tatek, super vam je stan :)
Printable View
tatek, super vam je stan :)
hvala, trudili smo se dosta oko njega :*Citiraj:
MalaSirena prvotno napisa
sad je u njemu nesto veci kaos, jer nas je sad cetvero, a onda kad sam to fotkao bili smo jos u troje. ;)
8)
bas ste prakticni, svaka pohvala...
odlicno ste rijesili organizaciju stanovanja!
A, sto se moze, najprije smo MM i ja bili solo nevjencani, a onda jos neko vrijeme vjencani bez djece, pa smo si ugadjali: metalni krevet, ravni bench+utezi, vreca za box, role, ... a sve uzima punoooo prostora.... :lol:
A, sada smo nas troje i sad je druga prica :mrgreen:
A sad znas i sto te ceka kad vas jednom bude cetvero! ;)Citiraj:
mel prvotno napisa
da... jednom! Ma hocemo u planu je i drugo..valjda u petoljetki :lol: ce doci i cetvrti clan nase obitelji !!!
A, onda cemo svi na krevet na kat !!! 8) Naravno, najprije treba kupiti krevet na kat.. :mrgreen:
Samo se na trenutak vraćam na metalni krevet - NIKAKO - mi kupili skupi i navodno dobri, a sada 4 g poslije škripi ko lud, tako da misim da nam susjedni upisuju recke :oops:
Prema ovome se vodeći, moja verzija ne bi trebala bit loša. Kupit Hespo exkluziv i stavit na pod, veličina 180 x 200Citiraj:
† Virgo30 prvotno napisa
Što mislite?
Bože, kako mi je teško citirat je, jedva sam se usudila
kak misliš staviti na pod? :?
Mi smo kupili Hespov madrac prije dvije godina u jednoj prodavaonici namještaja. Našli smo na netu koji nam se sviđa, otišli smo u dućan, pitali za madrac i naručili ga skupa s podnicama. To je ovaj madrac, nije bio jeftin, i MM i ja imamo problema s leđima i trazili smo nešto malo kvalitetnije. Par mjeseci nakon instalacije mi jedva ustajemo iz kreveta, ali mislili smo da se možda tijelo privikava, prije smo spavali na očajnom krevetu. Prošlo je još vremena, a leđa su nas oboje mučila sve više. Onda smo nazvali Hespo i tamo smo pričali s jednim ljubaznim gospodinom (mislim da je ime Franjo) koji nam je objasnio dvije stvari:
1. uz takve madrace mora ići određena vrsta podnica, a ne bilo koje
2. ukoliko je razlika između partnera veća od 30 kg potrebna su dva odvojena madraca
Mi smo popravili stvar s novim podnicama, ali vjerojatno je moglo biti i bolje. Žao mi je što se nismo bolje informirali, ali ne bi nam palo na pamet pitati takve stvari. U salonu namještaja nam nisu baš ništa spomenuli, možda je kod takvih stvari najbolje zvati proizvođača.
Još jedna stvar - mi imamo visoki krevet s ladicama, napravljen po mjeri. Super je to što se u ladice može svašta potrpati, ali ja ga danas nikad ne bih ponovo uzela. Zdravije je da između ladica i podnica ima prostora tako da je krevet stvarno visok, 70 cm. Tin često jutro dočeka u njemu, probudi se on pa ja, svuda je zagrađen, ali to si više nećemo moći priuštiti kad počne puzati jer nije isto kad padne s ovog i običnog kreveta. Plus, meni koja imam 172 cm je neudoban za sjedenje.
Ono, dostavljč donese, ja skinem kesu s njega i stavim ga na pod od spavaće sobe :mrgreen:Citiraj:
anki prvotno napisa
Ma radi se o tme da ću ispalit, nikako da navučem tu kritičnu količinu novca da kupim i krevet i madrac. Na krevetu se bez madraca ne može provesti niti jedna noć, obrnuto može. Pa bi, za prvu ruku, stavila madrac na pod. Naknadno bi kupila ili dala izradit krevet i pribavila prikladne podnice.
ma nisam znala da li imaš neki okvir ili bu samostalno stajal.
naravno da može, samo kaj baš nije idealno rješenje, ali to vjerojatno i sama znaš ;)
mi smo tak spavali neko vrijeme u početku kad smo se tek uselili...samo kaj je kućica u koju smo se uselili bila koma, hladna i vlažna pa nam je bilo poprilično zima tak blizu poda. i onda smo u mercatoneu kupili krevet, podnicu i novi madrac za nekih 4000kn (mislim) i to na ne znam koliko rata, tak da je onda bilo bolje. tu podnicu i krevet imamo i dan danas, nakon 7-8 godina i čist su ok. samo smo sad kupili bolji madrac jer je onaj već fakat bio koma ( preživio je dva seleljenja i nas troje na njemu).
inače, kad treba iskipati lovu za sve troje odjednom....da , nije to baš ugodno :(
samo sam ti htjela reći da si probate nekak isplanirati da ne spavate na podu predugo da ti se madrac ne bi spljesnjivio.
:*Citiraj:
anki prvotno napisa
Znam, to mi je rekla i teta iz veleprodaje Hespa. Ide ljeto, pa će bit stalno provjetreno i ne bi se trebali smrznit.
A do jeseni računam da ćemo se uokvirit
daj si pogledaj topic o madracima, netko je napisao da hespo zapravo proizvodi oriolik i da, ako kupuješ direktno od njih, onda je puno jeftinije!
pa zašto onda platiti više? :?
Evo gledam. Oni imaju samo dio asortimana Hespa, i nemaju one vrste madraca sa džepićastom jezgrom nego samo sa opružnom žičanom jezgrom - "bonell". A ja bi ove drugeeee
pa probaj nazvati i pitati, možda samo nisu stavili na net :?
Zvala sam i nemaju, nego samo kako piše i na netu. Al mi preporučuje čovik madrac od poliuretanske pjene, i ja ne znam što bi rekla, sad se preispitujem, dal da ustrajem na ovome sa džepićastom jezgrom ili....
makita, ajde o madracima na topicu o madracima, pliz. :)
Sorry, izgubila sam busulu :oops:
Ja sam jedno vrijeme (2 godine) spavao sa madracem (160 x 200)na podu, bez ikakvih podnica i slicnoga. Razlog nije bila lijenost ili stednja, vec zato sto mi se to svidjalo. I da sad imam ogroman stan u kojem ne bi trebalo racionalizirati sa prostorom vjerujem da bih/bismo napravili isto.