Kako popraviti kvalitetu jajasca
Lambi,
Ja sam do sada bila na 18 IVF-ova (upravo sam danas uradila betu i, nazalost, ona je 0) i nikad nisam cula da bi oocita mogla biti prestara. Punkcija se moze uraditi prerano (tada su oocite nezrele), u optimalno vrijeme (to je vec umjetnost), ili prekasno (tada doktor i ne uhvati oocite jer je vec doslo do ovulacije).
Mozda bi o tome trebala pitati nekog drugog biologa/doktora. U kojoj si klinici radila IVF?
Ja imam problem sa kvalitetom i brojem jajasaca (i jedno i drugo je lose) ali se pitam sto je bio problem prije, kad nisam imala 43 godine i kad mi FSH nije bio ovako visok :? .
Sta god da bilo, ja i dalje pokusavam i nadam se.
Hvala svima na savjetima glede ishrane. Moj problem je da jako volim ugljikohidrate ali cu se ipak morati preorjentirati.
pozdrav svima iz Sarajeva,
ujnatetka
Re: Kako popraviti kvalitetu jajasca
Citiraj:
ujnatetka prvotno napisa
Lambi,
Ja sam do sada bila na 18 IVF-ova (upravo sam danas uradila betu i, nazalost, ona je 0) i nikad nisam cula da bi oocita mogla biti prestara. Punkcija se moze uraditi prerano (tada su oocite nezrele), u optimalno vrijeme (to je vec umjetnost), ili prekasno (tada doktor i ne uhvati oocite jer je vec doslo do ovulacije).
Mozda bi o tome trebala pitati nekog drugog biologa/doktora. U kojoj si klinici radila IVF?
Ja imam problem sa kvalitetom i brojem jajasaca (i jedno i drugo je lose) ali se pitam sto je bio problem prije, kad nisam imala 43 godine i kad mi FSH nije bio ovako visok :? .
Sta god da bilo, ja i dalje pokusavam i nadam se.
Hvala svima na savjetima glede ishrane. Moj problem je da jako volim ugljikohidrate ali cu se ipak morati preorjentirati.
pozdrav svima iz Sarajeva,
ujnatetka
da pogadjam - Godinjak?
Od srca ti zelim da postanes mama, a najiskrenije cu reci da bih dobro razmislila o promjeni klinike (da ne velim drzave) :heart:
da pogadjam - Godinjak?
Od srca ti zelim da postanes mama, a najiskrenije cu reci da bih dobro razmislila o promjeni klinike (da ne velim drzave) :heart:[/quote]
potpisujem
Kako popraviti kvalitetu jajasca
Nije Godinjak - nisam uradila nijedan IVF u BiH. Bila sam kod Kurjaka 2 puta (nazalost, ali tada sam bila mlada i neiskusna), u IVF klinici jedno 6-7 puta (dr. Simunic), 3 puta u Mariboru, a ostatak (i sada) u poliklinici Vili kod dr. Radoncica.
Moja prijateljica je radila IVF kod Mehmedbasica i u Zenici ali ja moram vjerovati u doktora/kliniku da bih mogla otici tamo. U dr. Radoncica stvarno vjerujem da ce uciniti sve sto je u njegovoj moci. Nazalost, kod mene je taj faktor prilicno losih jajasaca.
Valjda ce biti bolje slijedeci put.
pozdrav,
ujnatetka
Citiraj:
ujnatetka prvotno napisa
Nije Godinjak - nisam uradila nijedan IVF u BiH. Bila sam kod Kurjaka 2 puta (nazalost, ali tada sam bila mlada i neiskusna), u IVF klinici jedno 6-7 puta (dr. Simunic), 3 puta u Mariboru, a ostatak (i sada) u poliklinici Vili kod dr. Radoncica.
Moja prijateljica je radila IVF kod Mehmedbasica i u Zenici ali ja moram vjerovati u doktora/kliniku da bih mogla otici tamo. U dr. Radoncica stvarno vjerujem da ce uciniti sve sto je u njegovoj moci. Nazalost, kod mene je taj faktor prilicno losih jajasaca.
Valjda ce biti bolje slijedeci put.
pozdrav,
ujnatetka
Moram ti priznati da mi je sad lakse :heart:
Ako nista, znas da radis sve sto ti je u moci i da te niko ne vuce za nos :*
Drzim fige za uspjeh kod divnog dr. Radoncica :*
btw. - jesi razmisljala o homeopatiji/bioenergiji?
DHEA tablete - smanjene rezerve i kvaliteta jajnih stanica
Citiraj:
fritulica1 prvotno napisa
ujnatetka, dr radončić je odličan doktor i vjerujem da će ti on donijet malog :saint:
Lutajući po Internetu, našla sam da bi na kvalitetu i kvantitetu (kod žena s povišenim FSH-om) mogao utjecati DHEA pripravak, tj. da su postignuti odlični rezultati kod žena koje su ga koristile. Već sam jednom na forumu postavila pitanje na tu temu ali mi se nitko nije javio...pitat ću i ovdje; zna li netko nešto više o tome?
Evo zanimljivog linka:
http://humrep.oxfordjournals.org/cgi...ull/15/10/2129
Više informacija o DHEA tabletama možete dobiti na slijedećem linku (priložen je i case study):
http://www.centerforhumanreprod.com/...e_ovaries.html
http://www.centerforhumanreprod.com/pdf/dheafs.pdf
DHEA tablete su koristili kod žena koje su bile dijagnosticirane da imaju smanjene rezerve jajnih stanica, tj. kvaliteta je bila slaba. Jedna od indikacija je visok FSH. U toj klinici i u nekim drugim klinikama u Americi imaju vrlo dobre rezultate sa DHEA.
Prvu informaciju o tim tabletama sam dobila na jednom forumu u Sloveniji od dviju žena koje su imale visok FSH i seriju neuspješnih IVFa...Obje su nakon konzultacije sa klinikom u NY i uz znanje svojih liječnika 2-4 mjeseca pile te tablete i nakon napravljenog IVFa su zatrudnjele (obje su sa DHEA imale mnogo bolji rezultat u broju i kvaliteti stanica, nego što je to bio slučaj prije).
Iako sam prije 4 godine brzo i bez problema zatrudnjela (bez ikakvih stimulacija i tretmana), sada imam problema - naime već 2 godine pokušavam, međutim bez uspjeha. S obzirom da za svoje godine imam relativno visok FSH (37 godina, 10 FSH), doktor sumnja na smanjene rezerve jajnih stanica. Sada sam na tretmanu sa klomifenom, međutim čini se da dobro ne reagiram jer već zadnjih nekoliko puta imam samo 1 folikul na ciklus. Na jesen idem na prvi IVF i ako bude neuspješan, probat će sa DHEA tabletama. Ako neka od forumašica ima dodatne inormacije o DHEA i rezultatima, molim da mi se javi...