Ja sam s tim loncem dobila i knjizicu recepata, ali su na talijanskom pa samo gledam slike.
A po slikama sve se moze kuhati - rizota, saftovi, razni deserti...
Printable View
Ja sam s tim loncem dobila i knjizicu recepata, ali su na talijanskom pa samo gledam slike.
A po slikama sve se moze kuhati - rizota, saftovi, razni deserti...
Ja ipak kupila Lagostinu. Bacam se na proučavanje.
Ali znate kaj mi nije jasno. Kako se kuha npr juha ili neko varivo gdje treba neke nairnice staviti ranije, a neke kasnije jer im treba različito vrijeme da se skuhaju? Otvarati ga? ali to je komplicirano i nestane tlak i....ne znam ne zvuči mi logično
može se otvarati ali da je komplicirano - je, i na kraju s otvaranjima traje jednako dugo ko u običnom loncu... ja to izbjegavamCitiraj:
branka1 prvotno napisa
Kad kuham juhu, prvo u otvorenom zakuham meso, pa onda ubacim povrće ili strpam sve zajedno, poklopim i opet bude super. Koje varivo, misliš na kelj ili mahune u koje strpaš krumpir? Pa možeš to slobodno kuhati sve zajedno.Citiraj:
branka1 prvotno napisa
Inače ako želiš dodavati namirnice kasnije nije to neki problem, lonac staviš pod hladni mlaz vode i to ne na ventile već okolo po poklopcu i samom loncu. I onaj sigurnosni filter koji ti dozvoljava da ga otvoriš pada za manje o minute. Utrpaš ono što trebaš i ponovo zatvoriš i to je to.
I jedna napomena prvo kuhaš na najjačem plamenu, a kad počne pištati smanjiš na najmanji. I oprezno kod kuhanja riže, tjestenine i one hrane koja radi pjenu kod kuhanja, nikad ne smiješ napuniti lonac više od 2/3.
Pitaj ako još nešto trebaš. Ja sve što se može kuham u ekspresu.
Ja imam 2 od Laagostine (5 l i 9l) i Fissler od 3 l i 7 l. Lagostinu smo jednu dobili, a drugu kupili u Trstu i ne znam koja je bila cijena jer smo si nakupovali još stvari,a Fisslerove nam je kupila moja mama u Austriji (jedan set za sebe, jedan za nas) i mislim da je komplet bio oko 200€. Oba su odlična i Lagostina i Fissler.
evo upotrijebila sam ga danas, prvi put. skuhala sam kokosju juhu i odlicno je ispala, lonac nije eksplodirao, a juha super ukusna. super je sta se povrce ne raspadne, a bilo je skroz skuhano.Citiraj:
lara26 prvotno napisa
moram priznati da sam se malo bojala i onako sa pristojne udaljenosti ocekivala kad ce para propistati.
juha je bila gotova u 20 min i bila je :mljac:
Irchi
ajde please nabaci par ideja. Iz tvog iskustva, sto je najbolje kuhati u ekspres loncu, a za sto nema razlike u odnosu na obicni?[/quote]Citiraj:
Ja sve što se može kuham u ekspresu
Grah, mahune, kelj, krumpir za pire, cijeli krumpiri, klipovi kukuruza, kestenje, rižota razna, saftovi, gulaši, sva mesa na naglo (svinjetina, junetina, piletina), sarma, punjene papirike, ćufte, juhe, povrće i ne mogu se više sjetiti. Uglavnom sve tako radim, ako ne želim kuhati pod pritiskom koristim lonac kao i svaki drugi. Nitko ne kaže da moraš obavezno staviti poklopac ;) .Citiraj:
lonni prvotno napisa
[/quote]Citiraj:
lonni prvotno napisa
Meni sva jela skuhana u expressu imaju puno bolji okus nego kuhana u običnom loncu.
Ma nema šanse dobit tak saftnu govedinu ak kuhaš u običnom loncu, pa tak i svo drugo meso, ko da sve izađe iz njega a iz expresa ima puni okus.
A da ne pričam o suhom kuhanom mesu koje je 10 puta ukusnije iz ekspresa, a isto tak i svo povrće.
thx cure!
Sad nesto ne kuzim za snicle na naglo i za saft te gulase. Kako to radite u ekspres loncu? U kojem trenutku zatvarate kod safta?
Moze neki konkretan primjer? Pa da pobacam sve ostale lonce, ionako nemam mjesta u kuhinji.
Šnicli- pobrašniš jednu stranu, zapečeš s obje, i to malo jače, skoro da pocrni, vjerojatno će ti se malo primiti i za dno (pazi na ne zagori, smanji palmen, ako treba), kad je zapečeno uliješ vode da ih pokriješ i zatvoriš lonac. Isto tako s većim komadom mesa (samo tu uliješ vode da bude 2-3 prsta) ili piletina , puretina, umočiš jednu stranu u brašno i jako zapečeš sa svih strana, podliješ vodom, zatvoriš i kuhaš. Kad skuhano, otvoriš i pustiš još malo da ispari voda.Citiraj:
lonni prvotno napisa
Saft- dinstaš luk, pa meso s lukom, dva-tri puta malo podljevaš (ovisi koliko dugo inače dinstaš), kad si prodinstala dodaš brašno, češnjak, krumpir ili rižu, uliješ vode koliko želiš, začiniš i zatvoriš lonac.
Eto :) .
Super! hvala :)
Cure, znate li gdje kupiti Fisslerov lonac od 3 litre tu u Zgb?
ja sam kupila lonac od BK www.bk.nl i pokusala skuhati i kao prvo nije mi opce profuckao
koliko dugo treba da lonac pocne fuckati
koliko jaku vatru treba staviti dok ne prokuha
Vi koje imate AMC ili Zepter, koji promjer imate? 20 ili 24 cm? I koji se više isplati?
Ja imam fissler i super mi je..
Jel znate gdje se moze kupiti rezervni cep tj. ono crno kroz koje pisti para - od Lagostine?
Moj je otisao u nepoznatom pravcu (vjerojatno zabunom u smece)
..a mi kao svadbeni poklon dobili l'agostinin express lonac ali,pazite-bez tog ventila... :evil: ...necu nis komentirat.sva sreća imali smo doma već jedan upravo isti takav pa smo jedno vrijeme mijenjali taj ventil s jednog na drugi-dok ga MM nije kupio,čini mi se u Italiji.Citiraj:
lonni prvotno napisa
......neš' ti poklona. :lol:
Mozda su ga i oni izgubili, a lonac im je zauzimao previse mjesta. ;)
evo curke, ja sam nova pa da se malo i ja ubacim. ja imam tefalov i prezadovoljna sam. da mi još samo naći tavicu sa express poklopcem, dušu dalo. možda netko zna gdje ima?
Ja trebam u roku dva dana odlučiti, naći i kupiti express lonac (da ne nabrajam sad razloge) pa molim da mi se jave Slavonke i otkriju gdjeeeeee da to ovdje kupim (u obzir dolazi i Lagostina i Fissler pa čak i Tefal). Ako ima tko svježa iskustva - molim da ih podijeli sa mnom!
Cure, zna li tko koliko košta taj Zepterov poklopac koji svaki lonac pretvara u ekspres lonac? Jel ima različitih promjera?
Hvala
Možda bi bilo najbolje nazvati ured Zeptera, jer oni znaju mjenjati neke stvari. Ja sam davno kupila samo taj poklopac koji paše na 4 l lonac, ali znam da tih poklopaca više nema u prodaji , imaju nešto novo.
Imaš promjere 20 i 24 cm Ja imam 20 cm i paše mi na 3 lonca.Citiraj:
sandy-l prvotno napisa
Koštao je 2000,00 kn
i vrijedi svake kune
I ja kažem :)
evo mene i tu s istim pitanjem, pošto se radi o expres loncima. cure jel neko zna di je FISSLER-ov servis u Zagrebu?
Spremam se na kupnju ekspres lonca, planiram ga koristiti uglavnom za kuhanje žitarica, eventualno grahorica i sličnih stvari što se duže kuhaju, povrće je i tak brzo gotovo i u običnom loncu.
E sad, vidim da se hvale uglavnom Fissler i Lagostina lonci. Zepter znam da je super, ali je preskup, pa izlazi iz razmatranja, a isto tako i WMF.
Fissler je duplo skuplji od Lagostine, koliko vidim ima poklopac s vanjske strane što mi izgleda puno praktičnije, a Lagostina s unutarnje. Sjećam se da je i moja seka ekspres koji je imao unutra poklopac (možda baš takav Lagostina lonac) i bilo je dosta komplicirano izvaditi poklopac, posebno kad je vruć od kuhanja.
Druga stvar, sjećam se da je bilo dosta glasno ono zviždanje i izbacivanje pare što me dosta smetalo. Mislim da je netko spomenuo da je Fissler ovdje u prednosti jer je puno tiši.
Jel mi može netko iz vlastitog iskustva reći nešto više o ovoj tematici? Thnx.
trebam info i to što prije - gdje u zg ima za kupiti fissler pretis?
a gdje lagostina?
Lagostinu imaš u Konzumu super
meni se ne čini bučan a bome niti kompliciran, možda je tvoja sestra imala neku stariju liniju obzirom da se ova jako jednsotavno koristi, a poklopac se skida jednosavno,imaš na poklopcu ručku za otvaranje i to je to!
Prije par godina sam kupila u Getrou Solingenov ekspres lonac, dušu dao - svaki dan u njemu kuham od tada!!! :D A cijena je bila ispod 300 kn :mrgreen:
u intersparu imaju WMF lonce uz njihove naljepnice, pa si razmišljam uzeti express lonac (dala mi teta odmah 20 naljepnica). imaju od 6 litara i zanima me jel to dovoljno veliki lonac za skuhat nešto za 4 osobe?
http://online-katalog.spar.at/progra...osti/#/page/13
I mene zanima
Naravno da je to dovoljno velik lonac, pa lonac je lonac, jel inače kuhaš za vas 4 u 6 l loncu? Nas je 5 + kuham za još 2 sa strane, pa je dovoljan i onaj ekspres od 4 l. Imam dva lonca; 4 i 6 l; kombiniram; u jednom krumpir, u drugom juha i tako...
Pa nemam pojma, nisam nikada imala express lonac..ali sam iz procitanog tu dobila dojam da to nije kao i svaki drugi lonac..jer se puni samo 1/3 ili tako nesto..
Ali imas pravo, i u tom slucaju (2L) je dovoljno
cini mi se sasvim dovoljno...ja imam lonac od 7 l i kuham za nas petero, a uvijek bi se nasao jos koji pijat za putnika namjernika :). Moj ima onu izbocinu do koje granice ga se smije maksimalno napuniti i kad kuham neka variva i grahorice pridrzavam se te granice, a kad recimo spremam meso u sugu treba mi puno manja zapremnina.
ja sam danas kupila lonac!!!
berghoff eclipse, 6 litara, bio je na PRIVON prodaji za 699 kn (inače 1749 kn). kupila sam da zadnju minutu! kroz 2 tjedna bi ga trebala dobiti. zadnjih par dana sam koristila od svekrve fislerl od 4,5 l i super mi je...
ovaj moj mi je super, jer nema dugačke ručke, već je sve okruglo, samo se nadam da nije kompliciran za korištenje
http://yoursmartkitchen.com/eclipse-...ressure-cooker - ovakav