napravila sam čokoladnu varijantu, potpuno zaboravila staviti margarin (namjeravala sam 1/4 ovaj put) i uopće ne fali.
Printable View
napravila sam čokoladnu varijantu, potpuno zaboravila staviti margarin (namjeravala sam 1/4 ovaj put) i uopće ne fali.
kak si radila ajvica?
sastojcima za kremu dodala sam 3-4 rebra čokse za kuhanje i sve skupa skuhala, te pljusnula na kekse ne stavivši margarin. :mrgreen:
moram probati i tako :mljac:
ovaj kolač, me jako podsjeća na onaj Snoopyčin Griz kolač (samo tamo ne idu jaja) :klap:
inače, obožavam kolače s grizom!!!
Ja nedavno radila s korom lisnatog umjesto keksa (nisu mi se baš dopali ti keksi) i još je bolji :mrgreen:
Hvala odlicni su. Jednoglasno smo dodelili 5 za kolace.
*
Ja bi sljedeci put namazala nutelu na kekse i staviti cokoladu u krem. Moja cokozavisnost. Moze tako, Buby?
ms. ivy je napravila čoko varijantu
nisam još stigla probati, ali vjerujem da je super. ajvica je majstorica 8)
pitanjce: da li keksi idu suhi na redanje ili se namakaju u mlijeku ili nečem sličnom??? Ili dobiju mekoću od kreme.
krema ih razmoči ako nekim čudom opstanu dulje od 2-3 sata. 8)
Pitanj:jel mogu umjesto keksa piškote!!!???
Meni je rižino ok, jedino je dosta slatko. U tom slučaju malo manje šećera samo. Sojino nisam probala.Citiraj:
aries24 prvotno napisa
da se i ja pohvalim da su mi ispale mnjacccc, pravila ih u nedjelju, skoro sve otišlo MM stalno traži još, moje varijacije na temu su bile, umjesto cijelog griza dodala jedan puding od vanilije i 100 grama griza, margarina dodala samo tri listića, nakon što se krema ohladila narezala dvije banane na ploške i poredala zatim stavila šlag.....super je :D
mm je za rođendan tražio olfo kremšnite :lol: :lol:
nemojte dizati ovaj topic, na montiju sam :mrgreen:
, :PCitiraj:
buby prvotno napisa
Ispalo mi super,djeca i Mm oduševljeni :D
ja sam pokupila neke izmjene tako sam umjesto 200g griza stavila 100g i 1 puding od vanilije
Samo da pohvalim ove kremšnite.
Radila sam već dva puta i podjelila recept, jedino umjesto žutanjka stavim cijelo jaje.
:*
evo i mene
radila na rižinom mlijeku, pola kol. šećera i margarina+malo čokolade, samo ću drugi put dodati malo više griza, nije mi se baš dobro stvrdlo
rezultat: :mljac:
ja bi ga pravila večeras pa molim brz odgovor
je li se jaje razmuti mikserom ili je dovoljno ga istući pinjurom
Ja ga nisam nikako tukla, samo sam ubacila u mlijeko i miješala...
ja ga nisam ni stavila :mrgreen:
Stavila sam ga pred kraj kuhanj griza da se ipak termički obradi.
:lol: :lol: :lol:
prva stavlja jaje na početku, druga ga uopće ne stavlja, a treća pri kraju
a ja ću, nemam pojma, kako mi dođe trenutna inspiracija
Ovo je najbolji redosljed rada oko ove kreme. Samo bih još dodala da u šlag ne zaboravite staviti učvrščivač za šlag (DrOetker)!Citiraj:
aenea prvotno napisa
Ja osobno, budući da volim petljati oko kolača, pa tako i komplicirati, kremu skuham s trećinom navedene količine šećera, a s ostale dvije trećine izlupam snijeg od bjelanca koje ostane od žumanca koji ide u kremu. Kad se krema skuha, dodam maslac i lagano u vruće umiješam snijeg.
Naravno, morate biti sigurni da imate zdravo jaje za ovakvo što jer se salmonela ne bi uništila ovako kratkom izloženošću visokoj temperaturi!
moje iskustvo je da su učvršćivači šlaga nepotrebni, što dulje miješaš, šlag će biti tvrđi, ja se nekad zanesem pa mi bude pretvrd
slazem se, nikad nisam koristila te ucvrscivace.Citiraj:
aries24 prvotno napisa
Ne radi se o tvrdoći šlaga, nego o tome koliko će se dugo zadržati u tom obliku kakav je kad ga tek izmiksaš, a da se ne raspuzi.Citiraj:
lidac2004 prvotno napisa
Ovaj topic je neuništiv :)
Ali molim vas da ga pažljivo iščitate jer...Citiraj:
Ovaj topic je neuništiv
Citiraj:
buby prvotno napisa
Irchi, nisam! Časna sestra! Samo sam se nadovezala :mrgreen:
;)
a baš sam pogledala kaj ti irchi tu delaš?!
monti i ja već skoro 3 tjedna :love:
A meni je sutra 3 tjedna s Montijem, ali ja sam varala 8) .
Malo malo pa mi dižu ove olfice i puca me želja za slatkim :lol: .
Dajte to zaključajte dok smo na dijetama :mrgreen: .
A kaj vas dvije tu radite, ha? :mrgreen:
Gledamo i maštamo :P.
Ajmo, curke, razlaz! Vi na topic o Montiju, a ja na onaj sa UN-kom.
:bye:
(al bit ću dobra i neću vam reć da ja smijem doći ovdje svaka 4 dana) :mrgreen:
Dakle i ti tu šnjofkaš dok si na dijeti :) . Idem sad, dosta sam omastila brke virtualnim kolačićima :bye: .
Odite na UN, tam imate kolača :lol: :lol: :lol:
evo ih danas opet :roll: , mm kupio neko ogromno pakiranje griza pa ga se rješavam. odustala sam od šlaga, nije mi baš mio - stavila sam red keksa, pola kreme, red keksa i ostatak kreme, pa još malo čokse u prahu na vrh. čokoladna verzija, ofkors...