:lol:
hvala cure na odgovorima! :-D
Printable View
podižem ovu temu, luda sam, malena svako par dana iskrivi naočale, često i puknu.
zanimaju me iskustva sa ovim plastičnim savitljivim ili titan naočalama. Posebno me zanimaju iskustva življe djece sklone lomljenju naočala.
naše plastične su bile zakon, savineš ih, one se vrate u početni položaj.
kada bi pao, nikada nije ostajao ožiljak, dok je od žičanih vječno imao podljeve.
na njima se jedino malo oštetio onaj materijal s unutarnje strane (nešto poput gume), i ono što ide oko uha je malo popustilo, ali to zato jer ih je nosio kada ih je debelo prerastao (jako brzo raste).
sad opet ima plastiku, ali onu tvrđu, nesavitljivu. tu i tamo ima modricu, ali ne tako strašno. jedino što su stare oko dva mjeseca, a ručkice su već totalno iskrivljene. po izdržljivoati, najlošije do sada.
ne mogu prežaliti što tih savitljivih nema u većim veličinama, ali teta u Ghetaldusu na Zrinjevcu je obećala da će se potruditi nabaviti
hvala na info!
mi ionako nismo u Zg, pa ako se odlučimo za njih, morat ćemo ih naručivati odnekud.
nama trebaju naocale.
sve sam procitala, ali nemam pojma na sto obratiti paznju, curka ima 2,5 god. doznaku nosim na hzzo da ju ovjere ili to vise ne treba?
ima netko svjeza iskustva s monoklom? to mi je relativno blizu, ostaje mi jedino da izvidim ove lokalne.
ako ti se da odnesi doznaku dobit ćeš neke pare, ali možeš i pitat u radnji gdi misliš raditi neki nose sami na potvrđivanje.
Da se pridruzim... Malena je operisana (drugi put, strabizam) i sada mora konstantno nositi naocale, sto do operacije nije bio slucaj, nosila ih je 2-3 sata dnevno. Sve je ok proslo, naocale nosi bez problema, a mene zanima kako sa cvikama na plazi ili bazenu. Dr je rekao da u tim situacijama ne mora da ih nosi, ali ce u nasem slucaju te "situacije" potrajati do kraja avgusta pa mi se to cini previse. Kad ne nosi naocale ugao konvergencije je veci i ja bih pokusala kupanje sa cvikama radi brze i bolje stabilizacije ocnih jabucica. Iskustva?
Pa neka ih nosi na plaži, ali nemoj da se kupa s njima. Izgrist će ih ili sol ili klor. Ja svoje Samo nosim Na plažu Pa Mi znaju biti pune soli.
Jedino Ako ih baš mislite mijenjati Na jesen
ja moram imat naočale stalno, čak i spavam s njima , u more idem s njima ( inače ne bi mogla videti kak mi deca delaju ak nisu s menom) ali starima, tak da me klinci uvijek pitaju kaj mi je to na njima
ali valjda ćete vi uvijek bit uz nju a to kupanje ne traje dugo pa će možda moći i skinuti naočale za tih par minuta kupanja, pa posle opet staviti kad se igra
Hehe, kod nje je kupanjac neprekidan, ovog ljeta puni 6 godina, proslog ljeta je proplivala pa sama ide u more ili se, u najmanju ruku, brcka u plicaku. Okvir naocala je gumiran, lijepo i stabilno lezi na nosu i udoban je, pa cu maksimalno izbjegavati skidanje cvika. Malo sam guglala cijene i vidjela da su kod nas (BiH) znatno povoljniji i okviri i stakla nego u Hrvatskoj, pa ako se ostete kupicemo nove. Pristojne naocale sa staklima mogu se nabaviti za oko 70-100 eura sto mi je svakako lakse platiti nego rizikovati sa vidom. Hvala na odgovorima :) .
ako ih uspiješ sačuvati od ogrebotina i lomova, svakako kad dođete kući operi ih u vodi s nekim sredstvom za pranje suđa da skineš sol.
Pozdrav,
curka 20mj...dobili naočale ,strabizama idioptrije 0.75 na desno i 0.25 na lijevo
pogledala sam brzinski u Klaićevoj kod bolnice, čine mi se ok.
ima li netko preporuku za zapadni dio grada još koju optiku, možda Zapresic?
Ja sam curki i sebi naocale radila u optici Novi dvori u Zapresicu.
Obje imamo strabizam i potrebna su nam stakla s prizmama.
Ne rade sve optike takva stakla pa se dobro raspitaj ukoliko su joj potrebne prizme.
Gdje se sada isplati tražiti dječje naočale?
Za malu? Ili malog?
Pitam radi izbora
Moja preporuka je Kobačić imaš dva dućana u Dubravi
moj najmanji počeo naočale nositi
Imaš drugu akciju pogledaj njihov web
Moj stariji je počeo nositi naočale, baš smo nedavno to rješavali. U Getaldusu vrijedi akcija 1+1 gratis (za okvire iznad 700 kn). To zapravo nije bilo teško ostvariti jer ponude okvira ispod 700 kn nije ni bilo (par komada od 600 i nešto). Te jedne smo platili, druge dobili (na kraju mu se više sviđaju ove druge :-) ).
Istina, ovo su okviri za odrasle, ne znam kako se kreću cijene dječjih. Al što se izbora tiče, veliki izbor dječjih okvira ima Getaldus na Zrinjevcu (oni su baš specijalizirani dječj dućan), tu svakodnevno prolazim.
Mi smo malcu sam okvir platili oko 500 kn,priznaju recept kad ga budeš imala,sami potvrđuju