flower i lola :klap: ! Flower ti uskoro seliš na topic Monti - druga faza ili jedva čekaš pizze i lazanje?
Printable View
flower i lola :klap: ! Flower ti uskoro seliš na topic Monti - druga faza ili jedva čekaš pizze i lazanje?
Ecuador? :mrgreen:Citiraj:
Rene2 prvotno napisa
Dok čekam da mi posude knjigu imam pitanje:
smiju li se jesti suhe smokve(kad me napadne želja za slatkim :/ )
i koliki je GI suho prženog kikirikija?
možeš, smokve su 35, a kikiriki 15 :mrgreen:Citiraj:
antinica prvotno napisa
:!: e, da! tako je!Citiraj:
Elly prvotno napisa
Kod mene u knjizi smokve imaju GI 40,a za suho przeni kikiriki sam se i ja pitala,onaj u ljusci ima 15,e sad da li mu oni svi fini zacini i suho przenje podignu Gi,nemam pojma,ako i da vjerojatno ne puno.
Pa i ovaj u ljusci je pržen suho (bez dodane masnoće), a začini su dozvoljeni po Montiju, čak što više.
Kuham leću prvi put u životu i čini se da će biti dobro!
I jest dobra, napravila sam kao grah, kuhana je za 1/2 sata. Čula sam i da se može napraviti bolonjez s lećom umjesto mesa.
Ajd nabaci recept za taj bolonjez ako znaš pliiiiz :)Citiraj:
marinna prvotno napisa
Ne znam točno, rekla je frendica isto kao obični, dinsta se crveni luk, pa malo bijelog luka i peršina, izdinsta se još leća i paradajz (ja sam ovu moju namakala dva sata) i to je valjda to, ma trebalo bi biti dobro. Ja bi još i malo slanine popržila i ubacila pelate. Baš ću probati to napraviti jer tijesto nisam nikako jela otkad sam na montiju. Ako nisu lazanje nisam baš neki ljubitelj.
od pon sam opet disciplinirana
na poslu sam, 2. dan - moj ručak je samnom ;) (integralna pašta sa šugom od pomidora i maslinama; u tupperware - samo zgrijem)
i ja sam jucer lecu jela - mmmmm...omiljena moja manestra
Hvala!Citiraj:
marinna prvotno napisa
Ajd reci smotanki koja još nikada nije pripremala leću - samo je namočič pa dinstaš ili još malo i prokuhaš?
A ako je kuhaš kao varivo da li je isto namočiš?
A zašto su zvijezde na nebu? :lol:
Sama sebi zvučim kao 1000 zašto 1000 zato!
Evo da ja malo ažuriram listu. Prijavljujem - 4kg :shock: :)
1. MGrubi (15 kg) 11,5 to go
2. summer (8 kg) 5 to go
3. Irchi (8 kg) 4 to go
4. Tiwi (10kg) 5 to go
5. Marinna (10 kg) 8 to go
6. AdioMare (15kg) 8 to go
7. cvijetak (10kg) 8 to go
8. Marinchi(10kg) 8 to go
9. flower (8 kg) 4 to go
10. buby (10 kg) 3,3 to go
11. mikka (20 kg) 17 to go
12. Rene2 (17 kg) 16 to go
13. babyiris (30kg) najprije 15 to go,
14. taniaz (8kg) 4kg to go
15. lola24 (30 kg) 30 to go
16. skviki (15kg ) 11 to go
Radila sam kocke od sira koje oooooooooooobožavam.
I nisam pokleknula.
Nisam čak ni liznula nož s kojim sam ih rezala :(
Svi su se davili u njima, a ja u 2 kockice crne čokse.
Ali ima ona stara: " Jedeš malo skidaš salo. Posle meriš šta ti ostalo."
Prijavljujem se i ja Monti klub. S obzirom da sam u zadnje vrijeme počela nekontrolirano proždirati nenormalne količine hrane, što se naravno vidi na meni, stanje je alarmantno jer nakon poroda sam bila "mršavica". Nije u redu da uz svog živahnog 4-godišnjaka budem deblja nego kad sam bila trudnica.
Dakle, krećem od 75 i želim skinuti 10 kg na duži rok.
Knjigu sam u kupila u subotu, objesno, jer nisam našla niti jednu majicu ni tuniku moje veličine. Odlučila sam se kazniti nekupovanjem robe dok ne otplatim knjigu i dok ne smršavim 5 kg.
Problem je u tome što sam se do prije nekog vremena uvijek mogla kontrolirati po pitanju količine i vrste hrane koju jedem, ali sad više ne mogu i ne znam kako da prekinem taj začarani krug.
Nadam se da ću uz vašu podršku ipak uspjeti. Pozdrav svima.
Dobrodošla i kratko ostala!
A onda u šoping po usku haljinicu :)
:lol: ludaro!Citiraj:
skviki prvotno napisa
leću samo dobro operi pod mlazom vode u cjedilu i kuhaš oko 45 min zelenu, a crvenu i kraće.
evo i mene da vam se pridružim.
dojim, a na un-ki sam prebrzo skinula 4 od željenih 10 kilica.
na montiju sam oko tjedan dana i ništa od izgubljenog nije mi se vratilo.
nakon ručka i večere obavezna mi je crna čoksa jer bih inače ispalila.
ako netko ima volje ponoviti recept za palačinke, ljubim ga.
od ovog dojenja mi se stalno jede slatko pa si nešto razmišljam: montijeva verzija rožate: fruktoza, mlijeko, jaja, samo što nema karamele.
onda - one sve fine torte bez brašna, npr. crno bijela torta. jel to netko probao? da napišem recepte pa da to iskusne montijevke provjere?
zakaj u prvoj fazi ne smijem svježi sir i integralni kruh za doručak?
Kada sam malo bolje razmislila, meni fruktoza i nije bila osobito slatka iz razloga što uvijek šećerim vrući čaj, a Zdenka je napisala da fruktoza ne podnosi visoke temperature.
lex, bila si u pravu.
Zbog sirutke koja ima visok GI? Valjda.Citiraj:
zakaj u prvoj fazi ne smijem svježi sir
Skviki, čestitam!
skviki :D !!
AnaDelVito, mislim da ne ide zbog masti u siru. u mojoj knjizi pise da se moze jesti int. kruh i sir s 0% masti (jedino ne znam jel takav postoji). znam da onaj sirelin zrnati ima 2,2 % pa ja jedem njega. ponekad. uglavnom tamanim kruh, pekmez i bijelu kavu. jos mi nije dosadilo.
tileo02 welcome!
prijavljujem -0,5kg
skviki :D
1. MGrubi (15 kg) 11 to go
2. summer (8 kg) 5 to go
3. Irchi (8 kg) 4 to go
4. Tiwi (10kg) 5 to go
5. Marinna (10 kg) 8 to go
6. AdioMare (15kg) 8 to go
7. cvijetak (10kg) 8 to go
8. Marinchi(10kg) 8 to go
9. flower (8 kg) 4 to go
10. buby (10 kg) 3,3 to go
11. mikka (20 kg) 17 to go
12. Rene2 (17 kg) 16 to go
13. babyiris (30kg) najprije 15 to go,
14. taniaz (8kg) 4kg to go
15. lola24 (30 kg) 30 to go
16. skviki (15kg ) 11 to go
Primate i mene??
ja kombiniram montij uz manja odstupanja.
Krenula sam sa kontrolingom prije nekih mjesec i pol, jer sam stala na vagu (99,8-bem ti!!!) :evil: i zakljucila da je FAKAT bilo dosta.
skinula sam 6-7 kg, jos samo nekih 15 :lol: sto je relativno daleko od neke idealne faze (69 cca)
Imam korektan recept za muffine:
300 gr crnog brasna (prosijati kroz cjediljku da se uhvati zrak i tijesto ne bude tvrdo kao kamen)
pola praska za pecivo
tamne cokolade-50-70 grama
visnje (ja koristim smrznute) ili neko drugo voce
fruktoza 5 velikih punih zlica ili vise-po zelji
2 dl jogurta
margarina ili putra, otprilike 50 grama
1 jaje
Postupak: prasak za pecivo s brasnom + komadici cokolade
jaje+jogurt+secer+margarin
onda prvo i drugo zajedno, te na kraju visnje
200 stupnjeva oko 20 min, dok cackalica ne bude suha.
Nije totalni monti ali pomaze ubiti zelju za slatkim. ja ih radim vikendom jer zakljucila sam da bolje ovako nego kupljene madjarice!
Skviki baš je lijepo vidjeti kako si puna elana :D Ma ja ti leću prvi put pravila, namočila sam ju 2 sata i onda dinstala, odnosno kuhala.
AnadelVito i Tile02 dobro došle! Ana samo ne pitaj recept za šnenokle :lol:
Nemojte mi to pričati za svježi sir, pa što ću više jesti, stalno isto. Jedna kila mi se vratila :cry: :cry: ovo ide jaaako sporo kod mene.
Ovisno kada se važeš ;) .Citiraj:
marinna prvotno napisa
Kod dr. Cara na akupunkturi su nas naučili da smijemo biti kilu u plusu samo pri ovulaciji i za vrijeme mjesečnice.
Neke žene su imale (privremeno) i više od kile viška.
Marinna,svjezi sir smijes ali ne sa kruhom,smijes i onaj masni tvrdi ali kao medjuobrok,bitno je samo da nije sa UH ili odmah iza njih.Mene kad ulovi glad izmedju obroka uzmem komadic sira i nekoliko maslina i nema vise gladi.
Ja na 2 foruma provjerila i može se jesti integralni kruh sa sirom light ili namazom.
Uglavnom pokušaj pa ako ti to zakoći mršavljenje,odustani.
Ma to kile hvataju zalet prije nego krenu strmoglavo dolje :)
Odmah mi je lakše za sir, jedem ga uz omlet ili pečene gljive ili tikvice (ili sve to skupa :P ).
MGrubi je kopirala čini mi se neku staru listu da nas sve zasjeni :)
:oops:
nisam valjda, slučajno :oops:
MGrubi :D
valjda im neće tribati neki veliki zalet ;)Citiraj:
marinna prvotno napisa
ja ti radim omlet: zapržim crveni luk na maslinovom, prodinstam naribanu tikvicu i na kraju jaje
to + salata mi je super za večeru :)
Aha, sad i ja znam šta ću za večeru :mljac:
jako fino
jel bi ovo bilo po montiju:
sastojci:
6 jaja
20 dag fruktoze
20 dag maslaca
10 dag oraha
3 žlice kakaa
10 dag crne čokolada
2 dl slatkog vrhnja
žumanjke i fruktozu dobro izmiješejte, zatim dodajte pjenasto izmiješan maslac, mljevene orahe, kakao i rastopljenu čokoladu. na kraju umiješajte čvrst snijeg od bjelanjaka. smjesu podijelite na dva jednaka dijela. jedan dio stavite u oblik za tortu obložen papirom za pečenje pa pecite na temperaturi od 185 stupnjeva celzijevih oko 40 min. drugi dio spremite u hladnjak. kad je prvi dio pečen, ohladite ga i prelite ga nepečenim dijelom smjese iz hladnjaka. ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.
pozdrav svima, i ja se prijavljujem!
danas mi je bio šesti montignac dan, zgriješila jednom, ali malo, no sutra me čeka jedan rođendan... No zato sam uspjela izgurati ovih šest dana apsolutno bez tjestenine i riže. Nemam puno kg viška, ali obzirom da sam nedavno operirala štitnjaču kile bi se mogle ekspresno nakupiti, a zbog bolesti mi i kolesterol raste, pa sam mislila da šećer tome sigurno ne pogoduje. A trudnoća mi tek predstoji.
nego, prvih dva tri dana me strašno mučilo što ću, kako i kada jesti, a sad to već nekako ide samo po sebi. Već sam obećala recepte, pa možda nekom pomogne u sastavljanju jelovnika ovo što mi trenutno pada na pamet:
1) lagana maneštra - recept s coolinarike (kuhala sinoć, ispalo izvrsno, a još bolje je to što je ostalo i za sutra :) )
http://www.coolinarika.com/recept/po...a-od-mahunarki
mislim da je tu sve po montiju, samo sam izostavila mrkvu
2) http://www.coolinarika.com/recept/riza-s-porilukom
ovo je odlično - ja još dodam malo luka prije pirjanja poriluka, a kapnem i par kapi soja sosa (imam neki u kojem nema uopće šećera)
3) inače kuham guste juhe/variva, sve bez bilo kakve zaprške, samo dio juhe usitnim mikserom - neki dan je to bila kombinacija korabica/karfiol, često je to brokula+karfiol, prokulice, kelj, tikvice, kupus kuham kao varivo samo s paradajzom...
eh da - još jedan divan prilog npr uz meso - dinstani crveni kupus!
fino, a jeftino (a ne deblja :D )
4) moj doručak - zobene pahuljice prelivene mlijekom, narezane dvije suhe šljive unutra i naribana polovica jabuke.
nisam baš sigurna je li to sasvim ok, ali nekad to a nekad kruh+pekmez...
pozdrav svima, i ja se prijavljujem!
danas mi je bio šesti montignac dan, zgriješila jednom, ali malo, no sutra me čeka jedan rođendan... No zato sam uspjela izgurati ovih šest dana apsolutno bez tjestenine i riže. Nemam puno kg viška, ali obzirom da sam nedavno operirala štitnjaču kile bi se mogle ekspresno nakupiti, a zbog bolesti mi i kolesterol raste, pa sam mislila da šećer tome sigurno ne pogoduje. A trudnoća mi tek predstoji.
nego, prvih dva tri dana me strašno mučilo što ću, kako i kada jesti, a sad to već nekako ide samo po sebi. Već sam obećala recepte, pa možda nekom pomogne u sastavljanju jelovnika ovo što mi trenutno pada na pamet:
1) lagana maneštra - recept s coolinarike (kuhala sinoć, ispalo izvrsno, a još bolje je to što je ostalo i za sutra :) )
http://www.coolinarika.com/recept/po...a-od-mahunarki
mislim da je tu sve po montiju, samo sam izostavila mrkvu
2) http://www.coolinarika.com/recept/riza-s-porilukom
ovo je odlično - ja još dodam malo luka prije pirjanja poriluka, a kapnem i par kapi soja sosa (imam neki u kojem nema uopće šećera)
3) inače kuham guste juhe/variva, sve bez bilo kakve zaprške, samo dio juhe usitnim mikserom - neki dan je to bila kombinacija korabica/karfiol, često je to brokula+karfiol, prokulice, kelj, tikvice, kupus kuham kao varivo samo s paradajzom...
eh da - još jedan divan prilog npr uz meso - dinstani crveni kupus!
fino, a jeftino (a ne deblja :D )
4) moj doručak - zobene pahuljice prelivene mlijekom, narezane dvije suhe šljive unutra i naribana polovica jabuke.
nisam baš sigurna je li to sasvim ok, ali nekad to a nekad kruh+pekmez...
Ana, no, no, to ti je jaaako daleko od Montija. Vidi se da stižeš s UN-ke :mrgreen: . Kod nas nema slatkiša, samo crna čokolada s 70 i više posto kakaa.
MalenaM i ja stalno pravim ovu maneštru, to mi je jako fino. KOd nas ne ostane ništa nakon ručka sve smažemo.
I dobrodošle nam sve nove cure :D .
a sta kazete za one muffinse gore??
da li se oni mogu???
ja volim muffinse, i pravim ih cesto mojoj maloj, ali sad kada ih napravim ne mogu odoleti :(
Da Ana, dobro ti Irchi kaže - na ovom topicu nema slatkiša, samo crna čokolada s 70 i više posto kakaa.
:lol:
MalenaM :bye:
Što sa gljivama (šampinjonima), tuna namazom (samo riba) i grahom ?
Btw. danas ima u Jutarnjem listu intervju sa G.Montignacom i njegov dnevni jelovnik koji uključuje:
Doručak: voće, integralni kruh, pekmez bez šećera i kava.
Ručak: riba sa zelenom lećom, mahunama ili blitvom
Večera: špageti s umakom od rajčica, bosiljka, maslinovog ulja i parmezana.