:lol:Citiraj:
Olivija prvotno napisa
Printable View
:lol:Citiraj:
Olivija prvotno napisa
postali smo ponosni vlasnici nasih prvih platnenih pelena!!! predivne su! sve!
Lei se svidja izabrana (ovak na oko i ruku :mrgreen: ) a najvise je poludila za etiketom rodina pusa! 8)
sad vidim ovo gore!
Anita, moze ;)
a za Lunu LOL!!!!
vec je vidim kak prevodi non stop x2 da otplati dug na kartici koji je napravila kupujuci silne pelene :lol:
Ja sam se zaljubila u pelene :zaljubljen:
Citiraj:
ana.m prvotno napisa
ajde malo opširnije, pliz :D
I mi bi platnene! Vidjela sam rodine pelene i sad sam :zaljubljen:
Počela sam čitati sve vezano za platnene i samo imam sve više pitanja!
Bilo bi najbolje da postoji jedna vrsta, te kupiš, toliko komada i gotovo!
A ima stvarno prekrasnih pelena!
Ali da je samo jedna vrsta, onda bi se izgubio sav čar sumanute kupovine, šivanja, rasprave, začetavanja svakog topica.... :lol:
Je, istina! Al bi meni bilo puuuno lakše!
Čini mi se kao da platnenašice govore nekim pitajbogakojim jezikom!
Idem čitat da naučim nešto, a sve više upitnika imam nad glavom. Dok ja sve proučim, dijete će mi prestat nosit pelene! :/
Citiraj:
Ivanna prvotno napisa
isto :bouncing:
ma neee, cure pohvatat ćete sve...
ima zgodan booklet na engleskom, doduše, u kojem su sve bitne informacije o platnenima ovdje u How to nappy guide ;)
Meni je od jučer puno stvari jasnije, puno toga sam naučila i shvatila da je to toliko super stvar, da mi je toliko žao što ih nisam imala i za Janka :( .
Riana...evo kopipejstat ću što sam napisala Mamuški u pp jer mi se neda ponovo pisati...
Ovako, na radionici je bilo super. Pelene su prekrasne i moja odluka je da definitivno kupujem njih. U paketu se može kupiti 20 komada+10 uložaka pa ispadne nešto jeftinije. Uglavnom za sada imaju one size, ali koliko sam vidjela može ih beba nositi od rođenja pa evo, od voditeljice radionice maleni ima 2,5 godine i 17-ak kila i stane u njih, tako da...Dugoročne su. Pričalo se o jednokratnim pelenama, koliko su zapravo štetne, neekološke, od kakvih štetnih materijala su napravljene. Dovoljno da se u sekundi odlučiš za platnene. Pa se govorilo o pranju, tj. održavanju platnenih. Kratki rezime:
1.Dovoljno je cca 20 pelena za pčetak, možda čak za prvih nekoliko mjeseci
2. Pranje je ako se ima toliko pelena cca svaka 3 dana, za to vrijeme se pelene skupljaju u jednu kantu u koju se može staviti ili malo ulja čajevca ili malo alkoholnog octa. Stavljaju se na pranje, bez previše praška, po mogućnosti s ponovljenim ispiranjem i BEZ omekšivača jer smanjuje moć upijanja. I ako nije potrebno ne stavljati ih u sušilicu, a ako da na malu temp. Mogu se sušiti na suncu-poželjno, u sobi na zraku ili po zimi na radijatoru i nije ih potrebno peglati
3. U početku ponekad nije potrebno dok je beba mala stavljati uložak, od 6 mjeseci ili ako se ide s bebom van, može uložak radi boljeg upijanja+ako nisu AIO, idu na njih i zaštitne gaćice kojih bi bilo poželjno imati 3 komada. Nje problem imati ih ni kada se ide van ili na put. Prljave se ubace u vreću i doma na pranje.
4. postoje nekakve tosamine krpice koje se mogu staviti u pelenu na uložak, vrlo tanke a pogodne za skupljanje drekeca. Jako jeftine i kada se beba pokaka samo se skupi krpica i baci se u wc. A ako se beba samo popiški, mogu se i prati nekoliko puta.
Ja sam oduševljena, čekam da saznam spol i odmah kupujem cijeli paket! Dezeni su stvarno prekrasni, materijal mekan, ugodan na dodir. Ma predivne stvarno!
Ne znam kaj te još zanima...
I naučila sam kaj su tu pocketice i još čudo stvari
:D :D
A koliko kosta taj paket od 20 komada? I je l se dobiju zastitne gace u paketu?
gledala sam i ja djh i prilog o pelenama-preeeekrasne su!
Evo ne mogu vjerovati, već me par dana to počelo jako interesirati i danas sam tek ulovila vremena da idem malo čitati o tome i skužim da sam za 1 dan fulala radionicu :cry: Mojoj tuzi nema kraja.
Pridružujem se onima koji su mislili da te platnene pelene izgledaju kao u doba naših baka. Ali ovo mi se čini mrak.
E sad mene isto zanima gdje se to može kupiti, koliko dođe taj paket od 20 kom., i tako to.
Jaaaaaaaaaako me zanima :?
koalice, nemoj biti tuzna, slijedeca radionica ce biti vec za 10-ak dana :)
bit ce objava na portalu i forumu dovoljno unaprijed da se stignes prijaviti
paketi ce biti 10% jeftiniji od redovne cijene pojedinacnih pelena
ana.m :heart:
mi smo nešt skupili, pa bi recimo kupili 10-tak rodinih (nadam se da i to spada u paket :) ).
a možda uzimaju i čekove 8)
mislim, doista je ta početna investicija pozamašna, ali se stvarno isplati...
:love:
Može nam netko reći cijenu paketa i za koliko je to komada?
Thnx.
Da, meni je isto dosta bitno znati cijenu što prije (da obradim mm-a :lol: ) - malo smo u stisci s lovom pa da nekako probam to organizirati
pelene su po 85 kn, ulosci po 20 kn komad. zastitnih trenutno nema ali ce ih uskoro biti.
A jesu te zaštitne potrebne uvijek??? I ulošci????
koalice prva pomoć za početnike ;)
Aries srce si :*
o prodaji Rodine puse procitajte ovdje
:)
Leonisa, mi isto kombiniramo tutu i platnene, imam ih ukupno 24, perem svaki 5-i dan, jer kaki iskljucivo u tutu, a i popiski se najcesce u tutu, tako da nam je pelena dugo suha. Citajuci tvoje postove, mislim da je i kod vas slicno, zato potpisujem one koje kazu da ce vam 20-ak biti dovoljno.
a kako to funkcionira po noći? pustite ih da prespavaju cijelu noć ili ih prematate?
ja nova...
ljuta na pampers i slično... a sada mi je kap prelila čašu jer je ona ful aktivna, skače, penje se i trči, a one jednokratne je žuljaju i rade ranice na gornjem dijelu prepona :evil:
tako da... sam zainteresirana...
znači, sve je u jednom, pere se na koliko stupnjeva i osuši se i to je to :mrgreen: ?
pišete 20 pelena za početak, a koliko bi bilo za bebicu od 13mj za početak?
Thanx, platnopelenašice :love:
bude cijelu noć
osim ako ne osjetim da je procurilo ili da se pokenjao, al to se desilo 1 ili 2x
i sve to bez kreme na guzi
pa nek mi netko kaže da je mokra guza-crvena guza
nikad nije kasno preći na nešto bolje, zato samo naprijed :D
U nasem slucaju svakako vazi mokra guza=crvena guza. :(
:P Ja sam u svakom slucaju za platnene. Ali, bez idealiziranja, molim. 8)
ma ja ni sad ne koristim kremu :oops: , jako jako rijetko... jer navodno prenosi te beštije E.Coli...
a kakva su vam iskustva s urinoinfekcijama, rijeđa, češća il nema veze? meni je važno jer mi mišika ima refluks...
hm... možda to baš i ne spada pod ovaj naslov... :) al slučajno ako ste pričale o tome, uspoređivale...
a mokre maramice? kakva su iskustva s njima? ko inače...
ok, nadam se da ću vam se pridružiti...
samo da dobim prvu plaću... :lol:
šta je, tu je... :)
Mokra maramica je ona koju uzmeš suhu iz kutije i smočiš pod vodom 8)
A još bolje su mokre krpice...
A najbolje guzu pod vodu... ;)
Citiraj:
Janoccka prvotno napisa
a da sad.. :roll:
tnx!Citiraj:
barakuda prvotno napisa
je, tak je kod nas!
super :D
ovako i mi.Citiraj:
Janoccka prvotno napisa
od kada je stavljam pod vodu, bilo da se pokakila u pelenu, tutu, jako zapisala, guza nam je ko sa reklame. ne sjecam se kad sam zadnji put koristila maramice. proslo je nekoliko mjeseci.
jos kad pocnemo platnene, di ce nam biti kraja :mrgreen:
Mi nosimo guzu pod vodu ili obrisemo sa mokrom tetra pelenom i sl. Nekad uzmem i vlazne maramice, pogotovo kad negdje idemo. Ali, gotovo uvijek vlaznu maramicu isperem prije upotrebe.
Je,je, ček' da ti malena malo još naraste, pa ćete i vi guzu prati u lavabou...Citiraj:
may prvotno napisa
iskusne mame, hitno molim savjet:
ovako, pretpostavimo da mi je dijete već dovoljno veliko za pocketice i AIO.
ako imam 25 pelena, kolko bi u tu brojku išlo pocketica, kolko AIO (ostalo su fitted)??? :?
a ne ne, mi imamo bide :lol:Citiraj:
momtobe prvotno napisa
xfitted+ypocket+zAIO=25 :?Citiraj:
mamuška prvotno napisa
to ti je opet individualno, ja npr. nisam ljubitelj pocketica
15 fitted i 10 AIO
ali, ako volis, postoje pocketice i AIO i za one najmanje :)
inace potpisujem anjicu, 15 fitted + 10 AIO. i dodajem - barem 2 para zastitnih u trenutnoj velicini.
i još nešto- molim da mi objasnite razliku između soakera, boostera i doublera. ima li uopće razlike?
Soaker je naziv za vunene zaštitne gaćeCitiraj:
mamuška prvotno napisa
Booster je uložak velike moći upijanja, deblji
Doubler je tanji uložak
Jesam dobro rekla?
ali soaker je i uložak (npr. Kissaluvs)
e mamuška, jadna ti s nama! :saint: