Brunda, kada budeš smatrala da je spreman skini ju ali nemoj ju onda više vraćati...mislim da je to najgore što možeš napraviti. Pripremi se na popiškane i pokakane hlače i gaćice....u većim količinama...samo ne vraćaj pelenu!!
Printable View
Brunda, kada budeš smatrala da je spreman skini ju ali nemoj ju onda više vraćati...mislim da je to najgore što možeš napraviti. Pripremi se na popiškane i pokakane hlače i gaćice....u većim količinama...samo ne vraćaj pelenu!!
Slažem se ;)Citiraj:
Nani prvotno napisa
Večeras smo imali mali test.
Nekih sat vremena prije kupanja sam mu rekla da li bi htio nešto probati. Da obućemo nove gaće i da kada mu je sila idemo na tutu.
Bio je oduševljen. Dala sam mu da sam bira gaće koje hoće (ima sa raznim likovima životinja).
Odabrao je peseka i kada sam mu rekla da sada ne smije piškiti i kakati u gaće nego u tutu, rekao je: Ne gaće, kaka tutu.
Svako malo sam ga pitala da li treba piškiti/kakati na što je odgovarao ne.
Nakon nekih pola sata, sav je zabrinut skočio i rekao: Ja kaka!
Odmah smo trčali do tute, međutim kada smo stigli do kupaone već je bio mokar.
Rekla sam mu da super što mi je rekao, ali da treba reći malo ranije da stignemo do tute.
Presvukla sam ga (opet je birao gaće) i otišli u sobu.
Nije prošlo 10 min, skoči on: Ja kaka!
Idemo brzo na tutu?
Da! I počne trčati u kupaonu.
Kada smo stigli unutra, kaže da neće u tutu jer je kakao.
Maknula sam kakicu i bacila pred njim u WC, a on je povukao vodu.
Rekla sam mu opet bravo što mi je rekao, ali opet da mora malo ranije da se ne dogodi nezgoda.
Samo je ponovio: Bavo Sen i otišao u sobu.
Nakon niti 3 min opet skoći i kaže: Opet kaka!
I opet ista procedura, s tim da je bio suh do kupaone, ali neposredno prije tute mu je pobjeglo.
Onda je sjedio jedno 5 min na tuti, pa se prebacio na WC, a na kraju (makar ništa nije napravio) smo povukli vodu.
Izlazeći iz kupaone, sam si je rekao Bavo Sen.
To je bilo to, jer smo se onda išli kupati.
A zadnja dva puta kada je bio kod mojih, samo bi se odjednom digao, otrčao u kupaonu, stao pored WC-a i pokakao.
Po svemu ovome bih rekla da je spreman na odvikavanje.
Krenut ćemo prije ljeta u odvikavanje :D tj. čim malo zatopli s obećavajućom prognozom da više neće biti zime ;)
Ja sam uskoro namjeravala krenuti na odvikavanje, a do ljeta se potpuno riješiti pelena. Mislim da neće biti problema što se tiče kakanja, jer svaki dan u isto vrijeme ima stolicu, ali za piškenje ćemo trebati malo više vremena.
Za kakanje već kuži, čak se pokaka na naš nagovor...ali, nažalost...u pelenu. Na kahlici se zadrži maksimalno pet min.
Vidim da su vaši klinci puno kasnije krenuli na odvikavanje!
Možda je još prerano?
Evo da se i ja javim. Mi smo prije 4 mjeseca imali uspješno odvikavanje od pelena na duže vrijeme. Znalo mu je nekad pobjeći ,ali većinom je to obavljao u tutu ili wc školjku. No to je sve bilo jer sam ga ja jako često nudila. Čak je i za vrijeme dnevnog spavanja bio bez pelene a noćna je uvijek bila suha. Znači dijete je točno znalo da ne smije kakati i piškiti u gaće. No, odjednom se nešto desilo i on je odbijao ići na wc i stalno bi to činio u gaćice. Onda je počeo govoriti da ga boli pišo pa sam se ja uplašila da se ne prehladi jer je stalno bio mokar a ja sam ga morala i do 8 puta na dan presvući. I tako smo se opet vratili u pelene. Ja vidim da je Fran totalno svjestan što radi. Svaki put kad mora kakati uđe u svoju sobu, zatvori vrata, obavi to i izađe pa kaže da je kakao. U posljednih 10 dana ode u wc pa to isto napravi. Ponekad jedan dio kaka u pelenu i onda viče da bi kakao pa idemo na wc zgotoviti. I isto bude jako ponosan na sebe. Tako da se eto i mi spremamo čim prije u efinitivno odvikavanje, čim još malo otopli.
Brunda, samo tako bodri Svena, nek stekne naviku da to mora obavljati u wc, skreći mu pažnju na to. Jako dobar znak je što je zainteresiran. :D
Mi smo jutros obukli gaćice, pa što bude.
Prošla puna dva dana pa evo malog izvještaja. Naše pametno dijete oba dana i piški i kaka u bukalin. Jučer cijeli dan gaćice suhe, prekjučer samo ujutro jedna nezgodica. Pelene je nosila dok je spavala preko dana i noću. Nažalost, imala ih je i kad su išli u jednosatne šetnjice prije spavanja, ali danas ide u šetnju bez pelena. Ja bih joj ih odmah skinula i za dnevno spavanje, ali preživjet ćemo dan-dva i ovako.
Kužim ja da je u načelu bolje da se ne miješaju pelene i gaćica. Ali eto... takvi su nam uvjeti (noni zgodnije, putovanje... - bar kratko traju), a mala dobro reagira.
Baš sam ponosna na svoje dijete. :love: Objavljujem da smo skinuli dnevne pelene. :angel:
Mendula, koliko je stara tvoja curica?
Sutra navršava dvije godinice, zlato mamino... :love:
Mi smo je skinuli s dvije godine, poklopilo se ljetovanje i njena spremnost. Noćnu smo skinuli nakon mjesec dana nakon povratka doma. Skinuli bi ju odmah, ali me je bilo frka ipak nisu naši kreveti.
Mi smo rekorderi, Vid je dnevnu skinuo sa 2 godine i 8 mjeseci, a nocnu sa 3 godine i 5 mjeseci. Do tada je nocna pelena uvijek bila tako mokra da je iz nje curilo. Kad smo je skinuli nikad se nije popiskio po nociCitiraj:
e pa niste rekorderi jer mi jos nismo nikada ni probali:)
ja tek sada uspjela kupiti prenosnu tutu pa kad se mama psihicki pripremi za to krecemo drugi mjesec;)