Čitam i nadam se da će ovakvi savjeti isplivati i za dvije godine (sreća pa će litalin Noa i Orka zajedno).
Orka rastavlja na slogove od treće godine (analiza), ali od slovkanja ni slučajno ne može sastaviti riječ (sinteza).
Ima vremena, jelda?
Printable View
Čitam i nadam se da će ovakvi savjeti isplivati i za dvije godine (sreća pa će litalin Noa i Orka zajedno).
Orka rastavlja na slogove od treće godine (analiza), ali od slovkanja ni slučajno ne može sastaviti riječ (sinteza).
Ima vremena, jelda?
ima :)
apri, skupa cemo krenuti u skolu :D
Nina super sastavlja i rastavlja rijeci, ali uopce se ne zamaram time. Sergej je sintezu skuzio par mjeseci prije nego je krenuo u skolu (s nekih 6,5g). Analizu je prije svladao.
Sad da dodam kao učiteljica aktualnog prvog razreda....
Na početku sam sve ovo :pernice, torbe, bilježnice, govorna analiza i siteza objasnila roditeljima u 6.mjesecu
U 9. mjesecu dočekala me izrazito "muška"generacija (17/8).
U 1o.mjesecu sam već imala s njima projektni dan (dan bez torbe, ali cjelodnevni rad pripremljen puno prije)
U 12. mjesecu sam JAVNO izrekla da su mi NAJBOLJA generacija ikada (i to pred ponosnim roditeljima)
Danas, provjera iz matematike (zbrajanje i oduzimanje do 20).
20 učenika odličnih, 4 vrlo dobre ocjene i jedna trojka (ali i nju ćemo već sutra ispraviti)
Na kraju, s roditeljima komuniciram mailom (svi imaju moj), šaljem im listiće i zadaće kad dijete nije u školu (bolest, put), obavijesti.
Redovito, svaki dan kad ih ispračam s roditeljima obavim brzinske informacije.
Radimo zajedno, planski i uživam svaki dan s njima. :heart:
Sandra, radis u Puli mozda? :mrgreen:
Nisam vidjela tips za torbe. Ima li ih ispod 600 Kn i vrijede li? Naime, naletjeli smo na jednu klasicnu (nije ruksak) torbu koja se cini dosta dobra i robusna konstrukcijski i par kila laksa od svih ostalih izlozenih, a kostamanje od 1/2 uobicajene cijene. Nekakva njemacka marka na N (ne sjecam se). Vrijedi li za torbe - sto skuplje to bolje ili se doista moze naci kvalitetno, a ne preskupo (700 Kn mi je way too much za torbu za koju ocekujem da ce je mijenjati svake godine)?
i dora ce u ekipu orke, noe, nine... :D
a za sint i analizu ima jos dovoljno vremena. to je stvar sazrijevanja - kao da dijete ucis i zelis da prohoda ranije - nema sanse - ka se desi reorganizacija mozga i dijete postane sposobno za vise oblike misljenja onda se desi klik - doslovce preko noci.
apricot - noa nema pojma o cemu ti pricas :P mozda da mu orka pojasni kad se iduci put vide :mrgreen:
busybee, nasa je torba kostala, ako se dobro sjecam - 400kn (ili 500? :unsure: ) mora negdje biti... kupili je u gam-gamu (mislim da se vise ne zove tako) u prvomajskoj. je oblik ruksaka, ali ima unutra aluminijsku konstrukciju koja ju drzi ravnom i kad je ful prazna. nije preteska (samo sto sam ja kupila preveliku pernicu)... meni je bilo jednako suludo kupovati torbu koja kosta 100eura... a mozda mi je samo bilo - preskupo i preko nasih mogucnosti :/
ja sam ovom torbom jako zadovoljna, cak mislim da je ida moze komotno koristiti jos jednu godinu (prezivljava svakodnevna putovanja busom)...
Naša je koštala 200 kn i odlična je, osim što je ispala pretanka da bi sve knjige stale u nju. Za dijete koje ne ide u produženi boravak, bila bi sasvim dobra. Kupili smo je u Mercatoru.
evo iskustava od lani:
koju torbu kupiti
Idem citati iskustva, tenks.
Nasli smo mi jednu 277 Kn u Mercatoru. Lagana je, s konstrukcijom, ima sve elemente koj ebi trebala imati (po tekstovima s neta).. moguce da bi bila pretanka za SVE knjige, ali nece ici u boravak i valjda nece trebati sve knjige svaki dan. :mrgreen:
je li tko prodaje te skautice od lani :mrgreen:
PS. Kupili smo torbu :mrgreen:
Uboli smo ovakvu torbu, samo rozu s cvjeticima i leptiricima (flower power), za 277 Kn!
E pa to je naša, samo s nogometašem!
:)
kakva je kvaliteta ovih TL torbi na poznate likove iz crtica, tipa Power Rengersi i sl. B je vec godinu dana zapilio za takvu jednu pa da znam protiv cega se bojim :mrgreen:
bojim=borim
Za curice su imali samo ogromne ruksake. Cinili su mi se ipak preveliki za Emin uzrast i gradju (visoka je, ali mrsava), ali konstrukcijski su mi se doimali ok. Iako malo preteski.
Za decke nisam bas gledala, ali pretpostavljam da su slicne konstrukcije.
najbolji savjet oko torbe koji sam ikad dobila je bio od Ivarice, obavezno savite torbu vašem djetetu na leđa i to punog sadržaja. tek onda ćete vidjeti koja mu je zaista dobra
Nisam imala pojima da su cijene tih torbica tako visoke :shock: !
Gdje da gledam torbe? TL, obične knjižare?
izbor ti je puno veći kad počne sezona. Onda ih svi izvuku van , i ima ih svuda od knjižara do trgovniskih centara
izbor ti je puno veći kad počne sezona. Onda ih svi izvuku van , i ima ih svuda od knjižara do trgovniskih centara
Ali su i cijene dvostruke do trostruke. (ja sam se prosle godine na vasim topicima o torbama uslagirala cijenama torbi)Citiraj:
Alamama prvotno napisa
Onaj savjet o probavanju torbe s knjigama smo mi jucer u Mercatoru malo improvizirali i stavili nekoliko tezih knjiga s polica. Jest da nas je jedna teta malo cudno gledala, ali redovni smo kupci u M pa su tolerirali. :mrgreen:
Da voljela bi bar torbu kupiti ranije jer u 8. mj trebam roditi, prije toga idemo na more, znači sad ili nikad.
A i za cijene sam čula da se naglo povečaju pred školu.
Gdje je najbolji izbor torbi?
Mi smo naletjeli u hipermarkeu u Mercatoru. Vidjeli smo da ih ima jako puno i u papirnici u sklopu Mercatora.
8) 8) 8) 8) :*Citiraj:
(flower power),
:heart:
Radim u produženom boravku i vidjela sam da je vrlo važno pisati imena na dječje stvari. od ljepila preko bilježnica do jakni. možda zvuči čudno ali djeca non stop nekaj gube, pa se događaju razni incidenti. Najbolje je svuda poljepiti naljepnice s imenima, a najviše na sam likovni pribor, na temper posebno, na vodene boje posebno itd. (uštedjet cete novac )Stvari za tjelesni odgoj koje preko tjedna ostaju u školi također potpišite (svaku odvojeno). Jakne, naročito traper isto podpišite jer biste se začudili koliko djece ima slične ili iste modele. Ukoliko radite negdje gdje možete dobiti (uzeti da vam dozvole) nešto papira, nekakve kutijice, tkanine, plastične čaše......i slično pitajte učiteljicu treba li joj nešto od toga, vjerujte bit će joj drago...
ja maloj za prvi razred kupila anatomski ruksak u jednom zabačenom dućančiću u Ri prošle godine u 7 mj.-sada ide u prvi razred a mali kreće u školu na jesen-uglavnom,ruksak je podesiv-ima sa strane šliceve pa ih otvoriš ako je više knjiga,od trapera je pa ga uredno perem i kvalitetan je a bio je u pol cijene kad sam ga kupila.Mala je oduševljena s njim a jedina u razredu ima takvu torbu.Po nekoliko istih torbi djeca imaju u razredu pa se zna desit da od frendice mali dođe doma s tuđom torbom.Njihov sav pribor stoji u školi pa je i potpisan.Opremu za tjelesni nosimo na sebi jer se nemaju gdje presvući a ni nemamo dvoranu tako da imaju vani tjelesni ako je lijepo vrijeme.
Kupila sam isto tako i anatomske papuče-od cicibana-na kopčanje jer si mislim ga je ipak u njima cijelo jutro pa da joj noga bude u nečem kvalitetnom a i može u njima normalno trčat jer se ne skližu i ne padaju s noge.Tko ću i malom isto uzet,em im je toplo a i praktično.
mijenjanje teme - ali, zanima me, treba li za upis djeteta u školu novi rodni list ili može neki stariji od šest mjeseci?
nama je igrao stari rodni list.
mene isto muce ista pitanja kao tateka, toma sve cita zna svasta i kad me pitala dekektologica jesam sigurna da je psihicki spreman za skolu, nisam znala sta da kazem???!!
kako izgleda taj test koji pisu prije upisa?jel ih za to treba nesto pripremiti???
bubica - mislim da vam za upis igraju i stari dokumenti (barem je tu tako)
može stari. u školi ostaje kopija.Citiraj:
Bubica prvotno napisa