Ja sam čuvala trudnoću i rodila u Merkuru,ukupno mjesec dana ležanja u toj bolnici. Moj stav je da puno toga ovisi o samoj trudnici.Često im je gužva i tada su nemoćni,te ležite na hodniku što mene nije nimalo smetalo,jer nisu krivi što je tu noć rodilo preko 20 žena.
U rodilište sam došla 3 cm otvorena,kao i još jedna žena. Nakon klistira,brijanja i CTG-a,sjedila sam na hodniku van rodilišta od 6 ujutro do 20.00 navečer jer su mi trudovi prestali,a ginekolog je napisao da mi nesmiju dati drip i bušiti vodenjak radi bolesne bebe koju sam nosila. MM i ja smo se zezali satima.
Ona druga žena, preko veze dolazi sa liječnicom,sestričnom,buše joj vodenjak,drip satima,režu je,šiju,ponovo šiju nakon nekoliko sati,jer je krvarila (pukla je iznutra )-pakao!!!
Navečer dobivam jest,jer trudova nema!
Ujutro u 4.50 budi me jaka bol,krvarenje. Odlazim po babicu u rađaonu,pravi mi CTG i pregledava me dr.uz komentar da ću roditi za 2-3 sata. Objašnjavam mu da ću sad roditi:nailazi novi trud ja tiskam i pukne vodenjak,a dr. ljuto gleda. Babica me prebacuje u boks,ali nije stigla stavit mi CTG jer naredni trud ja tiiiiskam,a dr.puuuuše,naravno ne slušam ga. Uljeće druga babica i kaže mi da propuhujem , jer ću ugušiti bebu,a ja njoj da na takve gluposti na nasjedam i tiskam. Naredni trud i Tin je rođen za točno 35 min.
Imala sam dva šava i prije šivanja objašnjavam dr. da ne podnosim bol i da mi da duplu lokalnu. Šivanje nisam osjetila.
Bila sam cijelo vrijeme sigurna da znam što radim i što se događa s mojim tijelom i porod sam odradila sama,a da pri tome nitko mi nije rekao jednu ružnu riječ. Prije poroda sam prikupila sve potrebne informacije o porodu.
Odmah u boksu me babica presvukla i odvezla kod MM da me vidi (nije stigao na porod ),te mu je pokazala bebu.
Nakon 2 sata babica me podigla,odvela na WC,ne potrebno jer sam se ja super osjećala. Nakon 4 sata me odvela na tuširanje. Nakon toga babica sa mnom nije imala više ništa. Pedijatrica mi je došla 30 min nakon poroda i objasnila stanje bebe,uočene su odmah zdravstvene komplikacije radi kojih je beba nakon nekoliko sati prevezena na Rebro,meni i MM sve je objašnjeno bili smo kod sina iako je bio u inkubatoru i MM ga je dočekao na Rebru gdje je opet bio s njim.
Otvorili su mi apartman (besplatno),kako ne bih ležala kraj majki sa zdravom djecom jer su se bojali kako ću prihvatiti sve što se dalje događalo s bebom.
Meni je Merkur ostao u vrlo dobrom sjećanju!