dakle... danas mi je prvi UH dan. mogu konzervu kukuruza? :?
Printable View
dakle... danas mi je prvi UH dan. mogu konzervu kukuruza? :?
evo da se prijavim- pet tjedana smo na dijeti (dan vise-manje), mm i ja.
radim po receptima iz knjige jer mi je tak najlakse, knjiga mi je skopirana pa si samo keljim na frizider po dva dana unaprijed tak da ne moram razmisljat kaj bumo jeli.
'zgrijesili' smo vise nego jednom :mrgreen: , al volimo njupati i onda si radje priustimo tu i tam nekaj nego da posaljemo sve u pm.
ja sam skinula do sad 4 kile, a ide mi stvarno polako- skinem pol kile pa tjedan dana nista pa kila pa opet danima ni grama i tak.
uglavnom- nisam nezadovoljna jer- ako nastavi i ovako- sve skup bi trebalo otic do kraja jos nekih 7 kila, a to bi mi bila bas 'idealna kilaza' (za mene)
mm je skinuo 12 kila, a i inace sam cula za dosta muskaraca kojima je bas jako puno otislo.
mislim da neCitiraj:
Andora prvotno napisa
utako velikimkoličinama ide ipak u škrobni
:? ne kužim. puno mi je cijela konzerva za ručak i pola nje za večeru... ili ne za prvi UH dan?
uću reći kad idem zenut UH dan onda na picu pobacam i malo kukuruza za koji mislim dapripada škrobnom danu
tj kukuruz ne ide u UH dan
Bok vrijednice...
I ja moram podnijeti izvještaj: 10 kila manje, još 0,5 to go... :D :D i još 20- tak dana do kraja!!!!!!
Htjela sam Vam samo reći, da je meni vaga stajala i po 2 tjedna i onda opet krene, ne smije se gubiti karakter i treba se pridržavati pravila. Ja sam par puta zgriješila, ali sam zgriješila tako da sam si eventualno povečala količinu ili gricnula nešto ali samo ono nešto što je taj dan na repertoaru.
Danas recimo mi je tijesto i pojesti ću (tako od početka jedem) pizzu sa paradajzom, malo maslinovog i češnjaka, šaka gljiva i šaka kukuruza. Ne znam jesam li griješila, ali ja sam skinula sve što sam morala, definitivno sve jer na visinu od 172 cm, sad imam 62 kile!!!! :D :D
Ja ću ostati na dijeti do kraja jer ako još što ode super jer vjerujem da ću dobiti kilu, dvije tri, kad počnem tamaniti... :lol: Šalim se, paziti ću...
A baš smo moja mama i ja pričale prije par dana (ona je skinula 7 i pol -ali je varala) šta ćemo mi jesti kad prođe 90 dana, bit ćemo izgubljene...
Kad sam se skinula s dijete na dva dana zbog svadbe jedva sam čekala da ponovo krenem....
Pusa svima :*
smajo, vidim da si imala dane "skidanja s dijete".
mene to muči...
nije baš pristojno otići ljudima na vikend i onda tražiti da kuhanjem poštuju neka moja pravila...
znači, može se vikend - zgriješiti, pa nastaviti?
ja do sada samo tri kg :/ 20 dana.
jedino sta ja ne mogu tu vodu. max tri-cetiri dcl dnevno. povraca mi se kad se naljevam vodom.
i nek mi neko napokon rece jesu li ta tri dcl juhe vazna??
ne jedem ih jer mi ih se ne kuha svaki put.
a sta se alergija tice, zalile su se cure da im se lice i tijelo osipa i svrbi. ja na UH dan svaki put jedem spagete sa salsom :mljac: moja inece no.1 hrana
a za veceru zobeno-prosene palacinke sa marmeladom od marelice. jednom sam jela nutella cheescake
Evo mene u 2. cikulusu i danas mi je voćni dan pa molim nekoga da mi hitno odgovori što se može i koliko od suhog voća ili sjemenki jesti, jerbo ne jede mi se klasično voće :mrgreen: čim prije jer sam gladna pliz :*
ja sam kupila grožđice i suhe marelice. mljac
lu mislim da je juha važna, i ne moraš svaki dan kuhati, ja kupim govđu juhu i kocki i za 5 minuta skuham 2 dcl juhe (pola kocke) ;)
apricot mislim da se može zgriješiti, zašto ne, nećeš ništa izgubiti osim produžiti si dijetu, bitno je biti uporan. Ja osobno mislim kad bi stala na dva dana da bi to bio kraaj, i zato se nedam ;)
super, znači suho voće? A koliko toga smijem pojesti? Nisam velika :mrgreen:Citiraj:
Andora prvotno napisa
mislim da u knjizi piše da se namoči 8 suhih šljiva.
pojedi šaku, bit će ti dosta.
što se vode tiče, meni nije problem popiti, meni je problem... što trčim po gradilištima i svašta nešto... i nemam gdje ići na wc.
pa ne pijem dovoljno.
[quote="anima"]lu mislim da je juha važna, i ne moraš svaki dan kuhati, ja kupim govđu juhu i kocki i za 5 minuta skuham 2 dcl juhe (pola kocke) ;)
ja nekako idem ovom logikom...juha u kocki je sol i konzervans i mislim da jos vise potice zadrzavanje tekucine, cini mi se da je onda bolje popiti jos casu vode umjesto toga. mozda grijesim.
mm nece da cuje za juhu i leso meso i onda mi je bed kuhati pravu juhu kad vecina svega zavrsi u smecu :oops: ali nista ako je to stvarno vazno skuhat cu pa cu na proteinski dan natrpat se leso mesa a juhu zamrznut na male porcije.
ja isto imam knjigu ali mi recepti nisu omiljeni. ali da mi neke ideje. meni je npr skrobni dan najgori jer ne znam sta bi...pa skoro svaki put kuham lecu :roll: grah mi jos nijednom u zivotu nije ispao dobro. slanutak volim ali ga mm nece pa mi se ne da kuhat samo za sebe.
a one juhe sa ajvarom i kiselim kupusom iz knjige mi zvuce grozno.
[/b]
:lol: iza hrpe sodera ili naslaganih cigliCitiraj:
apricot prvotno napisa
idem kupiti neku ribu.
kako da je pripremim, a da mi bude ok i za ručak i za večeru?
ja uzmem nešto filetirano, pa za ručak na žaru za večeru nešto ala grčka salata-masline, pečana paprika, pomice
i moš par miloića za juhicu i tebi i orki :lol:
ono su molići
ah, kod nas je filetiran oslić, a ja ti baš i nisam za to...
idem vidjeti što se nudi, u konzumu je dobar izbor svježe ribe.
pa tu ti se prodaje filetirani zubatac a bogme i grgeč
a da šiljneš :P
odlučila sam: kupit ću nešto što ide na lešo (kakvu škarpinicu) i skuhati gustu juhu s rižom. Ja ću sebi povaditi meso i napraviti salatu.
Jel super, a?
al onda isto jedeš za ručak i večeru
meni je to najgore
a za škarpinicu mi lagno sad sline idu
ja ipak kupila kukuruz - bem ti, pa ako piše da mogu grah - kako ne mogu kukuruz!? heeeeeelp! :(
ako je palenta u UH danu, onda je i kukuruz, ne kužim šta te muči :lol:
grah je mahunarka, škrob.
kukuruz je žitarica, ugljikohidrat.
oš da ti crtam? :lol:
a baš si neka .... :( :x
glad iz mene kruli, a ti ovako....
pa uzmi konzervu graha, ima u svakom dućanu.
ili slanutka.
ili leće.
baš moraš kuruzu?
jest ću krumpir i mrkvu. MM mi sprema.
onda ću kukuruz sutra! :D
a kakve budu te skarpine iz konzuma? kod nas na trznici ima friske ribe samo petkom :roll: i onda moras doc u 9 i stajat u redu da nesto uspijes kupit.
meni su izgledale super prošli tjedan (ali je Orka poželjela škampe :roll: ), a sad, nikako da krenem...
idem pa ću javiti...
Žene, zanima me da li mogu mješati suho voće i svježe voće i koliko mogu pojesti suhog voća???? Pliz
Dalje, što kažete na ovu pizzu na UH dan: tjesto za pizzu, rajčica u komadićima iz konzerve, šampinjoni i kukuruz iz konzerve i sve to ispeć? Jel može?
I još jedno pitanje, zapravo dva :P da li pijete one kave 3u1 i da li na proteinski dan pijete kavu s mlijekom?
meni je to njam njam i uz to hrpu zelene salateCitiraj:
anima prvotno napisa
lu ajme ti bi još i salatu :shock: :P jel može ha, neću zgriješit? Al to tek za 3 dana :( Čuj, provjerila sam ti za juhu, u knjizi piše da može juha iz kocke :D
I dalje čekam odgovore...ajme, dok vi odgovorite ja umrem od gladi :(
šampinjoni = al to nisu proteini?Citiraj:
anima prvotno napisa
a ova pizza - to je za škrobni dan?
(samo da me apri ne skuži :lol: )
U knjizi piše da se može šaka sušenog voća pojesti, ne više.....
Ja si isto znam napraviti pizzu kada je dan tijesta, stavim na nju paradajza, tikvice naribam, malo šampinjona i super se najedem....
Na dan kada je tijesto salata se NE jede :) .
Za voćni dan može se miješati suho i svježe voće, može se pojesti taj dan i banana, ali preporučuju samo jednu :/ .
:shock: :shock: :shock: ja to pojma blagog nisam imala! ja mislila salata je travka to ne moze skodit!Citiraj:
nana prvotno napisa
mislim da gljive nisu protein jer su u knjizi sa receptima za skrobni dan.
imam ja knjigu ali imam problema sa koncentracijom :P pa sve shvatim naopako.
a ova kava 3u1 i kava s mlijekom za prvi dan? Samo glasajte i dalje za ovu moju pizzu da se uvjerim da mogu da ne bi zgriješila slučajno :roll:
ja sam već pojela dvije banane :roll: u išćekivanju odgovora, a kako se to misli, po šaka sušenog voća za doručak, ručak i večeru? Ajme, pa kaj je šaka voća, ni pod zub :roll: A ja samo okrećem s oćima, to je zato što mi se ne daju tražit drugi smajlići, od gladi :roll:
Ful me zanima ovo sa sušenim voćem jer mi se čini kao da bi mi promjena dobro došla jer ne mogu ni gledati ovo drugo voće, pojedem i ono niš :roll: i dalje rikavam
anima, ignorirat ću te :lol:
u UH danu NEMA salate.
a voćni... nek te voda nosi:
Za vrijeme voćnoga dana jedite više puta dnevno, a stanke između obroka neka budu po 2 sata.
Dopušteno je jesti i suho voće, izbrojite 8 komada.
Za vrijeme voćnih dana jedite jezgričavo voće i sjemenke.
Možete jesti i kompote, naribano voće, voćne juhe, pečeno voće.
Ako ne volite voće, kombinirajte ga sa svježim povrćem, ali bez začina.
To sam ti prepisala iz knjige.
apricot :* al opet moram ja pitati zbog koncentracije kako kaže lu
znači mogu jesti 8 suhih marelica svaka 2 sata, čuj, ne čini se to loše, odmah trčim! I sad još jedno ovakvo :oops: jel se to mora prati prije uporabe-priznajem nikad jela al me sad neopisivo privlači :lol: