:lol:Citiraj:
tikica_69 prvotno napisa
Printable View
:lol:Citiraj:
tikica_69 prvotno napisa
10000 se prima, ali ako si menopur (ako sam dobro zapamtila na menopuru su) dobila od socijalaca na VV-u ti sestre daju choragon besplatnoCitiraj:
Citiraj:
laky prvotno napisa
pa ni ovo nisam znala jesam na menopuru sam ;)Citiraj:
pirica prvotno napisa
meni od frenda cura dala stopericu.med sestra 2 praha i 2 otapala.podijeli guzu na 4 dijekla i u gornji kut desni je dala u mišić mislim.nisam osjetila.
Povijest se ponavlja... opet isto. Svaki puta kada dobijem 2 ampule Choragona ja postajem "trudna". Mučnina, povraćanje, izrazito bolne grudi...
Kako ga vi podnosite?
ja nisam nikad dobila choragon nakon ET. baš me zanima kako će sada biti...
ja ga npr. odlično podnosim
pojačava mi seksualni apetit i osjećaj zadovoljstva
ja ga i neprimjećujem kad ga dobijem :/
Također.Citiraj:
laky prvotno napisa
na klinici gdje sam ja, choragon se prima dva puta mjesecno (oba puta 5000IU shot, u adipose tissue a ne u misic)
prvi put se prima kao stoperica (ovulation inducer), a drugi put pet dana nakon O, kao 'podrska zutom tijelu' kako to ovde kazu. ja kako shvatam, choriogonadotropin odrzava nivo progesterona u toku lutealne faze.
ja nemam nikakve nus-pojave (mozda neke uobrazene :mrgreen: ) ali bilo bi interesantno da prijavi ako neko ima.
Kako koji put, valjda ovisi o količini i mojoj nekoj fazi - glavnom prsi veće za broj, trbuh malo veći, ali to mi je i inače koji put u PMS-u.Citiraj:
Dodirko prvotno napisa
Hanumice, i kod nas na VV-u se choragon dobiva kao podrška žutom tijelu, tzv. BHCG booster i kao štoperice, u Mariboru se ne dobiva itd. - to ti spada u rubriku varijacije od klinike do klinike.
Waiver and disclaimer: Barem ga ja nisam u MB-u dobivala...
hm, pitam se kako se kod mene grudi ne povecaju? :lol:
na mene nece ni side-effects, a kamoli trudnoca :lol:
Iz mojeg iskustva - kad sam imala najmanje side effects (ništa jer je bio transfer embrija u prirodnom postupku, bez štoperice, samo s LH trakicama), samo su ih vratili bez ičega - e, tad sam ostala trudna. Tako da super za humor, ali to ti nema veze, iako sam of kors i ja samu sebe snimala i gledala osjećam li šta i svaki put nešto, osim tog dobitnog puta, of kors već bijah zabrijala da sam se "osušila" jer godine dolaze i čemu više da se nadam. Ergo, sretno, hanumice, you never know :* !Citiraj:
hanumica fata prvotno napisa
Iz mojeg iskustva - kad sam imala najmanje side effects (ništa jer je bio transfer embrija u prirodnom postupku, bez štoperice, samo s LH trakicama), samo su ih vratili bez ičega - e, tad sam ostala trudna.
ina hvala na podrsci, ja se cvrsto oslanjam na cuda i znam da ce to jednom i meni bas tako da se desi...trenutno sam relativno relaxed jer nemam vremena sa sobom toliko da se zabavljam, posto se MM i ja zenimo ovog ljeta pa smo busy :oops:
nego,razmisljala sam da otvorim topic 'uobrazeni simptomi trudnoce' pa da prijavljujemo sve bisere koje sami sebi istripujemo...mozemo u neko doba i da dodijelimo medalju za glupost ili tako nesto :lol:
tripujem da sam jak kandidat :lol:
evo ja 4dpt primila 2. i zadnji choragon. molim lijepo da mi netko objasni zasto? sto podrska zutom tijelu znaci?
kakvo je sada stanje na VV-u što se tiče plaćanja štoperice u stimuliranom ciklusu na teret HZZO-a. Ima li netko friške informacije
Na VV u stimuliranom postupku preko HZZO plačaš samo suprefakt sprej sve ostalo dobiš gratis.Sretno
tnx. Imam oprečne informacije pa mi se činilo da s obzirom na broj ljudi koji je gore, imaju pojedina razdoblje kad naplaćuju i ona kada to ne rade.
Super ja sve lijepo platila., Choragon sam platila tri ampule od 5000jedinica lijepo 450, kn...
Čujte imam hitno pitanje- meni je ostala jedna ampula choragona- tekućina i bijeli prah i piše na ampuli 5000 jel to ok?? Kupila sam cijelu kutiju , jer ako mi hitno zatreba da ne dobijem opet živčani slom :lol: :lol: :lol:
E pa zavisi za šta će ti trebat ak je štoperica onda se većinom daje 10 000 a ak je ona pika posle transfera onda trebaš 2 put po 2000 s tim da ti od 5000 pola ide proć
Joj nela ne kužim te, imam od 5000 a što si rekla ono proć? ne kužim sorii-možeš mi ponovno nacrtati stavrno sam smotana..
Sutra mi transfer, pa sam uvjerena da će mi trebati pa sam kupila tako i tu treću ampulu jer sutra je neradni dan.
ajvica mene zanima me gdje si kupila Choragon? Odnosno, da li se to moze kupiti bez recepta u (bilo kojoj) ljekarni, kao na primjer Utrogestan?
:love: kupila sam u svojoj ljekarni ali smo sami dostavili od njihovog dovavljača.Međutim choragona bez recepta možeš kupiti u ljekarni Kuharić u Zagrebu.
ja neznam kud ti ideš al ako ideš na VV 5 dan nakon punkcije bez obzira kad je transfer dobivaš 2000 choragona to ti je manje od pola a ostalo se baca nemožeš čuvat za sljedeći put zatim 6 dan dobivaš decapeptil i 10 dan opet 2000 choragona.Znači treba ti 2 put po 2000 choragona.
Neznam kako da ti drugačije objasnim :love:
Kad se kupuje taj Choragon, koliko dođe u pakiranju :lol:Citiraj:
Pinky prvotno napisa
Ja mislila da je to jedna injekcija, kad vidim sad da se prima više puta :?
podižem malo temu...interesira me ako netko zna koja je razlika između choragona i utrogestana?
ako postoji negdje tema o navedenom, molim vas, usmjerite me!:oops: hvala!:mrgreen:
choragon je stoperica(mislim hcg) koja utice na finalno sazrijevanje jajnih stanica.
utrogestan je ustvari hormon progesteron- cuvar trudnoce! :)
tuzna hvala ti :-*
choragon je po sastavu hcg, kako je tuzna napisala, i nakon transfera se može i ne mora davati kao dodatna podrška žutom tijelu (booster) da luči progesteron (kojeg i sami dodajemo utrogestanom), a kao štoperica se koristi kao zamjena za skok LH.
Meni je dr. rekao da bi bilo dobro da je uzimam pošto Utrogestan mislim i piti pa slabije djeluju, ovako se s štopericom nadopunjuje, to je kao dodatak koliko sam shvatila
Ako sam dobro shvatila, mogu imati lažne simptome i ako vadim betu prerano lažno pozitivan nalaz? Savršeno, sad se mogu prestati opterećivati pikanjem i sličnim i mirno čekati 14. dan. :) :)
mojca, treba ti bar 5 dana da choragon izađe iz tijela, tako da PREPORUČAM U SVAKOM SLUČAJU, bio choragon ili ne u igri čekati 14. dpt, jer se ranijim pravljenjem testova možeš samo i više zbedirati. npr. napraviš test 10.dpt i vidiš slabu crtu - tisuću pitanja - jel od choragona, ako nije je li jako mala pa je tako blijeda, pa hoće li rasti, pa kupiš sutra identičan test, pljuneš opet 20-30 kn, pa buljiš u onu crtu, pa jel ista ko jučer, pa je ona od jučer još malo izblidila jer je prošao dan, pa.... tisuću GLUPOSTI. i šizenje do max. ta 4 dana od 10. do 14. dpt.
been there, done that.
imala sam 2 biokemijske, da sam čekala 14. dan možda ne bi ni znala za njih (jer su bile oko 20) i bilo bi mi PUNO lakše u životu. nego da se pitam zašto je 2 puta došlo pa ošlo ko što bi stare babe rekle.
lažne simptome od choragona nećeš imati.
ja simptome nikada nisam imala, ni kad sam ostala trudna.
lipo čekaj 14. dpt. amen. i 14. dpt vadi BETU da budeš 100% sigurna.
Hvala Pinky. :)