Samo da priupitam jos nesto, da li se rizino mleko moze kuhati kao i kravlje ? Npr kad se pravi griz...ili kako?
Printable View
Samo da priupitam jos nesto, da li se rizino mleko moze kuhati kao i kravlje ? Npr kad se pravi griz...ili kako?
palcice moze ga se kuhati. Ja Emi dajem, a i pedijatrica se s tim slozila, iz DM-a, Alnaturino obavezno obogaceno kalcijem. Ona ga obozava i popije ga i po 200ml dnevno.
Hvala, probat cemo :)
Ja sam kupila kombu algu ali mljevenu jer drugačiju nisu imali,
Jel može takva poslužiti? :/
Skviki to je baš dobra vijest, prepipkavo mi je rezuckati kombu. Meni su rekli da ju namočim 10 min, potom izrežem na sitno (što je prva gnjavaža) i kuham 20 min.
Primijetila sam da M ne kaka 2 dana nakon rižinog mlijeka i morala sam intervenirati sa šljivom, pa mu zadnje vrijeme nisam davala. Imaju li i vaši bebači zatvor od r.m?
Ovo sa soli je Anita dobro primijetila. :/
Inace, ja sam mojoj djeci pokusala dati rizino mlijeko. Kad su imali oko godinu dana, tu i tamo i kasnije. Nisu bile odusevljene pa smo odustali.
Moram priznati da ja nisam ljubitelj ni zobenog ni sojinog ni rizinog mlijeka. Sva mlijeka mi imaju nekakav kartonski okus. Tako da se mi drzimo zitarica kuhanih na vodi. A, sto se prehramene vrijednosti tice, tako i tako je skoro ista stvar. Razlika je mozda samo u intenzivnijem okusu.
Ja neki dan napravila zobenu kašu na rižinom mlijeku i zbilja je fiino, slatko. Istu kašu sam iskoristila i za ručak - umiksala mrkvu, tikvicu i peršin. Meni to slatko povrće nije sjelo ali mali je smazao samo tako - imao je dobar dan. Ugodno sam iznenađena ali i mene muči ta litra - MOŽE LI SE ZAMRZNUTI? Nisam nigdje pročitala odgovor....
Uzimam ono iz DMa i potrošim u roku 3 dana :D
Stavljam ga u žitne kašice, ali i u kombinaciji s mesom i povrćem. Ne znam da li je baš po ps-u ali se malenome sviđa i maže sve odreda :)
Ako radim sama rm kolko ide rize a kolko vode?
moja cura vise ne doji a alergicna je na kravlje mlijeko pa pije u bocici cca pola litre rizinog mlijeka s kalcijem. dali je lose da ga pije toliko puno i dali je to previse kalcija, moze li smetati na probavu? inace odbija bilo koju drugu tekucinu i vodu i sok
1 šalica (po mogućnosti integralne) riže + 7 šalica vode + 2 cm kombu algeCitiraj:
Boo prvotno napisa
šalica cca 2-2,5 dl (možeš i manje al nek ostane omjer)
kombu alga za bolju probavljivost i dodatne korisne minerale
Mi počeli s dohranom prije 2 tjedna i kuham "rižino mlijeko", skladištim ga u frižideru cca 4 dana i sve 5. Ako ti dođe gušće razrijedi s prokuhanom vodom kod pripremanja obroka :)
A koliko dugo to kuhaš? Negdje sam pročitala da se kuha sat i pol.Citiraj:
Prihonja prvotno napisa
Imam integralnu rižu na kojoj piše da se kuha 50 min. Jel da onda kuham kako piše na pakiranju ili sat i pol ili dok se ne raskuha?
I onda prvo smiksaš štapnim pa kroz gazu procijediš ili...? :?
Jesam komplicirana, al hoću detaljne upute! Lijepo molim! :mrgreen:
Bok mame!
Eto pošto mi je ped rekla da maloj (ima 10 mj) ne bih navečer smjela davati voćne kašice, prebacuemo se na žitne obroke. Kupila od Alnature cornflakes i rižino mlijeko. Da li joj to smijem davati pošto obje namirnice sadrže sol?
' Inače u tablici dohrane piše da već od 6.mj. djetetu mogu davati kukuruzne pahuljice, pa pretpostavljam da se tu i mislilo na cornflakese :?
Pošto mi curica ima 10mj, ako joj već smijem davati kruh (isto sadrži sol), valjda mogu i ovo?
Btw., mala je dojena, morala sam nedavno vratiti izdajalicu frendici jer je opet rodila, a još se ne znam ručno izdajati...
Gdje ima kupiti kombu alga u Splitu?