loopy, inga, roko- a da se mi svi lijepo nadjemo pa na kavi popricamo o ovome da ne zavrsi ovaj topic kao neka kobasa :lol:
Printable View
loopy, inga, roko- a da se mi svi lijepo nadjemo pa na kavi popricamo o ovome da ne zavrsi ovaj topic kao neka kobasa :lol:
Citiraj:
mvolpe prvotno napisa
ajme ženo, pa ovo nije lijep primjer....
a što se ovog tiče....
zato onaj ko ima komplikacije u trudnoci lijepo put pod noge pa za zg ili rijeku jer tamo ce bolje proci, ali sto je najgore nigdje nije savrseno, uvijek ima neka losa smjena.
točno. samo....nitko ne jamči da će tamo bolje proći.
Evo jedan lijep primjer :mrgreen:
moja šogorica je rodila u našoj bolnici, prvo dijete sat vremena nakon ulaska u rodilište :mrgreen:
snješka, hvala :*
Mvolpe svaka ti čast. Meni je isto uspjelo tek iz drugog pokušaja. Ako se sjećaš ja sam ti drugorotka s trudničkog tečaja.
Što se dobrih i loših iskustava tiče imam dva poroda iza sebe. Prvi s obilatom 'stručnom' pomoći, a drugi (ako izuzmemo činjenicu da su mi prokinuli vodenjak) skroz prirodan. Tako da imam i dobro i loše iskustvo iz brodske bolnice.
Za porod je najbolje da doktor ne bude uopće potreban.
Babice su takve kakve jesu. Mislim, moj opći dojam je da žene vole svoj posao i da su predane, ali da nisu baš uvjerene da naše tijelo može to odraditi bez dodatnih intervencija. Svatko tko ode na tečaj slušati babicu brzo će se uvjeriti u to. Žena je stvarno super, ali baš ne vjeruje u nemedikalizirani porod, a epiziotomija joj je skroz normalna stvar.
Najbolje kao mvolpe, dobro sve proučiti i odraditi stvari sam koliko se to može.
znam, to sam htjela reci. u istoj bolnici, ista rodilja iskustva susta suprotnost...Krivica veeelika na doktoru koji je vodio trudnocu, al porod u bolnici pa bolnica ispadne kriva...Citiraj:
Loopy prvotno napisa
A za RI i ZG takodjer, ko ima komplikacije moze ici tamo al im nitko ne moze ragantirati da ce bolje proci jer uvijek mogu dopasti bas nekome tko je taj dan ustao na lijevu nogu, posvadjao se sa zenom/muzem itditd
asta....... ti si drugorotka sa tecaja... sjecam se, produzeno dojenje, jako bolni trudovi na prvom porodu pa si na vjezbama disanja jako brzo disala...svaka cast, znaci i ti si uspjela...
:mrgreen:
Da, i meni se cini da one jednostavno ne mogu zamisliti da je moguce roditi bez njihove asistencije, te da bi dijete sigurno stalo i cekalo da netko dodje pomoc rodilji ;)
cuj mvolpe, sto se mene tice mozemo se mi i na kavi naci, ja sam ionako na bolovanju :mrgreen:
a i, koliko se sjecam, ti brunu znas nosati u marami pa mogu vidjeti i uzivo kako se to cudo veze jer bas planiram uskoro kupiti i sebi maramu.
Ali da ne ispadnem sad licemjerna jer vicem loopy "samo hrabro" - moram odmah napomenuti da ja ne namjeravam roditi u brodskoj bolnici ako to ikako budem mogla izbjeci.
Citiraj:
inga prvotno napisa
Ajme, sad ću se i ja definitivno preselit u Zagreb. :)
Ma ne....... Bože pomozi i idemo. Ako su druge uspjele, pa valjda ću i ja!!!
Cure hvala!!!! :)
Ma da malo pojasnim, kao prvo svakako ne zelim bez MM na porod, a to u brodu jos ne mogu. A trenutno namjeravam, ako sve bude u redu, otici kod Monike Felber u Graz jer mi se definitivno najljepsom cini ideja poroda izvan bolnice. U tome je stvar.
Inace sam o brodskoj bolnici cula i lijepih stvari i kad sam jednom bila na pregledu u trudnoci bas u bolnici, doktor je bio stvarno ljubazan i odgovorio na moja pitanja.
ma da, u svakoj noći ima i trunčica svjetlosti....
loopy sta ti kazes za kavicu, roko je za, evo i inga za pa jedna popodnevan kavic/setnja bi mogla pasti? da te malo uzivo ohrabrimo. i roko i ja smo rodile u sb
jako lijepa prica!
Snjeska, molim te samo da li su mozda inicijali "mladog doktora" kojeg spominješ LT?
Odrasla sam u SB-u i imam tu puno prijatelja i rodbine, pa otprilike znam što se dogadja, a par puta godišnje se i zaletim sa suprugom i (sada) dvoje djece...
Dvije meni vrlo drage osobe su nedavno rodile u SB bolnici i to obje kod istog (navedenog) liječnika - i obje su prave horor priče. Potražila sam po net-u da li se taj liječnik još negdje spominje, ali moram priznati da me iznenadio manjak informacija o Brodskom rodilištu uopće.
Mvolpe - stvarno si to super izvela - svaka čast!
No moraš priznati i da si imala sreće što trudnoća nije bila kompliciranija i što si mogla sama izvesti većinu toga - herojski!
Gadno je kada ne možeš sam, a ljudi oko tebe si zabriju da su u pravu - kad dođe do sranja - ne znaju što će i ne žele tražiti pomoć.... užas!
mvolpe, htjela bi ti priču prenjeti na rodilista.roda.hr
možemo se čuti na pp?