bitno da nije žut ili zelen, onda postoji neka beštija ovaj vodenkasti ili bijeli je normalan
Printable View
bitno da nije žut ili zelen, onda postoji neka beštija ovaj vodenkasti ili bijeli je normalan
koristila sam već 4 vrste vaginaleta, što zbog gljivica što zbog e.coli"""
sve na mene!!!!!
i ja sam imala nedoumicu oko korištenja vaginaleta jer dojim (što me dok i pitao) a ja u petak navečer pročitam da se izlučuje neki sastojak u mljeko te da se treba izdajat i bacat mljeko te počet sa dojenjem 24-48 sati nakon prestanka lječenja...radi se o Medazolu.
Ugl. u ponedjeljak zvala Rebro i svog gina i rekli mi da vaginalete djeluju lokalno i da nema opasnosti od korištenja ni u trudnoći ni kod dojilja, a upute su pisane i za ljekove i za vaginalete a nije specificirano što se na što odnosi.
Uglavnom tablete ne jer idu u krvotok a vaginalete mogu...
Što ako je na tamnim gaćicama iscjedak bijel,a na bijelima žut?
Kod mene je tako uvijek.
:/
I kod mene je tako. Mislim da ti je to jer na svijetom rublju vidis i kap urina. Legni, rasiri noge, uzmi ogledalo i pogledaj si u rupu kakve je boje. Kod mene je bijeli, bez boje i mirisa tako da je to u redu ali me svrbucka i mislim da nekaj malo ima pa bum za svaki slucaj trazila canesten. Inace, 90% trudnica ima infekciju. Pogledaj Romkinje koje se ne kontroliraju ...imaju sigurno bestije a rađaju velikom večinom zdravu djecu...
Hvala ti.Citiraj:
Angelina_2 prvotno napisa
Moram napisati nešto.
Naime,dosta nas,ruku na srce,smatra Romkinje neurednim ženama koje ne drže do higijene,ali moj doktor mi je rekao da je najčešće slučajeva raznih infekcija imao kod raznih napirlitanih,mirisnih i sređenih(izvana) žena dok kod Romkinje rijetko kad nađeš i bakterije i gljivice(vaginalno).Po tom pitanju su "čistije"
gljivice nisu odraz nečistoće, čak štoviše prije će se pojaviti u slučajevima pretjeranog pranja. one su odraz stanja organizma.
evo..ja sam jucer bila na kontroli i trazila dr. vaginalete..pregledala me i rekla da mi ih nece dati jer smatra da mi nije nista...da mogu samo pogorsati ali mi je dala plymicol kremu da se namazem okolo ako bude svrbilo...a unutra ne smijem nikaj stavljati...
Ja u životu nisam imala gljivice osim 2x u trudnoći i to zbog pojačanog iscjetka (povećana vlažnost pogoduje nastanku gljivica), dr. mi je rekla da je to normalna i česta pojava u trudnoći i prepisala Nistatin mast.
Drage moje,
procitala sam vas epostove, pa s obzirom da sm prije trudnoce veoma cesto imala problema s gljivicama, a pred samu trudnocu, uzasno jaku upalu (esherichia coli), pracenu gljivicama, nadam se da cu vam pomoci svojim iskustvom, jer, zaista, otkako sam trudna, vise nisam imala problema.
dakle, ukoliko koristite anitbiotike, veca je mogucnost dobijanja gljivicne infekcije, jer se narusava prirodna flora i kiselost sluznice, sto je, automatski plodno tlo za sirenje gljivicne infekcije.
veoma cesto pranje, razlicitim kemijskim derivatima za odrzavanje higijene, takodjer pospjesuje gljivicnu infekciju.
i- koristenje dnevnih ulozaka, bez pauza, takodjer doprinosi gljivicnim infekcijama, tako da ukoliko imate iscjetke pokusajte praviti pauzu izmedju koristenja dnevnih ulozaka, ili se posluzite obicnom gazom.
ukoliko vec postoji infekcija, imate jako dobre vaginalete od kantariona koje sam ja koristila, a mogu se preventivno koristiti.
i pokusajte nakapati malo (zagrijanog) kantarionovog ulja na ulozak, kojeg stavite preko noci. em sto se osjeti trenutno olaksanje, (pogotovo kod kombinirane urinarne bakterijske infekcije), em sto je meni zaista pomoglo da se rijesim neugodnosti.
eto, nadam se da ce nekom od vas pomoci moji savjeti.
saljem vam veliku :*
Ann mislim da nemaš razloga za brigu. Ja sam ti cijelu trudnoću imala borbu s gljivicama, i od prvog tjedna koristim što vaginalete, što kreme, koristila sam Canesten, Rojazol, Geonistin, Vagisan... (prošle su tek nakon poroda)... i eto Bogu hvala rodila živo i zdravo dijete :D :D
Ako si imala već jedan spontani pobačaj ne znači da češ ga imati opet. I ja sam ga imala prije ove trudnoće, još sam nakon njega dobila velike ciste i "mlitavi jajnik"....ali sve je prošlo i sada sam ponosna mama :mrgreen: :mrgreen:
Samo pozitivno i sve će biti super :love:
Potpisujem... :*Citiraj:
bjuma prvotno napisa
eh, ja dobila plymicol i napomenu ginica da cu ih vjerovatno morati koristiti cijelu trudnocu !
I tako ja otisla homeopati, dr. me pregledala i kaze sustavna kandidijaza, vaginalete su samo ' kap u moru' , tako da sam dobila anti-candida dijetu, jer pocela sam zadrzavati i tekucinu u organizmu (candida+stres)!
Dobila sam 2 caja (neku mjesavinu i caj od preslice), umjeso vaginaleta trebam na mini tampon nakapati malo etericnog ulja cistog cajevca i svaku vecer staviti u rodnicu do ujutro; svako jutro nataste trebam popiti 1casu soka od kiselog kupusa i dobila jos tbl za dizanje imuniteta i zelenu magmu!
Uf bas krasno!
Ma dobro samo nek' se rijesim napasti!
I neka beba dalje raste i bude sve ok (8tjedana trudna) :heart: !
:love:
Imam jos tjedan dana do poroda, a pojavile mi se gljivice tek sad (uzrok - dobivala antibiotik prosli tjedan)
Nije jako strasno, cim sam osjetila svrbez, na svoju ruku sam uzela Plimycol kremu pa mazala u vecer.
Ali bojim se da ih se necu rijesit skroz do poroda, pa razmisljam o vaginaletama.
Otvorena sam 3cm, a cerviks nije jos skroz skracen (2/3 clanka dug).
Ima li tko slicnu situaciju?
Jeste li koristile vaginalete obzirom na otvorenost?
Molim brzi odgovor, ako je ikako moguce.
Da li si Nistatin mast koristila samo spolja? Meni je ginekolog prepisao Nistatin vaginalete, ali sam samo 2x koristila. Posle mi je rekao da ne moram da koristim, ako nemam svrab. Rekao mi je da je najbolje piti jogurt i izbegavati puno slatkisa, da vaginalete protiv gljivica u trudnoci ne moraju da se koriste.Citiraj:
Happy prvotno napisa
djeca su zakon,evo ja ti mogu opisati moj slucaj,ali ipak ti moram reci da nista ne uzimas na svoju ruku vec se savjetuj s gin.ja sam od 32 tj. bila otvorena 2 prsta unutrasnje i vanjsko usce i gin. mi je zbog gljivica i zuto zelenkastog iscjetka prepisala vaginalete koje sam koristila bez obzira na otvorenost cervikalnog usca.cak sam stavila vaginaletu noc kad sam isla roditi.dakle,mogu se koristiti ali ti nemoj nista na svoju ruku,pitaj gin.-tako je sigurnije! :love:
adria, hvala ti puno. umirila si me :love:
Mazala sam samo u vecer s tom kremom, pijem acidofile, i puno je bolje.
Navodno da se moze eventualno desiti da beba na porodu dobije soor (mljecac) koji se moze rijesiti s nekim gelom za 2-3 dana :) ,
a mami teze zaraste eventualna epi :(
djeca su zakon,jos uvijek stignes uzeti vaginalete-probaj nazvati gin.probiotici su ti super za gljivice-meni su puno pomogli..ej,a sto se tice epi -samo misli pozitivno.mozda ti nece raditi...ja sam bila uvjerena da ce me rezati jer su me rezali na predhodna 2 poroda.sad sam rodila bez epi i ima 3 punta samo.nemogu se nacudit tome...:))
Meni je gin. prije neki dan prepisao Medazol i Plymicol vaginalete, 1×1, i ja sam ih stavljala istodobno u rodnicu, po jednu od svake. Ne znam jel se to smije, a nije mi specificirano rekao dal da uzimam prvo jedne pa druge ili skupa. Šta sad da radim :? ??? Kasno mi ga je sad zvat, već je prošlo 22 h, a ja moram večeras uzet ponovo terapiju..
mene opet napale gljivice, i opet sam na betadinama.
prije mjesec i pol sam ih imala i ginic mi je preporucio betadine, sad sam ih samoinicijativno uzela.