ja prvi put radila fritulice i to po klmame receptu
za jesti su bile dobre jedino sam se namucila s vadenjem i stavljanjem u vruce ure
iu fritule sam dobila i dosta malih crvica
jel vama dok vadite kaplje i prave se mali crvici ?
Printable View
ja prvi put radila fritulice i to po klmame receptu
za jesti su bile dobre jedino sam se namucila s vadenjem i stavljanjem u vruce ure
iu fritule sam dobila i dosta malih crvica
jel vama dok vadite kaplje i prave se mali crvici ?
e da ja sam stavila prasak za pecivo iz Bio&Bio
kako je on u velikom pakiranju, koliko ide u tu smjesu, jedna zlicica za kavu ili ?
Ja oduvijek radim te "brzinske",moj recept je ovakav:
2 jaja
5 žlica šećera
15 punih žlica brašna
1 jogurt
2 naribane jabuke
1 pecilni prašak
malo soli
žlica ruma
Vadim ih sa malom žličicom,a pomoću druge odgurnem s nje u vrelo ulje.Tako mi ispadnu prave loptice bez repića.
probaj idući puta dodati još malo brašna. Što je smjesa gušća, manje je repića i okruglastije su.Citiraj:
larmama prvotno napisa
mmmmmmm, mogla bi ih sutra napraviti
ti mali pipci su mi najdraze nesto na njima :mljac:
pa radi tih crvića ih i radim :)
najviše volim kad ih ima puno (repića, crvića) pa mi onak fino hruskaju
klmama thx, super recept
moje su izgledale ko hobotnice :lol:
došli svekiji, pitaju kaj radim - velim ja "frite! iako ne izgledaju tako"
ali su me pohvalili 8)
pokušati ću objasniti kak se to radi, ipak sam ja iz srca Dalmacije 8)
ovako,
uzmete u šaku tijesta koliko vam stane,stisnete šaku i onda onaj dio tjesta koji vam iscuri između palca i kažiprsta pokupite malom žličicom koju ste prethodno malo zagrijali u ulju ( ne prejako jer će vas opeći) .
Žličicu umočite u ulje dok fritula ne otpadne.
Rezultat. fritule podjednake veličine ,okruglaste
ovako kako je kinder napisala ih radi moja svekrva. To ja zovem fritule.
Kad imaju repiće, to zovemo mišeki.
Ja od istog tijesta napravim oboje: u pola dodam jabuke i radim mišeke, a od "čiste" polovice fritule.
Događa li se to još kome i znate li u čemu je kvaka?[/quote]Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
Jučer je puna zdjela završila u smeću, a meni je bilo zlo od par komada koje sam probala. Uglavnom katastrofa. MIslim da sam napravila prerijetko tijesto, pa su mi se razlijevale i upile previše ulja. Užas.
Događa li se to još kome i znate li u čemu je kvaka?[/quote]Citiraj:
Jučer je puna zdjela završila u smeću, a meni je bilo zlo od par komada koje sam probala. Uglavnom katastrofa. MIslim da sam napravila prerijetko tijesto, pa su mi se razlijevale i upile previše ulja. Užas.
Ovako ih i moja frendica radi.Ja ih radje "skidam" sa žličice,nekako mi je čišće.Citiraj:
kinder prvotno napisa
[quote="Kora"]čini mi se da se to i meni desilo ali mm-u su svejedno bile odlične.Citiraj:
ali da su se napile ulje... stvarno jesu.
netko spominje protiskivanje kroz šaku... pa meni je to tijesto prerijetko!!!
:oops:
sad sam vidjela da ide 20 žlica, a ne 20 dkg brašna kako sam ja stavila.
vjerojatno mjereno žlicama to bude više dekagrama!?
da, prije 50 dkg
još jedan :oops:
osjećam se kao teška amaterka.
zapravo, dobro da sam skužila kiks, sada moram na popravni a na radost mm-a. :mrgreen:
onda je i moje bilo prerijetko :/
ipak smo pojeli i bilo je fino.
doduse, muz je spominjao metalni okus u ustima (ja nisam primijetila), a sad kuzim i otkud to.
znaci onaj pecilni iz DM-a nije metalni?
nama je isto ova mjera s dva jogurta bila previse, pola bi nam bilo taman.
da nisi i ti fulala s brašnom - žlice a ne dkg?Citiraj:
a zakaj prvotno napisa
ja sam skuzila da se radi o zlicama, samo nikad nisam sigurna koliko te zlice trebaju biti pune, a nisam ni imala tocnu predodzbu o tome koliko tijesto treba biti gusto, pa sam ocito malo krivo procijenila.
mm je napravio krafne punjene pekmezom ( a onda e ja čudim svom mis pigi luku )
fakat je majstor za kuhanje
samo se hvalim :mrgreen:
:lol: lakše mi je kad vidim da nisam jedina koja se hvali muževim kulinarskim umijećem- krafne su mu božanstvene, al sam zato ja meštar o' fritula.
Ove fritulice nemaju razlike sa aries24-inim čini mi se, a fine su i jako brzo gotove.
Još se nisam odvažila peći krafne, strah me da mi ne uspiju i budu tvrde npr. iako imam nekoliko recepata koje za sada samo promatram :-(
aj daj meni, ja se ne bojim :)Citiraj:
Natalija prvotno napisa
ja ih napunim skroz koliko ide, cijelo brdo stane na jednu žlicu :mrgreen:Citiraj:
a zakaj prvotno napisa
aj daj meni, ja se ne bojim :)Citiraj:
Natalija prvotno napisa
a zakaj, ja kupujem onaj iz DM-a jer se od običnog ospem :( meni se čini da on nema "onaj"okus.
Samo da se pohvalim i MM je majstor za fritule, smazat :P
Meni su isto bile rjeđe, s repićima, al su bile fine, večeras je repriza!
Ja jučer isprobala Sakedjoin recet, ispale mi božanstveno, za prste polizat :mljac: MM je bio oduševljen :D seka i mama također
Za doručak nam naravno nije ništa ostalo :(
[quote="fegusti"]evo ovako, fritule se "napiju" ulja kad se ulje pothladi, sta to znaci, kad u vrelo ulje dodate fritulu , ona je hladna i treba par sekundi da se ugrije ona i ulje vrati na istu temp. ako dodate puno fritulica odjedanput, ulje se pothladi i treba mu puno vremena da se ugrije jer je puno fritulica i one tada "piju" ulje, pa ih treba dodavati polako, ne znam kako bi ojbasnila sto to znaci polako, ali uglavnom ne jednu za drugom odmah nego par sekundica pricekat dok se ulje opet ne zagrije. eto.Citiraj:
Kora prvotno napisa
e i zaboravila sam, tijesto je bolje ako je takvo da se protiskuje kroz saku, no sve zapravo ovisi o pecenju i o ulju, i one rjedjeg tijesta dobro ispadnu.
Baš mi je drago da su ti dobro ispale. :D Mene taj recept još nije iznevjerio.I kod mene nestanu za tren. :)Citiraj:
danchi79 prvotno napisa
frite
evo mojih, ovo je drugi pokušaj, bolje izgledaju
sada su više praščići nego hobotnice :mrgreen:
malo sam gušće napravila tijesto, ne toliko puno ulja
dobar savjet je da se stavljaju malo sporije jedna za drugom, zhabica thx
skužila sam da su se neki moji praščići samo okrenuli na drugu stranu kada su se spekli (ko na plaži :lol: )
Ja sam danas radila fritulice po receptu klmama i stvarno su fine, nisu uopće upile ulje. Ali ne izgledaju kao one klmame (nemaju prsten), nego su cijele okrugle.U čemu je kvaka?
tvoje su bar okrugle ;)
pogledaj o kojem mi životnjskom carstvu pričamo :mrgreen:
buby, i naše su uvijek takve.
pa se zabavljamo tražeći im najsličniju životinju.
onda im odgrizamo jedan po jedan dio :roll:
A od mojih je još ovo ostalo: http://img137.imageshack.us/img137/5932/img2792kc8.jpg
A ja ih obećala sutra donijeti na posao... :/
a ove iz avatara? ;)
apri, hvala na utjesi (sada me kolega zekao da koji su mi to mutanti? ali je fino pomljackao :mrgreen: )
Fritulice moraju biti okrugle, inače ne valjaju - imam dvije none Istrijanke ;) (a nono mi je iz Labina :) )
kako su ti lijepe :mljac:Citiraj:
fritulica1 prvotno napisa
su to po ovom receptu
Citiraj:
fritulica1 prvotno napisa
ma valjaju, znaš kako su doooobre....Citiraj:
iridana2666 prvotno napisa
I ja danas pravila, malo su mi ipak bile premasne i mrvicu preslatke, volim neutralnije tijesto, ali uspjelo je i potamanili smo ih jadni ipak sve :mrgreen: