Učim se , učim :lol:
Samo da ne proštepam prste usput :roll:
Printable View
Učim se , učim :lol:
Samo da ne proštepam prste usput :roll:
Otišli smo ujutrop u City i vratih se sa njom! :preskaceuze: :sing:Citiraj:
ana.m prvotno napisa
Nemate pojma što ću sve sašiti. Nije me do sad sprječavalo što je nemam al ovo me duplo motivira. :preskaceuze: :sing:
Ovo je nešto genijalno!! :shock: Čekam da nam javiš kako si zadovoljna! Pa ako nisi.. znaš kome je možeš prodati. 8)Citiraj:
Engls prvotno napisa
Ja imam štepericu (Pfaff), endlericu s iberdekom (isto Pfaff) i mašinu za vezenje (Singer). Koliko su koštale, mogla sam klince oblačiti do mature :lol:
A i kuća bi bila urednija :lol:
Ja sam Miji sašila milion trenirki i moram priznati da to stvarno spašava. Za metar materijala ja imam dva donja dijela i gornji. A sve to za 60-tak kuna.
Lea, kako porubis? Meni je to uvijek malo problematicno.
Marta, ja se služim i običnom mašinom i endlericom. Rubim na običnu. Presavinem materijal i štepam, onaj ravni bod.
Za to mi još fali jedna mašina, no samo me ov amoja SUPER SLAVICA spasila tisuću puta. Sve se može šiti samo na nju, no sad smo se malo ponovili pa se radujemo što će nam brzo ići unuternji šavovi.
I kad smo već kod ruba, mislim si da li ako skinem nož na endlerici mog s njom i rubiti. Jučer mi je palo napamet? :/
Biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip! Krivo.
Ne kužim. :?Citiraj:
marta prvotno napisa
Ne mozes skinuti noz. Odnosno mozes, ali nis od sivanja u tom slucaju.
a jel' ima netko Toyotinu mašinu i iskustva s njom? nekako sam si ju zapikirala, a nisam za nju čula ništa ni pozitivno niti negativno
plizzz
Pojma ja nemam. Meni je endlerica novo čudo i još vježbam. Palo mi je napamet, al evo ima nas pametnijih. :)
Onp što mi je mrak kod nje je brzina. Za 20 minuta sašijem majicu za Minči.
Ovo gore je išlo Marti. :)
Za sve vas šivalice, nove i one iskusne evo dobar link:
www.threadsmagazine.com.
molim savjet od iskusnih šivalica, koju od ove dvije kupiti Brother ili Bernina (koštaju jednako cca 1800-1900kn)
http://www.siva-prom.hr/brother_BM3500.htm
http://www.siva-prom.hr/Bernette55.htm
Uvjet je da se može i štikati, endlati, porubljivati, slijepi bod za porube ... to bi bilo to. Kod Bernine se neke stopice nadoplaćuju, a kod Brothera ih je više uključeno u osnovnu cijenu.
Ima li itko ikakvog iskustva i mišljenje o te dvija mašine ?
Marta i LeaB:Oprostite što upadam,ali ovisi koju endlericu ima...Naime,moja ima iberdeck i samo moram prepetljati konce i premjestiti igle i mogu "normalno" šiti ili sa jednom ili sa dvije igle.Baš kao porub na T-shirt majicama. Sa vanjske strane izgleda kao da je sašiveno običnim ravnim bodom (2 x), a sa unutrašnje strane je već poendlano...
Engls Kakva je to endlerica? Di sam ja bila dok sam je kupovala???? :shock: :/
Moja to nema, jer u onoj knjižici koji sve bod možeš raditi nije baš to nacrtano. Šteta.
No evo me večeras šivam, dobro me služi.
Ja imam gore spomenutu Toyotu, ali iako sam procitala uputstva detaljno, nisam nigdje skuzila da se spominje iberdek.
Engls koju mašinu imaš? Napiši baš čitav naziv pliz. Nešto sam u razmišljanjima da kupim novu mašinu, pa ne znam koju bi, a da ima taj "slijepi" bod... Hvala :*
Ja imam neku ful jednostavnu Singericu (ladystar), jednostavna je zato što nema elektronike nego je sva mehanička. Relativno je nova(8 god), al navodno može šivat kožu. To mi mama kupila preko gastarbajtera u Njemačkoj za dotu :lol: :roll:
Malo je bučna, al uredno šiva. Sve nekako mislim da bi mi dobro došla neka endlerica...
Sestre mi imaju Bagat višnja S pa s nategnutošću konca uvijek neki problemi...a i one čini se nikako da se uhvate i nauče o tom :/ Ima li tko iskustva s njom
Elna 704 dex plus. Ima 4 igle i 4 konca,ali mogu endlati i sa 2konca.
Ma to mi je brat kupio kao vjenčani poklon,pa se ne žalim,ali da sam mogla birati ja bih Pfaf-ovu.Osim što ima i iberdek,10 vrsta programa,gustoću boda ima i dužinu svakog boda.Nar.za elastične materijale može zahvatiti od 3-5 mm,a moja samo 5mm.No,kao što napisah,dobila sam je pa se ne žalim...
slijepi bod imaju ove dvije što sam stavila linkove gore
Ma ja pi...m svaki put kad hoću nešto šiti, jer ili moram nositi to što šijem kod mame ili ona mora zaprtiti Singericu (endlericu) kod mene :/ MM već komentariše da bi mi je trebala pokloniti koliko je koristim... .lol: Moraću se raspitati malo bolje šta se sve nudi. Ja bi da bude i "obična" i endlerica u jednom. Ima li to uopšte?
nadan se da to ove imaju kako im piše, mada mislim da to nije pravo endlanje jer nema 4 konca.Citiraj:
TinnaZ prvotno napisa
Mislim da nema.Citiraj:
vještičica prvotno napisa
Ja imam bagaovu endlericu i ne mogu se požaliti. Platih je 1600 kn i radi ko sat. Evo jutros šivam Janči trenirku da kad idemo u šetnju budemo lijepi.
Mada mi je ovaj iberdek san snova. Što bi sve radili!
No na svoju sam običnu mašinu sašila pregršt odjeće i dok nije bilo endlerice.
a na ovim piše "stopica za endlanje". Inače vidjela sam u Neckermann rasprodajnom centru kod njihovog sjedišta u Vž, prava endlerica snižena sa 1600kn na 1000kn.
To zahtijeva prepetljavanje i mnešto vremena za namještanje konca baš na pravu napetost,da bi šav bio kao iz trgovine. Ja ga koristim samo kada šijem masovno za djecu iz kluba.Ovako to odradim sa običnom mašinom.Poendlam i onda porub napravim običnim ravnim bodom 2x.Udaljenost je cca 5mm i izgleda ok.Citiraj:
LeaB prvotno napisa
Ima, ima. Imam ja i nisam baš nešto sretna. Evo zašto. Za promijeniti cijeli mehanizam i provući sve konce nanovo trebaš bar 10ak minuta. Meni je to puno ako šivam majicu ili nešto slično što treba samo dobar porub. I nikad mi nije ispao lijep porub. Vjerojatno je stvar vježbe. Sve rubim (rastezljivo) na cik-cak. Ako badići Lisca mogu biti na cik-cak, mogu i moje majice. Inače , imam Pfaff coverlock 4862 :)Citiraj:
vještičica prvotno napisa
Vještičica, sorry.
Ja sam shvatila da bi ti endlericu u iberdek u jednom.
Na mnogim štepericama imaš bodove koji se mogu koristiti umjesto endlerice, samo endlerica je puuno brža. :)
Opet ja. Ja prvo napišem, onda čitam prethodne postove :lol:
Dakle, posjedujem Štepericu Pfaff stretch&jeans 6120 već više od 10 godina. Savršena je! Šiva sve: tanku svilu ili 6 slojeva trapera. Najvažnije: ima gornji transport pa ne bježe slojevi. Nije elektronska, nema se što pokvariti. Preporučam svima! Ima nekoliko običnih bodova i nekoliko rastezljivih. Naravno i slijepi. Noviji modeli su sigurno sofisticiraniji.
Imam i Singer Quantum Futuru za šivanje i vezenje. Na nju štikam i koristim neke lijepe ukrasne bodove. Nema gornji transport i ne može povući dva sloja samta. A stalno me strah da će nešto otići na njoj jer svako malo nešto bipće. :)
koliko koštaju?
Ne sjećam se za pfafficu, a za Singericu ne želiš znati (previše), ali ih nema kod nas. Moja je stigla iz Njemačke.Ovlašteni dealer za pfaff je Nana san iz Samobora, imaju dućan i u ZG, ne znam za web stranicu, potražit ću broj telefona ako te zanima
Tako i ja rubove radim.Citiraj:
Engls prvotno napisa
...a u nedostatku endlerice sam čuda sašila. Od odijela, kaputa, košulja, trenirka za Miu... Endlerica je brža. No i bez nje se može.
Dobra zamjena za iberdek je dvostruka igla. Onda gore imaš dva paralelna šava (odjednom) a dolje cik-cak. Dobro izgleda i elastično je.
Ja imam običnu mašinu sa dvoiglovkom, no još nisam skužila kako radi. Doduše jednom sam probala... :oops:Citiraj:
zumbulmama prvotno napisa
joj, sad bi si odma kupila jos jednu obicnu masinu. imam jednu prastaru Capri (mislim da je francuska) koja radi savrseno ali nema dvoiglu i slicne izmisljotine, a ja bi si to tak htjela....
U svaku iglu jedan konac. Kroz sve gornje puteve provučeš ih zajedno. U bobinu normalno kao mi uvijek. I šivaš....
marta, dvoiglu kupiš u dućanu sa šivaćim priborom...
dobro kako si ih našla, kad smo mi tražili ne izbacuje ih uopće google niti pod šivaći stroj, šivaća mašina, pfaff ...Citiraj:
zumbulmama prvotno napisa
i daj se probaj sjetiti cijene barem za pfaff, baš me interesira