Re: Feldbach: Dolazak mog Anđela (s "greškom"- bez
Citiraj:
mama_jos_malo prvotno napisa
Sviđa mi se što liječnici, sestre, babice najprije se predstave punim imenom i rukuju s roditeljima.
Ovo je stvarno sitnica, ali tako ljudski, toplo i može puno značiti. Ja pojma nemam kako su se zvale babice na našem porodu (a bilo ih je sve skupa 4), a doktora znam igrom slučaja. A o rukovanju ili nekoj sličnoj pristojnosti da i ne pričam...
Inače, krasna priča, stvarno bajkovito...
...dali mislis da bi imala isti takav tretman da nisi bila po preporuci dr.M iz maribora?
planiram roditi u feldbachu pa me malo strah kako postici upravo to sto zelim (prva mi je beba pa ubiti i nisam sigurna sto tocno zelim)...uglavnom znam da zelim prirodan porod ...
zanima me dali si ti ranije dosla sa svojim planom poroda ili taj dan?
planiramo ovaj ili sljedeci tjedan otici tamo vidjeti (do sada znam samo sto sam uspjela vidjeti preko interneta)...
sto je to oksitocin? ...svaki dan skuzim neke nove pojmove i bed mi je da ne dodjem tamo zahtjevat neke stvari,a da sam nedovoljno upucena u to sto trazim...(neznam dali se kuzi sto iz moga pitanja...ali toliko toga mi se roji po glavi plus vec lagani strah tako da.... :? )
...sad sam skontala..to je drip?
Citiraj:
braziljanka prvotno napisa
...dali mislis da bi imala isti takav tretman da nisi bila po preporuci dr.M iz maribora?
planiram roditi u feldbachu pa me malo strah kako postici upravo to sto zelim (prva mi je beba pa ubiti i nisam sigurna sto tocno zelim)...uglavnom znam da zelim prirodan porod ...
zanima me dali si ti ranije dosla sa svojim planom poroda ili taj dan?
planiramo ovaj ili sljedeci tjedan otici tamo vidjeti (do sada znam samo sto sam uspjela vidjeti preko interneta)...
sto je to oksitocin? ...svaki dan skuzim neke nove pojmove i bed mi je da ne dodjem tamo zahtjevat neke stvari,a da sam nedovoljno upucena u to sto trazim...(neznam dali se kuzi sto iz moga pitanja...ali toliko toga mi se roji po glavi plus vec lagani strah tako da.... :? )
Sigurna sam da bi imala isti tretman, jer je tako po defaultu. Kod dr.M. nije nužno kontrolirati trudnoću da bi rodila u Feldbachu, ali sam se ja odlučila tako. Nisam imala nikakv plan poroda, nego sam dr.M. naglasila da želim posve prirodno, bez medikamenata i da u obzir dolazi samo homeopatija. Rekla sam da ne želim ništa što nije nužno.
Na porodu je primalja ta koja ti pomaže, pa svakako traži da razgovaraš s nekom od njih (sve su super). Liječnik je nazočan, ali on je sa strane ;) Babica diše s tobom, hrabri te, ukazuje kako je ispravno...
Ukoliko već ideš potraži dr. M., čisto zbog jezika (trudi se govoriti hrvatski)
Glede straha. Čemu? Prva trudnoća, dakle nemaš iskustvo...što će reći da je tvoj strah na temelju priča i tuđih iskustava. Ja kad slušam, te strašno, te boli, te užas, pitam se jesam li ja rodila :mrgreen: Strah nas osim toga paralizira.
Za mene osobno porod je veličanstven, svečan i prekrasan. To je iskustvo koje Ženu podsjeti na njezinu iskonsku snagu, ljepotu i prirodu.
Okruži se pozitivnim ljudima. Meni je (da toga vjerojatno nije ni svjesna :love: ) puno pomogla Felix i MamaHuanita. Felix je totalno cool, a MamaHu je doula koja je rekla ključnu stvar: Ne dozvoli stimulaciju.
Tako sam ja zabranila MM :mrgreen: fotkanje, snimanje, sat...
Poslat ću ti pp