mi ničim ne pokrivamo jutu
i baš je dobro
jer ako se nešto padne, samo ode dalje
tj. ispod
na površini ništa ne ostaje.
Printable View
mi ničim ne pokrivamo jutu
i baš je dobro
jer ako se nešto padne, samo ode dalje
tj. ispod
na površini ništa ne ostaje.
evo nas kauc je. Zadnja tri (!) mjeseca trudnoce tamo prospavah jer mi je u postelji bilo koma tvrdo. Danas, ne dam :mrgreen: da se spava na kaucu nepotrebno da nam se meki, pufasti jastuci ne spljoste prebrzo. Osim kad MM preglasno hrce :lol:Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Ja glasam svakako za pravu kozu. Iako, ovo sto procitah gore, daje mi znak da oni jeftini kozni kaucevi na zalost ne valjaju? Tanka koza? Ne znam. Nas je bio uf, jako skup, ali svi koji su se posjeli u njega, nisu se (s blazenim osmjehom na licu) dali van. A ne vidi se markica prozvodjaca :P
Odrzavanje: pis of kejk - krpica i vodica sve sve sve ociste. Jedino mislim da kemijska olovka ne bi isla pa pazim da ih nema na dohvatu rucica. To je bila dobra investicija, jos je ko nov nakon 2 godine.
A kako je MM najvise navijao da kupimo taj genijalni kauc, dogovor je da u slucaju rastave braka, meni ide stan, a MMu kauc :lol:
Citiraj:
sladjanaf prvotno napisa
aaaaaaaa
pa ti imaš život ispod jute
ma sve sam pročitalaCitiraj:
ms. ivy prvotno napisa
zaključak je: kol'ko para tol'ko muzike
Upravo tako.Citiraj:
Mamita prvotno napisa
I opet na tebi osta' teret odluke...:smajlićuzdiše:
Javi što si odlučila ;) .
vala budem
Kod nas je kozna......"kreditusha"....ali vjeruj da se isplatila vec svaka marka (tj hiljada maraka)...Prelijepa, preudobna.....vec trecu godinu je kao nova.
Najdraze mi je cistiti s nje razne bljuvotine, razmazotine, poljevacine...jednim potezom ruke. :mrgreen:
meni je malo slabo što mi auto vrijedi manje od garniture :nope:
a prva sam na semaforu :predaja:
Ista stvar....nama je tek sad auto doslo na red....Nasu je kutnu kupio i izabrao MM...Ja kad sam cula cijenu, dobila sam napad panike, slom zivaca, prijeteci pobacaj.....Optuzila ga za nevidjeni snobizam i rasipnistvo.
(Nakon sto sam prvi put legla na nju.....pocela sam se izvinjavati....I jos moram nekoliko puta...jos se nisam oprala... :mrgreen: )
Kužim te, i nama je bilo slično, ali od nekud se moralo krenuti. Garniturom smo probili led, jer na kauču prije nje više nije bilo mjesta za nas dvoje, kamoli za djecu ili prijatelje. Nedugo nakon nje je došao i auto jer prethodnom više nije bilo lijeka. Išlo je to, nekako.. a do sad smo već otplatili te i ušli u druge kredite :roll: .. ne vjerujem da puno ljudi ovdje živi drugačije :/ .Citiraj:
Mamita prvotno napisa
joj fakat
sad ću offtopik
al kredit na kredit
ko da nam nije dosta ovaj za stan koji nas čereči
a auto jedan...
drugi...
šmrklj...bal...pljusk.
ali ontopik :)
ja danas prošetala do kike i soliduma
zaključak: ako hoću nešto "oku ugodno" bogme nije za novčanik.
a ima garniturica bo-li glava.
ako gledam nešto za 5000kn sve nešto nije o mjeri/ nema te boje/ klik klak raspada se i prlja dok ga gledam...
najljepše su mi neke kožne, ali s jastucima od materijala, neke bež smećkasto crvene kombinacije.
MM i ja vjećamo.
vodeniCitiraj:
Mamita prvotno napisa
jer to je jedino što puštamo ispod
a za ostalo nema ni prilike
ali
premda nije bila jeftina
znamo da imamo dvoje male djece
pa realno ne očekujemo
da smo apoteka
nego
da prodaš jedan auto?
pa ne mogu samo je jedan od ta dva moj :P
mi našu (juta) ne pokrivamo.
bljuckotine i ostalo odmah operem vlažnom spužvom i ako je mrlja velika i vanishom a usput operem i mrljice od ranije (trenutno mi je par mrlja na čekanju tretmana - za vikend ću ih srediti, do sada sam ih sve uspjela skinuti)
Bolje se ti još prošetaj do Dome, Lesnine i drugih.. jest tlaka, ali za Solidum svi koji su u zadnje 2 god. gledali kažu da ima skup namještaj.Citiraj:
Mamita prvotno napisa
Pa onda vjećaj.
OT
Ja tebe "ohrabrujem", a bolje ti je nego meni; ja se tek trebam u*ovniti s kreditom za drugi auto :mrgreen:, jer se svi, koliko nas ima, teško možemo prevesti s ovim jednim.
prodaću ti ja svoj auto :)
dobro znači da odem i na istok
jao cure i ja imam isti problem, kutna stara godinu dana, plave boje, eko koža.ma predivna mi je bila, a sad nemam pojma šta ću snjom.puca po šavovima ali doslovno.sad sam ja stavila deke da se to ne vidi tj, da mi ljudi ne sjedaju na te poderotine.tapaciranje se ne isplati jer je cijena ista kao da kupiš novo.
i ako kupiš novu, meni jučer rekli u tri dućana,
nakon tri-četiri godine baj baj
hebemu
mamita, je l' vi tu cijelo vrijeme pričate o kožnim garniturama?
jer ja imam kauč i dvije fotelje (one na drvenom okviru) presvučene materijalom koji izgleda kao keper - nakon skoro 5 godina materijal izgleda kao nov, konstrukcija je u savršenom stanju, sve 5. navlake se mogu skidati pa ih perem u mašini.
nije bilo jeftino, ali ni ekstremno skupo. slovenski proizvođač koji radi i za ikeu, isti dizajn. kupljeno na velesajmu.
ok, ja nikad ne bih kupila kožu pa nisam objektivna, ali čini mi se da je omjer cijene i kvalitete neusporedivo bolji kod ne-kožnih materijala.
Dam ti garnituru za njega!Citiraj:
Mamita prvotno napisa
Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
jel poderanu? :lol:
hajvi pričamo o svemu as you can read :mrgreen:
koji ti je to slovenski proizvajalec?
brzo sliku web telefon cijene
ti slikana kraj garniture da vidim kao geolozi čekić/stijena omjer veličina
nikako se ne mogu sjetiti!
već me puno ljudi pitalo i ja stalno obećavam da ću im javiti, ali izgleda da sam formatirala dio mozga zadužen za kauče i fotelje. :shock:
samo znam da je dućan na velesajmu, blizu paronovog dućana... probati ću potražiti račun doma.
ako neš prodat auto, odi u lesninu
ajme, totalno sam se izbedirala kada sam procitala ovaj topik!
mi kupili kutnu garnituru od eko koze prije mjesec dana - bas je lijepa i sada sam isla zavirivati da li imaju po njoj kakve mrvice o kojima Mamita prica i gdje bi se to moglo napraviti. :x
cure, a jel se to 'ljustenje' moze kako sprijeciti? cime treba odrzavati tu eko kozu? mazati necim?
Kupio je frend kutnu garnituru na izvlačenje + tabure u Kiki od microfibre za 4.500 kn, super izgleda i udobna je. Čini mi se ok cijena. A drugi pak frend kupio u Solidumu u ducanu na K (ili C, zaboravila sam, nešto kao Calis) trosjed + tabure microfibra koja se može skidati i prati isto za 4.500 kn. Veli da možeš naručiti veličinu i materijal koji hoćeš.
http://www.domikom.hr/slide5.html
Moja je kao ona na zadnjoj fotografiji samo cijela je svijetla. Imaš desetak boja za kombiniranje - od crvenih, zelenih, plavih, bež... Mislim da imaju i verzije u eko-koži, malo su skuplje, ali nije velika razlika. Mi platiili cca 5500-6000kn. Zadovoljna sam. Prodala sam pravu kožu i kupila platno.
Perivo. Kod mene ima povraćanja, piškenja, prolijevanja cijelih čaša vode ili soka, još uz to svi sjedaju na isto mjesto - na sami kut pa je taj dio malo tamniji - ali ja baš nisam česta u pranju. Ima i verzija za razvlačenje. Čeka se 40dana. Velesajam ili Solidum.
Vrijeska- ti imas ko ovu smedju?
jel to u komadu cijeli taj kut ili je ono tabure?
u komadu - tj. može se odvojiti ali je nezgodno kada stoji odvojeno jer ima te neke "kopče" koje se vide (neka vrsta metalnih spajalica koje povezuju ta dva dijela pa je ružno za vidjeti, i možeš se ogrebati na njih - ali mislim da ima i bez toga - dakle potpuno zaseban veliki tabure)Citiraj:
Ines prvotno napisa
Žene, di vam je praktičnost?
Kakve nove garniture - klinci su mali, za očekivati je da će garnitura poslužiti kao skupljalište pišaline, bljuvotine, mrlja od čokolade, blablabla...
Zato fino daš sašiti presvlake (rastezljive) po mjeri, sama odabereš materijal koji ti se sviđa, možeš ih prati, a kad klinci porastu onda diži kredit za ultra-turbo-fensi-šmensi-zilijardukuna garnituru.
ja sam praktična
eno je večerala kutnu
ma poludiću
mislim da ću je dat tapecirati jer mi je sve nešto skupljikavo
a tapecir men
treći po redu ponudio se za 2500kn
i još će ju malo lupit čekićem gdje je krenulo odvajati se
možda da da meni čekić :mrgreen:
Tapeciranje je skupo, a nije praktično jer ne možeš hititi pobljuvani tapecirung u mašinu i oprati ga. :mrgreen:
Pa kupila sam jeftinu garnituru :lol: Nije Natuzzi i što-ti-ja-znam. To je praktično. A i ne mora značiti da ako imam djecu, da ne moram imati lijepi namještaj. S vremenom bi se istrošio (ili mi dosadio!) i ovako i onako. Žao mi je što nisam kupila onaj za 100 eura iz IKEE - zeleni, pa da ga mogu već promijeniti u npr. ružičasti, no mm-u je bio "prejeftin".Citiraj:
Luna Rocco prvotno napisa
Cijene šivanja navlake, materijala, koji nije zadnji š--, prilično su visoke. Ujedno ne može se na svaku garnituru navući navlaka - ako krajevi nisu ravni, ako nemaš za što pričvrstiti i sl. Mislim može, ali ne kako spada, ujedno mene bi osobno jako smetalo da svako malo moram natezati i popravljati navlaku. (Dok sam imala tu kožnu garnituru - 4500kn je bio prosjek šivanja navlake, od materijala srednje kvalitete. Dovela sam tri krojača. Samo je jedna bila poštena i rekla mi gore navedeno; rekla je da mi može ona sašiti ali da ću biti nezadovoljna s vremenom...)
ms.ivy, da nije Razgoršek?
mi imamo kožnu kutnu. zadovoljni smo. nama je lijepa i udobna, mada gosti znaju prigovarati da im se skliže dok sjede. nas baš briga jer mi tak i tak uvijek ležimo :mrgreen: . osim toga, niti jedno dijete nemre biti gori prasac od nas dvoje, tak da se ni po tom pitanju ne nerviramo. trajala bu koliko bu trajala, a onda bumo kupili novu :mrgreen:
a najgore mi je kad netko kupi novi trosjed i onda stavi dekicu preko njega - da se ne uništi....od toga dobim fraze! pa zakaj si si onda kupio nekaj lijeopo? da gledaš dekicu?!? ili kad ljudi drže daljinski u vrećici - isto da se ne uništi :roll:
sad sam već OT, ali nisam mogla izdržati; ja sam ponosni predstavnik potrošačkog društva :mrgreen:
Jooooooj, i ja sam luda na ovo. :lol:Citiraj:
anki prvotno napisa
mi već duže razmišlamo o kupovini sjedećeg namještaja. Onako informativno popitam svašta kad sam usput.
Nije svaka prava koža zaista prava, pogotovo ne one jeftinije i tanje varijante koje su deklarirane kao prava koža, a iz Kine. Prijatelj prodavač mi je rekao da to nikako nije prava koža i da imaju puno reklamacija.
Najbolje se isplati lakirana eko koža. Izgleda u potpunosti kao deblja prava, da se tisuću puta obrisati mokrim i prati. Znam jer ju frendica ima. Kupili prije 4 godine, a i danas je kao nova unatoč nestašnom klincu kojem je mjesto za svakakve aktivnosti.
Prilično je skupa u odnosu na običnu eko kožu.Dvosjed je kao ova druga cijela kutna.Vidjela sam takvu u Lesnini.
eto, jas sam praktična, imamo stari trosjed za kojeg me nije briga hoće li ga noa ukenjati
svidjela nam se pariška noć, u lesnini su nam savjetovali mikrofibru i mislim da ćemo to i uzeti
jednog dana
unatoč činjenici da će nam zauzeti pola boravka
za sad ne želim dobivati živčane slomove ni traumatizirati dijete bodljikavom žicom oko nove garniture
sad se zadovoljim posjetom lesnini jednom mjesečno, malo je pomilujem, sjednem i odem se zavaliti kući u svoju starudiju
ko zna, možda se tako i izdovoljim dok se odlučimo da je situacija zrela za ponijeti ju doma :roll:
Vrijeska -
jos jedno pitanje :mrgreen: (kaj mogu- troidvosjed su mi u takvom stanju da ih ne mogu vise gledat, a kostali su ko svetog petra)-
rekla si da se ova tvoja navlaka moze prat-
u masini ili kemijskoj?
jel se moze odmah u duckasu naruciti jos koja navlaka?
bas mi se dopada taj tvoj model, vec razmisljam o boji.... :mrgreen:
Mobilik.
To je slovenac.
I mislm da se preselio u Solidum.
Cure šta je to "pariška noć"?
:oops: Model? Materijal?
Već se nekoliko puta spominje a nemam ni najblažu ideju šta je to.
Btw. ja imam kožu, pravu pravcatu i nisam nikad požalila. Stoput je bljucnuto, popišano, pošarano i sve se skine vlažnim maramicama.