dobila podršku i pomoć od potpuno nepoznatih ljudi, osvjestila činjenicu da ma kakav svijet danas bio, na šta god nas tjerali da mislimo i dalje žive ljudi koji se dobro osjećaju kad drugom pomažu bez vlastite koristi. Tu su me ponukali da razmišljam o nekim fundamentalnim stvarima, ali sam tu našla i neke izvrsne recepte (Iridanin ajvar iz pekača :klap:), kao i čula za kristalni dezodorans na prirodnoj bazi i konačno riješila sve svoje muke po dezedoransu :lol: RODA i njena filozofija su sastavni dio moje filozofije. Jako, jako sam zahvalna da sam upučena na vas. Znam sigurno da danas ne bih bila ono što jesam bez vas.
Roda je uz mene od prvog dana kad sam saznala da će meni i MMu trebati MPO da postanemo roditelji. Ovdje na forumu i na portalu pronašla sam sve relevantne informacije, praktičnu i emotivnu pomoć i podršku za vrijeme postupaka potpomognute oplodnje, a posebice u vrijeme čekanja postupaka. Informacije koje se nude bile su provjerene, utemeljene i relevatne, dobila sam i informacije o zakonskim propisima koji me ograničavaju, o propisima koji se odnose na moja prava (od putnih naloga, do bolovanja, do etičkog kodeksa liječnika). Roda je uz mene cijelu trudnoću, ovdje pronalazim odgovore na pitanja kojih ima svaki dan sve više - detaljno su obrađena pitanja poroda, njege djece, platnenih pelena, autosjedalica, dohrane. Smatram da bi svaki odgovoran roditelj trebao pročitati tekstove s portala kako bi donosio odluke vezane uz odgoj i njegu svoje djece na temelju pouzdanih informacija. Svima pričam o solidarnosti koja vlada na forumu - kako se trguje rabljenimn stvarima i kako se stvari plaćaju unaprijed bez bojazni da prodavatelj neće poslat paketić, kako se i poklanjaju stvari i lijekovi u MPO krugovima, kako su forumašice i forumaši u stanju umiriti strahove i tuge drugih forumaša, kako je razvijena svijest o ekologiji i štednji resursa.
U svakom pogledu Rodin forum i portal je nadopunio moja mišljenja i stajališta, te učinio me zrelijom i informiranijom, na čemu sam jako zahvalna :heart:
Veliko HVALA Rodi što me je osvjestila u pogledu dojenja, produljenog dojenja i dojenja tandema. Moja djeca i ja uživamo!!!
Isto tako joj HVALA što sam isključivo Rodi saznala sve detalje o korištenju platnenih pelena i time si uštedila hrpu kunića!!!
HVALA Rodi što sam ovdje dobila prekrasne savjete vezane uz motoriku djece, coosleeping, distony sindrom, astmu, a posebno važnu dohranu!!!
HVALA Rodi što sam preko nje upoznala hrpu prekrasnih osoba i stekla mnoge prijatelje!!!
Kad sam tek trebala postati majkom, Roda mi je rekla isto što i moji instinkti: moje tijelo zna i može roditi i hraniti moje dijete; način na koji želim odgajati svoje dijete je prirodan i ispravan.
U počecima dojenja savjeti i iskustvo savjetnica su me smirivali i osnaživali.
Zahvaljujući Rodi moja se djeca voze sigurno.
Forum mi je svakodnevno davao odgovore na velika i mala, važna i ne tako važna pitanja.
Zahvaljujući Rodi upoznala sam mnoge divne ljude i njihovu djecu, smijala se, plakala, učila i rasla.
Roda mi je omogućila da nešto od primljenoga vratim i pridonesem mijenjanju društva prema lakšem i ljepšem roditeljstvu i djetinjstvu.
Tek odnedavno se pridruzih vama, ali zaista bih pogrijesila kad ovako javno ne bih priznala da mi prijate :-)
Roda je bila tu kad sam krenula na težak put MPO-om kako bih ostvarila svoj najveći san i postala majka. Roda je bdjela nad mojim tek rođenim djetetom u bolnici kad ja nisam bila uz nju. Roda je odgovorila na sva moja pitanja,pa makar ona bila banalna i glupa. Hvala vam svima od srca.
ne znam sto bi bilo bez RODE i textova i raznih Roda i ovog foruma..jednostavno sam tu od prve spoznaje da cu postati roditelj. uz svesrdnu podrsku u velikim i malim pitanjima moja djeca su dojena, nosena, u marami i slingu, uvijek u AS, s platnenim pelenama...bez obzira slazem li se se vecinom ili imam sasvim oprecan stav, kad mi netko kaze "a ha, ti si ONA Roda" samo se nasmijem sigurna da cinim najbolje.
hvala svima :*
I ja sam kao mnogi došla na Rodu kad je krenuo naš MPO put...bez dragih forumašica tko zna kako bi naš put izgledao. Kad nam je stigla naša srećica, krenulo je novo poglavlje i opet sam uz Rodu svladala dojenje, pa dohranu, pa nedoumice oko prvih koraka i dalje :heart:
Bez Rode ne bih dojila ni prvi ni drugi put i za to ne mogu biti nego prezahvalna što postoji Roda i SOS telefon, bez rodinog portala manjkalo bi mi u odgoju i važnim odlukama mnogo ključnih informacija, bez rodinog foruma ne bih imala s kime podjeliti najvažnije i najhitnije trenutke roditeljstva sad i odmah, u mjesecima i godinama kad sam samo brinula kući i djeci rodin forum bio je važan dio moje dnevne kvote komunikacije pa je time zaslužna i za moje mentalno zdravlje :), mnoga prekrasna maminska prijateljstva su počela ovdje i definitivno je meni kao mami roda važan dio života.
Bez Rode upitno je bih li dojila.
Bez Rode ne bih znala za platnene pelene.
Bez Rode ne bih znala što je bespelenaštvo i suhopelenaštvo.
Bez Rode ne bih nosala svoju bebu.
Bez Rode bih pokleknula pred svim "pametnim" savjetima drugih.
Bez Rode moja beba ne bi bila tako sretna!
i naravno:
Bez Rode ne bih imala što čitati dok beba spava ;)
Roda mi je pomogla u svim mojim problemima oko dijece,trudnoče i života uopče.Pošto sam jako mlada postala majka,Roda mi je uspjela rještit sve moje nedoumice i bude ti stvarno puno lakše kada se imaš kome izjadat i ispričati svoje probleme....Hvala
Život su mi iz temelja promijenila djeca, a Roda me naučila kako da se s time nosim.
Jer nitko nas ne priprema i ne uči roditeljstvu, a svi očekuju da o tome znamo sve...
hvala RODI,puno mi pomaže kroz moj put MPO,tu sam dobila informacije koje nisam imala koga pitati,dobila sam savjete...tu nađem utjehu,razumjevanje,dobijem novu nadu i snagu za dalje... hvala od :heart:
u životu bi mi bilo puno lakše i jednostavnije da sam Rodu otkrila još u 1. trudnoći - puno bolje bih se pripremila za ono što me čeka
kad sam rodila puno bi mi pomogla iskustva drugih mama s hipotoničnim djetetom, dojenje bi trajalo vjerojatno dulje od 10mj....
ali, nakon što sam otkrila Rodu, otkrila sam i da sam dijelom Roda od prije, sama po sebi, a neke nove stvari su me naprosto oduševile (platnene pelene)
ukratko hvala na svim novim i pozitivnim promjenama u životu cijele moje obitelji