gdje si ga kupila?Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
Printable View
gdje si ga kupila?Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
ufff, ne sjećam se... bilo je to prije 4-5 godinica. u plani na savskoj, čini mi se.
ali znam da je postojao jedan jedini philipsov model, isti kakav je moja mama kupila nekoliko godina ranije. tražila sam dugo neki ljepši, recimo moulinex, i odustala.
lu, kod nas citrusetu koristi andrej ;) - obožava si cijediti naranče.
Usisavač
Mikrovalna
Toster
Mesoreznica
Perilica
Sudjerica
Mikser (2 u 1 i stapni i obicni)
Kuhalo za vodu
Fen za kosu
Depilator za nju :mrgreen:
Masinica za sisanje dlaka po tijelu za njega :mrgreen:
Bez toga nemoze nikak mislim mozda bi i moglo da nikad nismo imali :mrgreen:
Pegla za kosu kupila prije 2 god. jenom ju samo upotrijebila :roll:
mislim da je to to
:/
Aaaaaa, kak sam to mogla zaboraviti - otvarac za konzerve!
Al mi nemamo elektricni (nema teorije da bih se dala nagovoriti kupit ga) nego onaj kaj odljepljuje poklopac od konzerve, ne reze ga, pa nema ostrih rubova nakon sto se konzerva otvori. Cak i Robi zna (a i s ovim se usudim dat mu) s njim otvoriti konzervu (cemu ce i apri i ivarica posvjedocit :lol: ).
I, naravno, drepalica za cesnjak. Mozda bih mogla bez nje al ne bih htjela :mrgreen:
Upravo dođoh napisati našu sramotu :lol:Citiraj:
Ancica prvotno napisa
I ja sam kupila taj otvarač i super mi je!
I protiskivač češnjaka.
I cjedilo za agrume.
Sokovnik se pokazao kao promašena investicija (tko će čistiti filter)?!
Rezač za meso - isto nula bodova: mi nikada ne kupujemo nareske.
Pekač za kruh - bilo bi super kada bismo mi jeli kruh, ali, možda opet zatreba.
Mali stolni usisavač - super stvar za sitne nestašluke.
Suđerica - stvarno najbolja prijateljica.
Mikrovalna - komotno bih mogla bez nje.
Štapni mikser - izum stoljeća, što se mene tiče (povrtna juha gotova za dvije minute).
Obični mikser - u upotrebi samo za Božić...
Tak...
kaj vam nije bolje narezati češnjak? meni je žao kad makar i djelić ostane na gnječilici.
ne ostane ništa osim one opnice. zato glasam za Ikeinu okruglu. savršenstvo!
ne znam koliko ga ti koristiš, ali ja u svako jelo ubacim barem pola glavice: dok bih ja to nasjeckala...
Uostalom, prelijena sam za to.
češnjak mi je prehrambeno božanstvo br. 2, nakon maslinovog ulja. zato mi je i opnice žao.
Pa skineš opnicu i nasjeckaš je. Ja često sjeckam, ali kad treba više češnjaka, uzmem protiskivač.
ja isto obozavam cesnjak, kako rece hajvi odmah nakon maslinovog ulja. i ja sjeckam uvijek, jedina iznimmka je krem juha od povrca u koju ga zgnjecim gnjecilicom prije posluzivanja.
salamoreznicu nemam jer ne kupujemo nikakve salame (ako se zazelimo kupim 10ak dkg sunke), kruh mjesim rucno, pekac mi se s tim ne moze usporediti. a sokovnik sam imala pa mi ga je muz prokuhao kad je marku pocela dohrana jel da ga dezinficira, i naravno da je potpuno izgubio oblik :roll: od tad ga nisam kupila ali hocu iako mrzim cistiti filter ali kad ga imam i ja i mali pijemo vocno-povrtne sokove, a ovako samo narance i limune.
Meni isto ne ostane trunka cesnjaka u protiskivacu. Samo sto ja svejedno nis ne reckam. Ono sto nije protisnuto u prvom protiskivanju samo naguram na stranu pa protisnem jos jednom, a ono sto ostane iza toga samo s vrhom noza izvucem van i hitim u jelo.
Nama je isto cesnjak u svakodnevnoj upotrebi.
ja ovak u hitnim situacijama, tipa nekaj je kapnulo ili gosti dolaze za 20 minuta- kupila u dm-u one denk mit vlažne velike maramice (nekakvo zeleno pakiranje)baš za čišćenje podova, pa bacim jednu na pod i nogom je skližem po podu... i čisto...Citiraj:
Anita-AZ prvotno napisa
:?Citiraj:
Zdenka2 prvotno napisa
Čistač na paru. Čisti savršeno i brzo. Otkad ga imam, imamo čiste prozore (čisti ih MM 8) ).Citiraj:
sis prvotno napisa
evo i mojih nesakupljača prašine:
vešmašina
suđerica - ne bih je dala ni za što
sušilica - ne gubim vrijeme na vješanje veša,ne može se presušiti ni smrznuti,a i ne moram peglati
mesoreznica-ko će ti bolje narezat pršut
citruseta-brzo cijeđenje agruma
električni roštilj-stane više mesa i povrća nego u tavu,a ne treba uljiti
mikrovalna-odlična za djecu kad su sama
multipraktik-mijesi,melje,sjecka,riba...
miker obični s posudom
štapni -odličan za pasiranje
kuhalo za vodu
pekač za kruh
el.pizza-tava
usisivač
pegla
pegla za kosu
od toga svega prašinu skuplja samo parni čistač koji je u upotrbi vrlo rijetko,a koštao je masno.
jel to nešto kao cento-gradi negdašnji?!Citiraj:
Zdenka2 prvotno napisa
Da, samo puno bolje. Ima i peglu, fantastičnu. Ja je vrlo rijetko koristim, jer vrlo rijetko koristim bilo kakvu peglu, ali kad imamo brdo veša ukopčamo tu. Stvarno je savršena. Ima nastavke za čišćenje tepiha, parketa, prozora, ribanje pećnice. To smo kupili na prezentaciji na koju smo otišli samo za ljubav svekrvi i vratili se doma s tim strojem.
Uuu...već sam jako znatiželjna. Može li još koji praktični detalj?Citiraj:
Zdenka2 prvotno napisa
Skupljači prašine - pegla i usisavač. Peglam jaaaako rijetko, a usisavač buči i ne mogu podnijeti tu buku.
Aparati bez kojih se ne može: perilica veša, suđerica.
Aparat koji mrzim prati ali koristim svaki dan "zbog zdravlja" - sokovnik. Svako jutro klincima prije vrtića napravim sokić od povrća i voća. Štapni mikser je također često u pogonu.
Aparati o kojima razmišljam i važem za ili protiv: mikrovalna i friteza.
Kompjuter i maxadsl - član obitelji.
no.1 mašina i moja najbolja prijateljica je SUŠILICA... nisam ni znala koliko mi znači dok nije riknuo grijač nakon tri godine svakodnevne upotrebe... u tih tjedan dana koliko smo čekali majstora :x skoro sam poludjela... treba razvući dvije mašine veša dnevno po radijatorima i sušilima... pa ti padne kiša, ili je pretoplo da griješ, ili zaboraviš veš vani preko noći pa se opet navlaži, a da ne spominjem koliko mi ružno izgleda veš po radijatorima. netko nam dođe, a po radijatoru bokse MM-a i moji pro-dojeći grudnjaci...naravno, tu je i Janko koji redovito taj veš navlači i njime briše podove... i tako osušeni veš MORAŠ popeglati jer je sav onako tvrd i grub. kad smo popravili sušilicu, došlo mi je da je izljubim... bye, bye nervoza oko veša! u vešericu, sušilicu i ormar!
no.2. je SUĐERICA... nema zmazanog suđa u sudoperu, koji je uvijek naglancan, i više služi za šminku nego za stvarnu upotrebu. sve u suđericu, navečer je upalim, ujutro pospremim suđe pa opet ispočetka...
no.3 MULTIPRAKTIK ilitiga kako ispeći kolač za 15 minuta, a ti sjediš i gledaš :mrgreen:
od ostale opreme koristim metlu svakodnevno a za brisanje prašine i podova krpu (čitaj stare ručnike) i vodu sa par špriceva Ajaxa za staklo. od toga se sve sjaji da te oči zabole...
Bože, koja sam ja spodoba od ženskog?! :shock:
Čitam vas i čudom se čudim kako niti jedna od vas nije spomenula daljinski upravljač?
Valjda ipak nešta sa mnom nije u redu, ali meni je to jedan od izuma stoljeća...
Da baš ne ispadnem neka anti domaćica, uz sve gore nabrojeno, meni je u kuhinji obožavana moja pećnica sa ventilacijskim sistemom pomoću kojega mogu peći na tri nivoa. Ništa mi ne može nadoknaditi kada imam punu kuću i za dvadesetak minuta izvadim iz pećnice tri velike tepsije pizze.
Ili pred blagdane kada pečem po tri lima kolača odjednom, nekoliko biskvita...
Osobno mi je ipak na prvom mjestu peilica rublja. Teško mi je zamisliti si da sve moram prati na ruke, kao naše bake, a nekima i mame, nekada.
Sanjo draga, pa meni je i televizor sakupljač prašine, a daljinski... možda bih ga i mogla pronaći :lol:Citiraj:
Sanjica prvotno napisa
i meni je tv sakupljač prašine te mi daljinski apsolutno niš ne znači :tele:Citiraj:
apricot prvotno napisa
u svakodnevnoj upotrebi:
vešmašina
sušilica
suđerica
toster
i moj najdraži ljubimac u cijelom stanu - gaggia mašina za kavu koja sama melje i radi fantastičan espresso (bez nje bi svaki da započeo puno puno tužnije)
da se priključim....
suđericu nemam, kao ni sušilicu, ni citrusete, ni sokovnike ni pekač kruha...
Štapni mikser, sjeckalica i kuhalo za vodu, su mi najčešći pomagači.
Usisivač je nužno zlo, i od njega više volim metlu jer sam lijena vadit ga iz špajze i uključivat u struju, a još više mrzim mijenjat vrećice. Zato je metlica uvik pri ruci.
Pegla mi je frendica s kojom "ubijam dosadu" u večernjim satima
Vešmašina obvezni inventar
Friteza i salamoreznica skupljaju prašinu, mikser obični se još tu i tamo upotrijebi...
Pekač kruha je objekt razmatranja za kupnju, samo kad bih imala u stanu za njega mjesta...
Definitivno promašena investicija je el. kupka za noge!!!!
Možeš li dati neki link za tog kojeg imaš? Malo sam proguglala, i ono što sam vidila mi se jaaaako svidilo (mogućnosti). Možeš li malo nabaciti detalja??Citiraj:
Zdenka2 prvotno napisa
joooj,imam i to čudo.Citiraj:
tinkie winkie prvotno napisa
ukljičili svega dva puta.
Meni je suđerica najviše olakšala život. Opere bar 1 turu suđa dnevno, često i dvije (a MM i ja sami) :/ .. Sad se lagano navlačim i na rezalicu, ne bi ju dala iz kuhinje..
To kaj ja imamo zove se Junior Eco 2200 E. Radi na paru , bez ikakvih deterdženata - samo vodu ulijevaš unutra i to običnu, iz vodovoda. Čisti stakla (perfektno, brzo i lako - budući da nema deterdženata, nema ni presijavanja spektra boja), podove, tepihe, namještaj, tapecirano pokućstvo, kupaonicu i WC, rolete, kućanske aparate, lašti, ispuhujemo radijatore s njim, svašta. I pegla, naravno, a ima i neki nastavak za vlaženje i ioniziranje zraka (to mi nismo uzeli). Postoji i neka termousisna daska za peglanje - to nam je bilo preglomazno, pa isto nismo uzeli. Ne usisava, samo čisti. Dosta smo platili, ali se isplatilo. Prodaje se isključivo putem prezentacija. Ako te zanima, još imam broj gospođe koja nam ga je prodala.Citiraj:
tinkie winkie prvotno napisa
Da, zaboravila sam napisati da i dezinficira i uklanja loše mirise - cipele, ustajala odjeća, plišane igračke itd.
Računalo nije tamo neki aparat, nego moj "ratni drug" i desna ruka. Ta naprava mi je revolucionirala život i podigla mi je kvalitetu rada na n-tu potenciju.Citiraj:
marinna prvotno napisa
Dragi Bože, zvuči fantastično! Treba li mu 2 sata za sastavljanje/ rastavljenje/pranje? Zauzima li cijeli ormar prostora? Koliko košta? 8)Citiraj:
Zdenka2 prvotno napisa
Citiraj:
Dragi Bože, zvuči fantastično! Treba li mu 2 sata za sastavljanje/ rastavljenje/pranje? Zauzima li cijeli ormar prostora? Koliko košta?
Nadam se da me moderatorice neće špotati - nemam ništa s prodajom tih aparata.
Velik je kao oveći usisavač i ima slične takve cijevi. Dijelovi se vrlo jednostavno sklapaju. Potrebno je pričekati jedno vrijeme da se voda zagrije. Ja ga koristim za generalke - za svakodnevno pranje poda u kuhinji radije ću uzeti krpu, ali kad treba očistiti sve podove, fuge na pločicama, a da ne govorim o prozorima, zakon je. I kad treba hrpu toga pošteno ispeglati. Skup je ko' vrag - nemojte se onesvijestiti - platili smo ga više od 10000 kn, skupa s PDV-om. Ali, s obzirom da ja ne trpim nikakve čistilice u kući, mislila sam da mi se isplati takva jednokratna investicija koja mi znači veliku pomoć upravo u takvim velikim poslovima. Osim toga, odem ja i k mami s njim i napravim joj generalku u kući i operem prozore, a posuđivala sam ga i sestrama. Uzeli smo ga na hrpu rata. Imamo ga već četiri godine i još nam se ništa nije pokvarili ni strgalo.
zdenka, imam odličnu ideju kako amortizirati to čudo od stroja. 8)
da, kupiti stroj i otvoriti stalnu ponudu na našoj burzi.
vjerujem da bi se brzo isplatilo.
Citiraj:
ms. ivy zdenka, imam odličnu ideju kako amortizirati to čudo od stroja.
Vidiš, ideja za dodatni izvor znanosti ako nam znanstveni sustav propadne (a nismo daleko od toga). 8)Citiraj:
apricot da, kupiti stroj i otvoriti stalnu ponudu na našoj burzi.
vjerujem da bi se brzo isplatilo.
Ja sam stvarno profesionalno deformirana; znanosti = zarade.
2 su mi najvaznija aparata u kuci:
Vesmasina-perem u prosjeku 5-7 masina tjedno. Imamo 2u1 sa susilicom, ali to mi nije neka sretna kombinacija. Ne znam da li je to samo do moje susilice, ali susi jaaako sporo i dosta je glasna, pa me to zavijanje nervira. Ukljucujem je mozda 2-3x tjedno.
Sudjerica - preporodili smo se od kada smo je nabavili. Da sam znala koliko ce mi olaksati, kupila bi je i prije kreveta. Prije smo se MM i ja stalno natezali tko ce prati sudje. cak nekad radje ne bi kuhali, samo da nemamo zmazano sudje.
Usisavac i pegla - nisu cesto u upotrebi, barem s moje strane. 1x tjedno.
Stapni mikser - koristila za kasice kada smo poceli s dohranom.
Mikser - rijetko, za pire krumpir...Kolace ne pecem.
Mikrovalna: rijetko se koristi, podgrijem si koji sendvic.
Toster (preklopni) nam je bio fora 2,3 mj. Sada skuplja prasinu.
Druga kuhinjska cuda nemam. Rezac krumpira za pomfrit se raspao pri prvoj upotrebi.
Od "kozmetickih" aparata, najveca promasena investicija je bio aparat za depliaciju. Kupila sam ga kada su tek izasli, skup, oko 700Kn, a ono boooooli...Nikada ga nisam mogla koristiti.
Steper: bio je u upotrebi kojih mjesec dana intenzivnog vjezbanja. Nemam pojma gdje je zavrsio.