ah, da, nisam ovo komentirala:
zorana:
Citiraj:
Cure, vi koje bi rodile neasistirano...Jel bi imale djecu oko sebe? Kako bi rijesili situaciju da hocete roditi doma, recimo da je porod nocu....a najradije bi se osamili. I uz sve to zivite u malom stanu s dvoje djece.
na bih imala djecu oko sebe. srećom, stariji sin spava k'o klada, pa se, oz svu buku koju sam proizvodila, tek pred kraj napola probudio i počeo me zvati, pa sam morala poslati muža da mu objasni što se događa i da je sve u redu. čim se beba rodila, pozvala sam muža, a onda smo pozvali sina da ju vidi...
marta...
Citiraj:
Rhogam je krvni pripravak konzerviran ogromnom kolicinom tiomesarola, tj. derivata žive, koji se daje zenama koje imaju Rh negativnu krvnu grupu,
ajme, ovo zvuči gadno! živa?!? :shock:
ti si znala po nekim pretragama da će ti to trebati?
ninaxy:
Citiraj:
Imam još jedno pitanje, možda je malo glupo, koliko krvi mogu očekivati i što poduzeti da se stanje što prije dovede u red? Znam da se može staviti najlon preko kreveta, hoće li onda samo plahta upiti tu krv ili će to sve curiti naokolo?
čuj, naravno, plastika na krevetu, (ili gdje već si urediš kutak), plahta, ali naravno i nešto što dobro upija - ručnici, a postoji i za kupiti raznih tih - ne znam kako bih ih nazvala - podložaka - za inkontinenciju i sl.
što se tiče čišćenja, to je dopalo mog puža-muža, jadnog.
za onaj dio priče u kojem sam klečala oslonjena na stolac (a na stolcu je bila hrpa ručnika, plahti itd. pripremljenih za porod, imala sam nekakvu strunjačicu presvučenu u plahtu da mi ne bude tvrdo za koljena, a ispod sam si stavila i ručnik da upije plodnu vodu i ostalo...
samaritanka
Citiraj:
Puhica pa kak si se porodila očito nije bilo loše. Kad si prestala sa žvakanjem, mislim koliko prije poroda?
Ovo da li dojiš sam mislila da si se zato probudila pa ne možeš zaspati ili hoćeš se ponoći malo sastati sama sa sobom.
Zorana nisam znala da uzimaš magnezij?
samaritanka, sretna ti nova!
što se tiče tvog pitanja, nisam ga prestala piti! nisam imala pojma za ovo!
dovraga! zar to stvarno može odgoditi trudove?
ajme, poludjet ću!
:evil:
zorana, sretna ti nova godina!