I meni je Denk mit ok,a probala sam sve.Međutim,želim naglasitit da ako su čaše mutne,možda je filter prljav.Filter treba redovito očistiti,kao i ostatke hrane sa suđa,jer inače suđe ne bude dobro oprano i perilica smrdi!
Printable View
I meni je Denk mit ok,a probala sam sve.Međutim,želim naglasitit da ako su čaše mutne,možda je filter prljav.Filter treba redovito očistiti,kao i ostatke hrane sa suđa,jer inače suđe ne bude dobro oprano i perilica smrdi!
a kako perete suđericu i filtar?
meni se cini da je to sve do tvoje masine a ne do praska, ja ga koristim i nikada nije bilo problema, preporucila mi ga sveki i sestricna i stvarno opere boli glava... cak i kada stavim masno sudje na kratki program za case od 30 minuta sve blista :mrgreen: ...hebiga ili ja imam neku bjesnu sudjericu :?Citiraj:
gejsha prvotno napisa
wed neznam sta je ali sve druge tablete mi otopi a somat kad i stavim u onu plastiku za bestek opet ostane neistopljena ona kuglica :roll:
mislim svejedno mi nikad ni ne stavljam tave masne unutri tak da dobro opere ostalo ..
a bemu miseka pa to je fakat bedasto :shock: ...a nis onda jednostavno nemoj koristiti Somat nego kupi ili Denkmit ( kazu da je jako dobar) ili neki drugi.... nisam pametna ;)Citiraj:
gejsha prvotno napisa
Ja sam nedavno uzela Calgonit 5 u 1 i uvijek mi ostane nerastopljena :x
Sad ih ne stavljam u vrata nego na dno perilice i jedva čekam da ih potrošim.
Koristila Calgonit 5 u 1, samo mi je jednom ostao dio tablete nerastopljen. Sad sam uzela za probu denk mit 5 u 1 i isto mi je super. Uspoređivala sam sastav i masu pojedine tabletice i vidla da je isti. Inače, uvijek stavljam u košaricu s beštekom i uredno koristim i sol za omekšavanje vode.
Mene moja perilica (Candy, dvije godine stara) pomalo izluđuje. Čaše su grooozno mutne unatoč soli i sjaju i naravno, tabletici (bolje rečeno pola tabletice)... A moja susjeda pere s pola tabletice (nebitno koje,kupuje što god joj se nađe u trgovini) i čaše (ISTE KAO I MOJE) su nakon pranja savršene (uvjerila sam se u to).
Sve sam bliže tome da je kriva perilica. Može li se što učiniti (filter čist, sve je uredno)?
ovo potpisujem jer mi se desilo jednom kad sam dasku za rezanje stavila pred ladicu. od tad pazim ivise nikad se nije desilo.Citiraj:
Irchi prvotno napisa
koristim dm tablete i super sam zadovoljna. calgonit mi ima neki umjetan miris, a ove su skroz neutralne.
DM-ove su tablete zakon...i kvalitetom i cijenom...pa zato toplo preporucam... :D
Ja od neki dan kad sam to ovdje pročitala koristim samo pola tabletice(bilo koje) i mogu reći da je učinak pranja isti kao i sa cijelom tabletom što sam godinama stavljala.perem na eko programu.sad mi je žao tih silnih cijelih tableta što sam potrošila.mislim da u tabletama nema razlike,sve je do mašine.
Ja od neki dan kad sam to ovdje pročitala koristim samo pola tabletice(bilo koje) i mogu reći da je učinak pranja isti kao i sa cijelom tabletom što sam godinama stavljala.perem na eko programu.sad mi je žao tih silnih cijelih tableta što sam potrošila.mislim da u tabletama nema razlike,sve je do mašine.
Ma stavljala sam ih u ladicu za besteke i tamo ako perem na eko programu ostane ona plava kuglica ne istopljena kad perem na 65 , 70 sve ok.. al gotovo potrosene su vratila se ja na calgon :mrgreen: sad pere i na hladno :mrgreen:Citiraj:
Lu prvotno napisa
Kad smo kupili mašinu uzela sam one Calgonit tablete jer je bilo tako preporučeno u uputama i dešavalo mi se isto što i većini vas ...nerastopljena tableta i priljavo suđe :evil:
Prešla na Somat i sve super :)
Sad uzimam Denk Mint iz DM i još bolje pere od Somata , a manja cijena i ima ga više.
ja sad kupila neke žnj :mrgreen: u metrou 120 kn 60 kom kontala ako nevalja dacu babi ona i tak pere sudje prije no sto ga stavi u perilicu :mrgreen: i super sam ugodno iznenadjena operu super i rastope se cijele :)
120 Komada za 60 Kuna :roll: :oops:
Na vlastitoj sam koži konačno naučila da cijena ne diktira kvalitet. Da budem iskrena kada sam kupila mašinu za suđe dobila sam paketić Calgon tabletica i bila sam prezadovoljna.....no nakon nekoliko mjeseci pukao mi je film....kad sam vidjela da je Somat puno jeftiniji...kupim ga...probam....efekat isti, a u pola cjene. Calgon je odličan ali je puno skuplji zato što se i puno više reklamira, a sve te reklame na TV-u treba platiti...eto to je ta razlika u cijeni.
...da i mašina je Gorenje i sve se tabletice uredno istope....ne znam ima li to topljenje veze sa tim čija je mašina :?
ja kupujem adritt iz lidla i dobro peru i istope se. peru puno bolje od tableta iz metroa a cijena je skoro pa jednaka. ja mislim da su ove malo skuplje.
E ja sam isto nedavno otkrila te tablete iz Lidla, i fantastične su! Nikad mi ni jedne tablete nisu bile tako dobre, operu i najgoru masnoću, a košteju 29 kn 40 kom. :shock:
sad čitam kako sam bila zadovoljna Somatom, no više nisam, tableta mi se jednostavno ne rastopi
jedino da ju probam staviti na dno perilice umjesto u posudu.
a baš imam hrpu tih tableta.
probat ću i ja sad neke žnj
one 'žnj' iz metroa - Aro su bile stvaaarno dobre. Ali ne odlazim više tamo pa sam na DMovima i nisam njima ništa nezadvoljnija nego što sam, davno, davno, bila calgonitom.
Da bash sam jutros dobila prospekt i bash sam kontala pitati jel to tko koristio :mrgreen: 27,99 - 40 komadaCitiraj:
suzyem prvotno napisa
stvarno su dobre.Citiraj:
gejsha prvotno napisa
Samo da javim da koristim već drugi paket onih Denk mit tableta i super sam zadovoljna :D Duplo su jeftinije od Calgonita a peru jednako dobro. Hvala svima na preporuci :*
Inače meni se do sada još nikada nije dogodilo da mi se tableta bilo kojeg proizvođača (a koristila sam ih puno Calgonit, Somat, Likvi...) nije otopila. Mislim da to ima veze ili sa mašinom ili sa suđem koje prijeći otvranje posudice u kojoj je tableta. Znam da mi se susjeda žali na svoju mašinu (a ima Candy) da ima takvih problema pa da tabletu mora stavljati među beštek a i tamo ponekad ostaje neotopljena. Čak ni oni iz servisa nisu znali zašto je to tako.
...pa dobro, ako je sve do mašine kako velite... koju onda preporučujete... da bude "fina a jeftina" ?! 8) Planiram se u skoroj budućnosti s jednom počatiti ... nak, za rođendan...
Ona koja je na akciji. Sve je to slično.
I ja koristim Denk mit iz DM-a. Super sam zadovoljna i kvalitetom, a bogme i cjenom.
Jedino mi stvarno nije jasna, tako velika razlika u cijeni pojednih tableta.
:?
Reci mi sta koristis od Denk Mit-a i gde stavljas tabletu, ako je koristis. I ja imam isto Quadro perilicuCitiraj:
Davor prvotno napisa
A jeste li ikad razmišljale o tvrdoći vode? To ima velik utjecaj na otapanje i na kvalitetu pranja. Tvrda voda treba više deterdženta a mekša manje
Kako o tome da razmišljam kada koristim tablete. One imaju i so, i sjaj, zar ne?Citiraj:
zumbulmama prvotno napisa
Doduse koristim Somat i nisam zadovoljan
Na ambalaži Calgonit Quantum powerball lijepo piše, "ne koristite kod kratkih/brzih programa pranja"!
Mi prvi puta stavili kratki program pranja, nije se otopila tableta. Nakon toga napunimo suđericu do kraja i stavimo full program, otada sve 5....
Super, reci mi jeste jos uvek na Calgonitu, ili znate nesto o Derik Mit-u, iz DM-a. I reci sta stavis, u perilicu ako stavis kratki program. U mojoj nema ni soli ni sjajila, koristim tablete. Sta da stavim na kratkom programu, da prepoliovim tabletu, zdrobim, ili sta?Citiraj:
MMoover prvotno napisa
Još uvijek smo na Calgonitu, al kad ga potrošimo uzet ćemo vjerojatno taj iz DMa, vidim da ga dosta ljudi hvali... Ovaj Quantum Powerball smo uzeli za probu i nije loš, jedino što se ne preporučuje za ta brza pranja, a mi dost često skupimo samo šalice, čaše i te nemasne i "netvrdokorne" stvari i uglavnom smo šibali kratke programe, što sad ne možemo.Citiraj:
gox prvotno napisa
Prije Quantuma smo imali obični Calgonit Milijun-u-1 i brza pranja su bila super, tableta se svaki put otopila i suđe je bilo super oprano.
U perilicu stavim samo tu tabletu i suđe, bez soli i sjajila...
Jako sam bila zadovoljna s DM tabletama. Ali ja sam stavljala obične tablete (one koje nisu nešto u 1) + sol + sjajilo. Sada koristim Likvi (pod utjecajem kupujmo hrvatsko) tablete 4 u 1 (i nisam stavil aposebno sol i sjajilo). I to mi je OK. Ako preživi perilica ipak ću se vratiti na onu prvu opciju.
meni je calgonit pri kraju pa ću i ja probat te iz DM-a.
hvala na preporukama!
Ja koristim Blink tablete 5 u 1 iz Mullera,cijena 15 kn za 40 tableta i zadovoljna sam,isprobali smo i ostale ali ove su se pokazale jako dobre a i najjeftinije su
Sjuper, jer imaju i so i sjaj u sebi, odnosno jesu 3u1,4u1,5u1, itd...Citiraj:
SSR prvotno napisa
Ili su samo tablete, pa mora da se stavi i sjaj i so pored. Inace jel se istope uvek, gde ih stavljas, i na kojem programu koristis?
gox,evo ja cu ti dat par savjete jednostavnih:
tablete kupi bilo koje,ovisi jel ti bitna cijena il ne,uglavnom su ti sve dobre.kupujes li obicne,2 u 1,5 u 1 ili 100 u 1,sol uvijek stavljaj zbog kamenca koji ti se skuplja po grijacima.e sad,sjajilo je po meni isto bitno,dok ga neki ne stavljaju.tvoj izbor.
tablete uvijek stavljaj u pretinac za tablete,programe biraj po zelji,ja svaki put koristim ekonomican.
skuzit ces ubrzo sve,kroz nekoliko pranja 8)
evo sve je rečeno,ja samo potpisujemCitiraj:
Rayna prvotno napisa
ja koristim Somat iskljucivo. Od onog iz DM su mi ostali tragovi na casama. Mislim da je preagresivan.