Kupili onu mrežu za kolica u TL za 20kn i stvarno je super, stane hrpa stvari, napokon rješili taj problem.
Sad nam je još ostao problem što R klizi pa se stalno razmišljam jel mu neudobno! :roll:
Printable View
Kupili onu mrežu za kolica u TL za 20kn i stvarno je super, stane hrpa stvari, napokon rješili taj problem.
Sad nam je još ostao problem što R klizi pa se stalno razmišljam jel mu neudobno! :roll:
imamo mi tu univerzalnu mrežu...al ova košara daje veću stabilnost kolicima i stvarno su velike...
a meni se čini da se malcu sviđa kad tako sklizne...ko da se zavali i skroz je miran u tim kolicima...:)
I moji se zavale u kolicima. Valjda im tako paše. Baš ću vidjeti za tu mrežu.
kad spominjete mrežu, u dm-u sam osim mreže vidjela i četvrtastu najlonsku torbu koja se zakači na kolica.
U dm-u? Kamo to stoji?
samo sam u prolazu primijetila pa ne znam nikakve detalje - pokraj svih onih dječjih điđa tipa razne maramice, igračke, slinčeki...
Misliš na onu kaj se okači na leđa kolica?Citiraj:
paws prvotno napisa
Meni je taj njihov zavaljeni položaj baš grozno izgledao, ne čini mi se nikako dobar za kičmu. Zato smo napravili to kaj sam već napisala.
ova nova zapp sa 4 kotača su mi odlična i sad već ozbiljno razmišljam da ih nabavim:)
ali, gdje ih nabaviti?
naime, danas sam pogledala u TL-a, no prodavačica još nije ni čula da postoji varijanta s 4 kotača a kamoli što drugo.... :/
imam nekoliko dvojibi oko zappa, pa ako mi možete odgovorit vi koji ih imate....
1.) zapp nema onu prednju prečku koju bih voljela da ima jer mi se čini malo nesigurno bez nje. jesam li u pravu?
moj se mališ bez te prečke (vozimo buzza) uvijek naginje prema naprijed i bojim se da se ne nagne toliko da završi glavom o pod i još poklopljen s kolicima (u buzza je to malo teže jer su ona daleko teža od zappa, pa se zbog toga posebno bojim što zapp nema prečku)
2.) kako se zapp ponaša po neasfaltiranom putu?
(ne mislim po šumama i gorama, nego recimo po puteljku koji se nađe u parku, iza zgrade i sl)
3.) dovraga, pa ne bi ih bilo ubilo da su ih napravili s barem jednim ležećim položajem... :/
jel vam bebani kljucaju kad zaspe u njima tako da im glava pada naprijed?
4.) da li su ručke podesive po visini? ako nisu, jel vama koji ste krakati problem sa visinom?
5.) što se dobije od opreme? i isplati li se ipak njih nabavljati u sloveniji?
1. pa vežeš dijete, ima remene kao u AS (ali ne moraš ih zategnuti kao u AS :mrgreen: ). margita se u zappu vozi od svojih 10 mjeseci, lijepo vezana, i ništa nije nesigurno, niti može ispasti, niti se može nagnuti do poda
2. relativno ok. po šljunku u ribnjaku mi malo zavlači, ali prednji kotač se onda fiksira pa ide lakše. ali to su definitvno kolica za asfalt. po brdima i gorama nema šanse.
3. glava joj češće stoji sa strane, ne pada naprijed. izgleda :/ ali ne smeta me previše.
4. nisu podesive. visoka sam 1.68, MM 1.78 i dobre su nam (nismo krakati, ali usporedbe radi)
5. i 6. mi smo ih kupili prije 3 godine, tako da nemam pojma gdje je danas isplativije. od opreme smo dobili onu prozirnu zaštitu od kiše (super nam je) i torbu za nošenje sklopljenih kolica (nikad je nismo koristili).
Zapp bih ja tek sad kupila.
Imamo Buzz i do sad je Patrik bio u njima ali kako je već velik trebaju nam baš kišobran kolica, jer nema više šanse za bilo kakkvo spavanje ili tak nekaj nego jednostavno kad više nemre trčati, onda da ga pofuram do auta isl..
Znam da zvuči pretenciozno imat dvoja kolica (da me sad ne razapnete) ali mišljenja sam da kišobran kolica ionako ne treba kupovati prije nego se dijete bez frke može u njih samo popesti i sjesti a to je i inače preporuka).
No moj izgovor je da ću imati u Buzz kolicima košaru s novom bebom :mrgreen:
Citiraj:
kuku.tree prvotno napisa
4. Ja sam visoka 180 cm, MM 186 i nama su skroz ok
5.cijena u slo u baby centru je od 167 euro naprej...
http://b2c.baby-center.si/search.asp...&submit1=Najdi
hvala Lutonjice i In love :)
In love s obzirom na tvoju i TM visinu, onda ni mi ne bi trebali imati problema :)
a onih 30-tak eura razlike je i zbog dizajna, boje? jer vidim da nemaju svi skuplji i onaj krović...
meni se jako svidjela ova nova varijanta s 4 kotača...bojim se da će ta novost biti još skuplja od trokolice :/
u ZG se sa Zappom dobije navlaka za kišu i torba za kolica...
u SLO jedna forumašica još dobila zimsku navlaku a druga kad ej išla dobila samo navlaku za kišu..cijena u nekih 100 kn razlike...a u TL-u dobiješ 100 bodova pa potrošiš tih 100 kn na nešto drugo...
i mi imamo 2 kolica....JAne uzimam kad idemo na duže van (Jarun i sl) da ga mogu spustit ako zaspe, presvuć...Zapp ide na kraće relacije...i gdje nema puno prostora za kolica...
ja tek sad skužila da neka nemaju krović....u TL sva imaju krović
mi svoja platili 1299 kn...a ovih 189 EUR ispadne 1400 kn...znači u HR jeftinije :/
ja sam visoka 180, MM 185 i nama visina ručki skroz odgovara... :)
Mi smo naša kupili u Slo, u Baby centru. Dobili smo torbu i navlaku za kišu te adaptore za maxi cosi AS. Nemogu se sjetit kolika je bila cjena, bilo je to prije skoro 3g...A dobili smo i povrat poreza, tako da je na kraju ispalo jeftinije.
kuku.tree, ja bih čekala na ova sa 4 kotaća ako ti nije hitno..Nemoj me krivo shvatiti, meni su Zapp super kolica ali su dosta nestabilna. Naša L je jedno jako živahno dijete i nama su se dosta puta prevrnula...L nije mogla sjedit na miru i eto...
Čak i razmišljam da ova prodam i za A nabavim ova sa 4 kotaća... :/
e da i mid obili te adaptere....već sam zaboravila....
mi isto
da, i mislila sam pričekati ova na 4 kotača. nadam se da će ukoro doći i u naše trgovine.Citiraj:
In love prvotno napisa
hvala vam na odgovorima :)
mi smo kupili zapp u brežicama, 167,80eura, povrat od 30 eura, tako da su kolica ispala jeftinija, a i u brežicama dobijete bodove pa svakako ispadne jeftinije. Na ebayu sam uzela torbu za zapp. izgleda ovako. http://i15.ebayimg.com/03/i/000/cd/f2/c1d4_1.JPG
super zadovoljna sam s kolicima. ako mi klinac zaspi u njima, stanem na kavicu, zakočim i nagnem ih na stolicu, ma super. on se baš voli voziti u njima.
što se tiče zappa s 4 kotača, trenutno je to verzija za amer. tržište i TL i baby media shop uopće nisu čuli za to, a niti su dobili mogućnost narudžbe. Provjerila s oba dućana.
Koliko si platila košaru na ebay-u?Citiraj:
spunky125 prvotno napisa
To se radi o onoj torbi u koju se strpaju kolica za nošenje na ramenu?Citiraj:
In love prvotno napisa
162 kn sa poštarinom.
da, baš mi je krivo što nemaju 4 kotača i za europsko tržište...:(Citiraj:
spunky125 prvotno napisa
ipak odustajem od zappa jer: ima samo jedan položaj (meni beba voli spavati u kolicima), plus to što mogu nabaviti samo na 3 kotača (a više ne želim trokolice)...a bila sam tako zagrijana za njih...:(
i ja naručila košaru za Zapp na e-bayu..sa poštarinom će doć 18 funti a funta je 9 i nešto...oko 170 kn će me doć...
Miha volli Zapp....u njima je dugo miran i često zaspe što se u drugim kolicima jako rijetko događa...
a za ono klizanje prema dolje..on se voli zavalit..a ja napravila čvorić kod kopče (nakon što sam zategnula donji dio remena) pa sad ne klizi (dovoljno je stegnut oko nogu i trbuha a na ramenima ima lufta jer ne voli bit svezan :)
Ak se netko od vas želi riješiti Zapp-a nek mi se javi na pp.
Moj sin je prilično velik i ne ćori u kolicima, Buzz će nam sad poslužiti za malu bebicu - naravno s košarom, pa bismo htjeli Zapp, ali rabljeni.
MI smo koristili Buzz do nekih 18 mjeseci, a onda smo kupili Zapp da budu pri ruci u autu. Nismo ih koristili previše, ali ono što jesmo super su nas poslužila.
Mi obožavamo Zapp, ali nije to ništa spram ljubavi prema Buzzu :lol: :heart:
mi smo ono kao odustali od zappa jer nema 4 kotača i ima samo jedan položaj?...eh da....evo nas u zapp klubu :mrgreen:
presudilo je to što zapp možemo nabaviti u hr (mislili smo nabavljat maclaren u sloveniji), pa ako bilo što bude lakše nam je kad je to u hr. zatim, imamo već zimsku vreću i suncobran od buzza, pa je i to bio dodatni razlog zašto da ostanemo vjerni quinnyju :)
nadam se da ćemo nekako preživjeti to što ima samo jedan položaj....
i da, predivna su, savršeno mi je to što ih (kao i buzza) mogu gurati samo jednom rukom. iskreno, nisam baš navikla da se kotači išta čuju (buzz je potpuno nečujan) i nisam navikla preskakati male udubine na cesti....no, preživjet ćemo i to....
super je što sada možemo prolaziti svugdje i ne gledamo više toliko jel ima širine na putu (buzz je dosta širok) i predivno je koliko su mala kad se sklope - baš za putovanja koja će nam uslijediti.
mnogo mi fali shoping košara i voljela bih je nabaviti.
mašo jesi li je ti uspjela nabavit preko ebay?
ja sam u dm-a bila uzela malu torbicu(15-tak kn) koja se objesi za ručke i odlična je. mnogo bolja od one mrežice koju sam prije imala iz TL-a, čak ju se može kao torbicu nositi preko ramena, ali je stvar u tome da je ne mogu baš natrpati stvarima jer je zapp tako lagan pa se bojim da se ne prevrne.
sve u svemu, jako smo zadovoljni sa zappom :)
Imam jedno usputno pitanje u vezi Zapp kolica, znam da se preporuča od navršenih 8 mj, ali mene zanima kada ste vi počeli svoje dijete voziti u Zappu kao kišobran kolicima? Meni je Sara nedavno napunila 9 mj. i nikako se odlučiti, izgleda mi još premala, planirala sam negdje sa 10.mj, je li i to rano ( onako iz iskustava)?
:shock: malo OT ali ja sam svoju platila 45kn!! :xCitiraj:
kuku.tree prvotno napisa
margita s 10 mjeseci. tada je počela samostalno hodati, a odavno se samostalno posjedala, ustajala na noge i hodala uz namještaj.Citiraj:
Erin prvotno napisa
hoću reći, nisu mi kriterij bili mjeseci starosti, nego razvijenost njene motorike.
Lutonjice, hvala! :*
Sara još ne hoda, već duže vrijeme samostalno sijedi, posjeda se, puže, ustaje uz namještaj,da čekam da prohoda tj. koliko mora biti razvijena njena motorika? (valjda sam se dobro izrazila.. :oops: )
ma nije to sad neko stručno mišljenje, nego mi je logično da za kišobran kolica dijete ipak već mora biti podosta "mobilno" i "čvrsto". po ovom kako pišeš, ja bih je stavila u zapp.
i razmisli si što ćeš sa spavanjem. meni nije smetalo što je spavala onako sva sfrkana u zappu, ali ako si od onih kojima je to :/ , možda vam još nije vrijeme za zapp.
Lutonjice puno hvala! Što se spavanja tiće Sara nije veliki spavač po danu (čak ni u kolicima) pa mislim da to neće biti problem.
Jel se vama jako čuje prednji kotač, a zadnja dva su praktićki nečujni? :mrgreen:
Ne, bar nisam primjetila.Citiraj:
paws prvotno napisa
svi kotači su nam nečujniCitiraj:
paws prvotno napisa
I nama... :)Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
šta stvarno?Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
pa nama se čuju. misli nije to sad nešto nepodnošljivo, ali se čuje. buzz nam je bio potpuno nečujan. najnečujnije sa zappom nam je kad idemo po pločicama, no malo koja cesta je novo asfaltirana da se baš ništa ne čuje...
ako se na vašima apsolutno ništa ne čuje znači li to da mi imamo zapp s nekom nepravilnošću? :?